درنشست خبری جشنواره فیلم فجر مطرح شد:
سینماگران به واسطه رسالتشان گوشهای ازظلم استکبارجهانی برمردم ایران را به تصویر بکشند/ رونمایی از سیمرغ ایرانی جشنواره
داروغهزاده گفت: ما امیدواریم با برگزاری جشنواره به بهترین نحو ممکن بتوانیم کاری کنیم تا حال مردم خوب باشد. امیدوارم سینماگران بتوانند به واسطه رسالتشان گوشهای از این ظلم را که بر ما فائق آمده است در سطح جهان به تصویر بکشد.
|
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم،نشست خبری جشنواره با حضور ابراهیمداروغهزاده، محمدرضاجوادییگانه معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، پویا محمودیان معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و هاشم میرزاخانی مدیرعامل موسسه تصویر شهر، صبح امروز پنج شنبه 10 بهمن در پردیس سینماگالری ملت برگزار شد.
پس از تلاوت آیاتی چند از کلامالله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، مسعود نجفی مدیر روابطعمومی جشنواره پشت تریبون خبرنگاران قرار گرفت و توضیح داد که برنامه نشست در دو بخش مجزا برگزار میشود. وی سپس از معاون شهردار تهران خواست تا برای ایراد سخنانش به جایگاه برود.
شهرداری در برگزاری جشنواره مشارکت دارد
جوادی یگانه با بیان این که شهرداری تهران امسال نه فقط حامی که مشارکت کننده این دوره جشنواره است، گفت: اصولا حمایت از فعالیتهای فرهنگی توسط شهرداریها در بسیاری از نقاط دنیا رایج است و برخی از جشنوارهها هستند که شهرداریها آنها را برگزار میکنند.
وی ادامه داد: حمایت از جشنواره فیلم فجر، به عنوان یک فعالیت فرهنگی و مهمترین فعالیت تخصصی در حوزه هنر وظیفه شهرداری است و این ارگان در حد وسع و توان خود از جشنوارهها حمایت میکند. در این مسیر ما در نظر داریم بخشی از فضاهای فرهنگی شهرداری، چون پردیس ملت که بازسازی شده و یا برج میلاد با همه دسترسیها و امکاناتی که دارند در دسترس اصحاب فرهنگ و هنر قرار بگیرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در ادامه به نقش سینما در رفع مشکلات و مسائل شهر تهران اشاره کرد و گفت: بسیاری از مشکلات شهر تهران راه حلهای فرهنگی و اجتماعی دارند و اگر بخواهیم از سد این مشکلات عبور کنیم باید از زبان هنر استفاده کنیم، برای همین شهرداری در جشنواره امسال مشارکت کرد و تنها به حمایت بسنده نکرده است.
جوادی یگانه درباره طرح مشترک شهرداری و جشنواره در جریان اکران فیلمها توضیح داد: ما تلاش کردیم آموزشهای شهروندی را در قالب تیزرهایی پیش از شروع هر فیلم در جشنواره برای مخاطبان مطرح کنیم؛ مسائلی که در سطح اجتماعی مورد بیتوجهی قرار گرفتهاست. اگر این مسائل مورد توجه سینماگران و اصحاب رسانه قرار بگیرد برخی از این مشکلات حل خواهد شد. ما معتقدیم که هنرمندان و اصحابرسانه بر ذهن و عملکرد مردم تاثیر دارند و از این جهت پیوند دادن این افراد با طرح برخی مسائل و مشکلات شهری اهمیت دارد.
وی بیان کرد: این اتفاق میتواند به عنوان یک مدل فرهنگی در دیگر شهرهای کلان کشور هم صورت بگیرد. ما امیدواریم تا بتوانیم از طریق همراهی با این جشنواره بتوانیم بخشی از مشکلات شهری مردم را حل کنیم.
سپس جوادییگانه با همراهی ابراهیمداروغه زاده دبیر جشنواره از تابلویی با عنوان «تهران شهری برای همه» رونمایی کردند.
