آئین اختتامیه نخسین جشنواره «پایش و ستایش» برگزار شد/برگزیدگان معرفی شدند
اولین دوره از جشنواره پایش و ستایش به همت انتشارات نظری و فرهنگسرای رسانه و با هدف تجلیل از برترین نویسندههای انتشارات نظری، شناخت نویسندگان عرصه ادبیات، آشنایی با آثار برگزیده آنان، بررسی و ارزشیابی آثار توسط مخاطبان و ایجاد فضای رقابتی برگزار شد.
|
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم،آئین اختتامیه نخسین جشنواره «پایش و ستایش» عصر روز سهشنبه 5 شهریور 1398 در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم جعفر حاجی کریم نظری (مدیر مسوول انتشارات نظری) در اختتامیه جشنواره پایش و ستایش گفت:در این محفل با شکوه همه از "رقابت " گفتند ، معانی زیادی برای این کلمه آورده اند ، بعضی آن را نگاهبانی ، بعضی دیگر هم چشمی کردن و دیگری توقع ، حریف و یا حتی انتظار کشیدن معنی کرده اند .
وی با اشاره به تعریف رقابت ادامه داد:رقابت در تجارت را بنگریم ، دراین جا اصالت ، منفعت شخصی است و افراد برای ازدیاد مال و حداکثری منافع خود تلاش می کنند ، حال در این خصوص کمتر نصیب دیگران شود و یا عقب باشند و برای حریف شکست اتفاق بیافتد ، این ورشکستگی و موارد مطروحه ، محلی از اعراب ندارد و مسوولیتی وجود نخواهد داشت .
مدیر مسوول انتشارات نظری افزود:در مسایل دیگر مانند سیاست و ورزش نیز همین تحلیل وجود دارد و همه همدیگر را تحت نظر دارند و هر لحظه می خواهند از پیرامون و دیگران برای خویش امتیاز کسب کنند و بر حریف پیروز شوند !
نظری با طرح این پرسش که آیا رقابت علمی اینگونه است ؟ توضیح داد :مسلم ، خیر وهمه منفعت ها به سمت و سوی دیگری ، جامعه و انسان سوق می نماید و فدا و ایثار نقش اساسی دارد .صاحب مفردات ، ریشه رقابت را از "رقب " به معنای گردن که حفظ بدن را به عهده دارد، گرفته است .و عالم بزرگوار طبری به معنی "حافظ" ، ناظر و نگاه دارنده آورده و در علم این مفهوم است .
مدیر مسوول انتشارات نظری تصریح کرد:در واقع محافظت و مراقبت از علم .در عرفان نیز وقتی از مراقبه صحبت می گردد ، مواظبت عقل از نفس و یا مواظبت از اعمال و سکنات انسانی منظور می باشد .غیر از این ، در می یابیم که از گذشته ، به مرور این کلمه این قدر غلطیده و ارباب لغت مجبور شده تا اصطلاح جدید و جاری اعمال نماید .
محمد پازوکی داور این جشنواره نیز بابیان اینکه ؛در شعرنو آهنگ و ریتم باید حفظ شود تا واژه ها بروز باشدگفت:اگر کسی بگوید به سبک حافظ می خواهم شعربگویم قابل قبول نیست،باید بروز بود و از واژه های مناسب استفاده کرد،شعرباید بالاترین کارکردش را داشته باشد و بهره وری ایجادکند.شعرباید مخاطب را به وجد بیاورد وگرنه نمی توان اسمش راشعر گذاشت.
حجت الاسلام فاضل مسئول نمایندگی ولی فقیه در جهادسازندگی نیز در این آئین گفت:در کشوری زندگی می کنیم که بزرگان کشور در علوم مختلف در دنیاافتخار ایران اسلامی ما هستند،علامه مجلسی تمام عمرش را به مطالعه و تحقیق گذراند ،اما اکنون این سئوال مطرح است که چرا جامعه مانسبت به مطالعه بی رغبت شده است در حالی که فخر عالم اسلام و ایران ،بزرگان ما اهل کتاب هستند.
وی اظهار امیدواری کرد مسئولان به وظایف خود عمل نموده تا در جهت تشویق و ترویج مطالعه قدم های بیشتر و بهتری برداشته شود.
بنابراین گزارش:داوری این جشنواره را ابراهیم نوریان، رامین جهانپور، زینب نادی، محمد پازوکی، حسین نصیر، اسماعیل دادرس و محمدحسین مهریزدان برعهده داشتند.
لینک مطلب: | http://h3nn.ir/News/73092.html |