رونمایی از سیمرغ ایرانی جشنواره
پویا محمودیان معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دیگر سخنران این نشست بود که درباره ساخت تندیس جشنواره توسط هنرمندان ایرانی گفت: امسال افتخار این را داریم تا از تندیسی رونمایی کنیم که ساخت دست هنرمندان شاخص ایرانی است.
وی ادامه داد: ما به این دلیل با جشنواره همکاری داشتیم که حس کردیم صنایع دستی به عنوان یک بحث در اقتصاد خلاق و سینما در بحث صنایع خلاق در یک همافزایی میتوانند دستاوردی برای جمهوری اسلامی داشته باشند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع خاطرنشان کرد: باید امروز را به فال نیک بگیریم چرا که پیوندی بین اهالی صنایع دستی و سینماگران صورت گرفته که برای نمایش اقتدار هنر ایرانی ارزشمند است. این همکاری و همدلی در سال تولید ملی رقم خوردهاست و ما مطمئن هسیتم این همکاری ارمغانهایی را در برای آینده به همراه دارد.
محمودیان با بیان این که چهارمین جشنواره صنایعدستی فجر که نوپاترین جشنوارهها است امسال از سیزدهم بهمن ماه برگزار میشود، از مهندس فراهانی مدیرعامل شرکت جهان کریستال بابت تلاش یکساله در ساخت تندیس جشنواره تشکر و قدردانی کرد.
سپس با حضور مدیرعامل شرکت جهان کریستال، دبیر جشنواره و پویا محمودیان از تندیس جدید جشنواره که پس از سالها بار دیگر در کشور ایران ساخته شده بود رونمایی شد. داروغهزاده و محمودیان با قرار گرفتن در برابر دوربین عکاسان و رسانهها با تندیس جدید عکس یادگاری گرفتند.
قبل از آغاز پرسش و پاسخ خبرنگاران با دبیر جشنواره، ابراهیم داروغه زاده از پوستر اصلی جشنواره به طراحی حمیدرضا بیدقی و پوستری که شعار امسال بر آن نقش بسته بود رونمایی کرد. بر روی این پوستر نوشته بود:«با سینما کنار هم باشیم»
امسال جشن سینمای ایران را منتفی کردیم
داروغهزاده صحبتهای خود را با اشاره به رخدادهای اخیر کشور آغاز کرد و گفت: ما امسال دی ماه سختی را داشتیم. اولین واقعه ناگوار، شهادت سردار سلیمانی بود که بیش از چهل سال برای تامین امنیت کشور لباس رزم را از تن در نیاورده بود. در سه سال گذشته ولیعهد سعودی بارها اعلام کرد که ما جنگ را به پایتخت تهران میبریم و سردار سلیمانی در این سالها، خارج از مرزهای ایران با دشمنان ایران جنگید و به دست دشمنان به شهادت رسید و شرایط ناگواری رخ داد. اتفاق بعدی سقوط هواپیمای مسافربری بود که نخبگان زیادی را به این واسطه از دست دادیم و رخداد سوم سیلی بود که در سیستان و بلوچستان به وقوع پیوست. به دنبال این رخدادها سینماگران هم طبعا از لحاظ روحی وضعیت خوبی نداشتند و صحبتهایی مبنی بر عدم حضور آنها در جشنواره مطرح شد.
وی ادامه داد: در صحبتهایی که با هنرمندان داشتیم اعلام کردیم که مردم به سینما نیاز دارند تا روحیه بگیرند. ما تصمیم گرفتیم صرفا آئین جشنواره را برگزار کنیم و بحث جشن سینمای ایران را منتفی دانستیم. خواستیم که جشنوارهای برگزار شود تا پل ارتباطی خوبی بین مردم و سینما برقرارباشد.
دبیر سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر اظهار داشت: امسال نزدیک به صد فیلم برای جشنواره ثبتنام کردند که 22 فیلم در بخش سودای سیمرغ، 10 فیلم کوتاه، 10 فیلم مستند و 10 فیلم اولی برای اکران در جشنواره انتخاب شدند.
داروغهزاده در پایان بخش نخست صحبتهای خود گفت: ما امیدواریم با برگزاری جشنواره به بهترین نحو ممکن بتوانیم کاری کنیم تا حال مردم خوب باشد. امیدوارم سینماگران بتوانند به واسطه رسالتشان گوشهای از این ظلم را که بر ما فائق آمده است در سطح جهان به تصویر بکشد.
جشنواره امسال با استقبال بیشتر مردم مواجه بود
سپس جلسه با پرسش خبرنگاران ادامه پیدا کرد. داروغهزاده در پاسخ به پرسش محمد کلهرخبرنگار فارس درباره درخواست محسن امیریوسفی کارگران «آشغالهای دوستداشتنی» طی سالهای اخیر برای حضور در جشنواره فیلم فجر و اینکه آیا این اقدام به نوعی استمهال از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تسویه وامی است که چند سال قبل گرفته است، گفت: ما از نیت ایشان آگاه نیستیم اما طبق آیین نامه نمیتوانستیم به تقاضای ایشان جواب مثبت دهیم. فیلمی که قبلا نمایش داده شده است، نمیتواند در جشنواره حضور داشته باشد.
داروغهزاده در پاسخ به سوال مهیار جوادی فر از پایگاه خبری سینمای نو مبنی بر این که آیا فیلمهای رزرو جشنواره را میتوان برای اصحاب رسانه اکران کرد؟ یا خیر هم گفت: اگر تهیه کنندهای به شکل مکتوب چنین درخواستی را به دبیرخانه جشنواره بفرستد قطعا این اتفاق رخ خواهد داد و ما میتوانیم اکرانی ویژه برای اصحاب رسانه داشته باشیم.
دبیر جشنواره هم چنین در پاسخ به سوال گلاویژ نادری از روزنامه سازندگی مبنی بر دخالت برخی از ارگانهای خارج از سازمان سینمایی برای حذف برخی از فیلمها در جشنواره اظهار داشت: برای این که فیلمی بتواند اکران شود باید از سازمان سینمایی مجوز بگیرد. ممکن است فیلمی را هیئت انتخاب برگزیند اما سازمان سینمایی مجوز اکران ندهد اما همه فیلم های امسال مجوز نمایش گرفته اند و هیچ فیلمی از جشنواره کنار گذاشته نشده است.اگر فیلمی کنار گذاشته شده است، هیات انتخاب این کار را صورت داده است. البته هیات انتخاب، فیلم هایی که درخواست بازبینی داشتند را به شکل مجدد بازبینی میکنند.
وی تشریح کرد: اگر فردی بخواهد راجع به یک ارگان یا سازمانی مثل قوه قضائیه یا نیروی انتظامی فیلم بسازد با این نهادها وارد مذاکره میشود و برای فیلمش از این نهادها مشاور میگیرد تا مشکلی پیش نیاید و این مسائل ربطی به بحث ممیزی ندارد. اما ممکن است فیلمی که از طرف قوه قضائیه مشکلی نداشته باشد از نظر هیات انتخاب فیلم قابل قبولی نباشد.
داروغه زاده سپس درباره سوال رضا منتظری از پایگاه خبری سینماپرس مبنی بر تاثیر اظهارنظرهای اعضای هیات انتخاب بر نظر داوران جشنواره هم بیان کرد: ما همیشه وقتی کار را با هیات انتخاب شروع میکنیم از آنها میخواهیم تا وارد گفتگو با هیچ رسانهای نشوند اما بعضا برخی این کار را انجام میدهند که کار درستی نیست و امیدواریم هیات داوران تحت تاثیر این اظهارنظرها قرار نگیرد و فکر نمیکنم این اتفاق رخ بدهد چون اعضای هیئت داوران ما از حرفه ایها هستند.
وی درباره سوال دیگر این خبرنگار مبنی بر تحریم جشنواره توسط هنرمندان و عدم حضور چهرههای انقلابی و ارزشی در بین داوران جشنواره گفت: تحریم جشنواره بیشتر یک فضا سازی بود که آن هم از سوی خارجنشینان صورت گرفت. وقتی هنرمندان گفتند در جشن فیلم فجر شرکت نمیکنیم، منظورشان تحریم نیست. ما هم در جشن شرکت نمی کنیم. بعد از این هم هر کسی در نظام جمهوری اسلامی کار میکند و اثر میسازد، در نهایت به این کشور و این انقلاب متعلق است.
دبیر جشنواره سپس در پاسخ به سوالی مبنی بر تاخیر در اعلام اسامی آثار، برگزاری نشست و تغییر برنامههای جشنواره گفت: این سالنی که هم اکنون در آن به سر میبریم تا دو روز قبل افتتاح نشده بود و به دلیل تعطیلی دیروز ما باید منتظر میماندیم تا امروز برنامه را برگزار کنیم. از سویی پوستر جشنواره هم آماده نبود. تنها تغییر محسوس همان بحث کنسل کردن جشن افتتاحیه بود که تصمیم گرفتیم به جای آن هزینههای آن را به مردم سیستان و بلوچستان اعطا کنیم. روز شنبه و قبل از شروع اولین فیلم، کاروان اجناس جشنواره از مقابل پردیس به سمت سیستان و بلوچستان میرود که این اقلام از محلی خریداری شده که قرار بود هزینه خود افتتاحیه باشد.
دبیر جشنواره فیلم فجر در پاسخ به سوال فرانک آرتا از روزنامه شرق درباره علت 9 نفره بودن هیات داوران امسال توضیح داد: تعداد داوران امسال افزایش پیدا کرد چون ما می خواستیم ترکیب تخصصیتر داشته باشیم. ما امسال از حوزه فنی سینما هم دو نفر را انتخاب کردیم که تعداد داورانمان به عدد هشت رسید و بعد از این یک نفر دیگرهم به این تیم اضافه شد تا بتوانیم عملکرد بهتری داشته باشیم. امسال بر خلاف این که میگفتند اهالی سینما داوری را نمیپذیرند این مساله با استقبال بیشتری نسبت به سال گذشته رو به رو شد و جمع خوبی را انتخاب کردیم.
داروغه زاده همچنین در مورد حضور فیلم مسعود کیمیایی در جشنواره هم گفت: آقای کیمیایی یکی از خاطرهانگیزترین کارگردانان سینما است و هر سال که در جشنواره حضور پیدا کرده است هوادارانی دارد که شور و شوق ایجاد میکنند. امسال هم به دلیل این که مردم از جشنواره استقبال کردند ایشان تصمیم گرفتند که در کنار مردم باشند.
او در پاسخ به سوال علیرضاحسینی ،خبرنگار آنا مبنی بر میزان استقبال تماشاگران از جشنواره و سهمیه ارگانها از بلیت جشنواره هم گفت: امسال ما ظرفیت سالنهای جشنواره را افزایش دادیم و گنجایش از 7500 صندلی به 9400 افزایش پیدا کردهاست. امسال هم در همان ساعات اولیه همه بلیتها فروش رفت. علیرغم تبلیغات مسموم امسال استقبال مردمی از جشنواره بیشتر بود. از سویی نهادها هم طبق روال هر ساله بیست درصد سهیمه دارند. این بلیتها برای کارکنان این ارگانهاست و آرا آنها در بخش آرای مردمی به حساب نمیآید.
او در پاسخ به سوال امیرحسین اشرفی از خبرگزاری پانا مبنی بر چگونگی اکران فیلمهای جشنواره برای کودکان و نوجوانان هم اظهار داشت: برنامه «سیمرغ پروانهها» هم به روال دو سه سال اخیر برگزار میشود که متولی آن بنیاد سینمایی فارابی است و ما هر روز صبح اکران رایگان برای کودکان خواهیم داشت.
دبیر جشنواره در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار مبنی بر علت کاهش بودجه جشنواره در سالهای اخیر هم توضیح داد: قراردادی که امسال با شهرداری امضا شده 8 میلیارد تومان است. ما سعی میکنیم که امسال در جشنواره کمتر هزینه کنیم. البته علیرغم تورم، سیر بودجه جشنواره نزولی بوده است.
داروغهزاده همچنین درپاسخ به سوال رضا استادی از پایگاه خبری سینما مثبت،مبنی بر حضور افراد دو تابعیتی و تبعه آمریکا در بین اعضای هیئت داوران جشنواره تشریح کرد: ما زمانی که داوران را انتخاب میکنیم نمیتوانیم پاسپورت آنها را نگاه کنیم که دو تابعیتی هستند یا نه. ممکن است خیلی از اهالی سینما گرین کارت داشته باشند اما بعید میدانم از بین داوران کسی پاسپورت آمریکا داشته باشد.
او درباره علت در نظر گرفتن جایزه سردار سلیمانی هم گفت: اهالی سینما میخواستند به خاطر عظمتی که ایشان داشتند این جایزه در نظر گرفته شود تا تحت عنوان جایزه مقاوت و جهاد فیلمهای از این دست را بیشتر ببینیم.
دبیر جشنواره در پاسخ به سوال سمیرا افتخاری از هنرآنلاین مبنی بر چگونگی جایگزینی فیلمهای رزرو در صورت نرسیدن فیلمی به جشنواره هم توضیح داد: تمام فیلمهایی که انتخاب شدهاند همه به جشنواره میرسند. اگر مطمئن می شدیم به جشنواره نمیرسند از رزروها استفاده می کردیم، وقتی مطمئن نیستیم، نمیتوانیم از کارگردانها بخواهیم مسائل فنی برای اکران فیلمشان را اعمال کنند چون این کار پروژه زمانبر و هزینهبری است، اما جایگزینی فیلمهای رزرو بر اساس اولویت است.
او هم چنین درباره عدم حضور فیلم «بی صدا حلزون» در بخش سودای سیمرغ که درباره ناشنوایان است هم گفت: این موضوع را هیات انتخاب تشخیص میدهد اما به نظرم فیلمی که برای ناشنوایان است، حتما نباید در سودای سیمرغ هم باشد.
داروغهزاده در پاسخ به سوال ایزد مهرآفرین از جوانآنلاین مبنی بر این که چنانچه هنرمندانی چون پیمان معادی در جشنواره جایزه بگیرند و حضور پیدا نکنند جایزهای به آنها تعلق میگیرد یا خیر، گفت: آقای معادی هیچ وقت نگفتند جشنواره را تحریم میکنند. ما رایزنیهایی کردیم که ایشان برای جشنواره سر فیلم حضور پیدا کنند اما ما در جریان جشنواره باید کل فیلم را داوری کنیم حتی کسی سیمرغ هم نگیرد و نباید حق فیلم ضایع شود و نمیتوانیم بگوییم چون کسی در جشنواره حضور ندارد باید از داوری حذف شود. البته اگر تهیهکنندهای کتبا نامه بدهد که فیلمش داوری نشود، این اتفاق رخ میدهد و ما در غیر این صورت موظف میدانیم همه فیلمها را مورد داوری قرار دهیم.
او در پاسخ به سوال محمدصالح حجتالاسلامی از خبرگزاری موج، مبنی بر شایعاتی درباره عدم اکران فیلم مستند و کوتاه برای هنرمندان هم اظهار داشت: امسال ما نسبت به سال گذشته بیشترین همراهی را با فیلم کوتاه و مستند داشتیم و بهترین سانسها را به این فیلمها اختصاص دادیم و در چارسو و اکران مردمی حضور دارد.
دبیر جشنواره هم چنین در پاسخ به سوال محمدصادق عابدینی از روزنامه جوان مبنی بر چرایی نبود انیمیشن در جشنواره امسال گفت: ما در دو سال گذشته فضای خوبی را به انیمیشن اختصاص دادیم و سه تا فیلم مهم داشتیم و هر سه فیلم را در بخش ویژه جشنواره آوردیم و به آنها جایزه هم دادیم. ما برای اکران امسال هم پیش بینی کردیم اما فیلمها در حد فیلم سینمایی نبودند.
داروغه زاده در پاسخ به سوال مسعود میر از روزنامه همشهری نیز گفت : سیمرغ خوشبختانه بعد از سالها در ایران ساخته شد اما واقعا هم خیلی کار سختی بود. ما با افراد بسیاری گفتگو کردیم اما می گفتند این کار به صرفه نیست. خوشبختانه وزارت گردشگری به کمک ما آمد و یکی از کارخانهها را مجاب کردند که این کار را انجام بدهیم و ما به دلیل به صرفه نبودن این اتفاق به اندازه چهار پنج سال تندیس تولید کردیم.
وی در پاسخ به سوال امیر فرضاللهی از پایگاه خبری ماهنامه سیاه و سپید در مورد شاخص انتخاب مجریهای جشنواره هم گفت: مجریهایی که انتخاب شدند از بهترین مجریهایی هستند که در این سال ها برنامه تلویزیونی اجرا کردند، اگر چه ممکن است با سلیقه برخی همراه نباشد.
دبیر جشنواره در پاسخ به سوال علی خسروجردی از پایگاه خبری انصافنیوز مبنی بر چرایی بیرون ماندن اثر رضا درمیشیان از جشنواره گفت: همه فیلمها توسط هیات انتخاب بازبینی و بهترینها انتخاب شدند. در این مورد هیچ ملاحظهای برای فیلمها نبوده ، و قطعا هیات انتخاب تشخیص دادند که فیلم درمیشیان مناسب جشنواره نبودهاست.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی اکران خصوصی برخی از فیلمها توضیح داد: این که چگونه فیلمها اکران خصوصی داشته باشند به عهده سازمان سینمایی هست که تهیه کنندگان باید مجوز این اکران را بگیرند.
داروغهزاده در پاسخ به سوال محمد زکیزاده از خبرگزاری صبا،مبنی بر چرایی حضور همزمان محمد مهدی عسگر پور به عنوان دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر و اعضای هیات داوران جشنواره هم گفت: اگر دبیر یک جشنواره بین المللی در جشنواره ما داور باشد که این یک امتیاز مثبت است و من فکر نمیکنم ممانعتی هم داشته باشد.
دبیر جشنواره در پاسخ به سوال آرزو پاقلعهنژاد از خبرانلاین درباره چرایی عدم حضور کم تعداد کارگردانان زن در جشنواره و هیات داوران هم گفت: هیات انتخاب نمیتواند فمینیستی فیلم ببیند و به زنان سهمیه بدهد. حقیقت این است که ما امسال اثر کمتری از فیلمسازان زن داشتیم و فکر میکنم همین یک فیلم بوده است که انتخاب شده است. ما اتفاقا دوست داریم حضور زنان در جشنواره بیشتر باشد اما باید امکانش باشد.در این سالها بیشتر کسانی که واجد حضور در این سمت هستند در حال ساخت یا بازی در اثری هستند و نمیتوانند ما را همراهی کنند.
او درباره پیگیری قول ایجاد کاخ جشنواره از سوی شهردار تهران هم گفت: طبیعتا هیچکدام از این فضاها مناسب جشنوارههای بزرگ در تهران نیست و ما از امکانات کم بهترین استفاده را میبریم. ایجاد کاخ با زمان کم امکان پذیر نیست و برای جانمایی این مجموعه بزرگ نیاز به فرصت هست اما شهرداری تهران پیگیر آن است تا در دوره خودش این اقدام را آغاز کند.
داروغه زاده در پایان نشست هم توضیح داد: امسال فقط برای «فریدون جیرانی» بزرگداشت برگزار خواهد شد که اجرای آن در مراسم اختتامیه است و جوایز بخش تبلیغات هم در اختتامیه اعلام خواهد شد.
لینک مطلب: | http://h3nn.ir/News/73503.html |