شبکه خبری هزاره سوم
printlogo


کد خبر: 73913تاریخ: 1401/10/19 14:19
ضرورت توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی/ چین تنها بازار ما در صنعت متانول است
صالحی با اشاره به فرصت‌های توسعه یافتگی صنعت پتروشیمی بیان کرد: در بحث پتروشیمی هر چقدر صنایع پایین دستی را با فرمول پیچیدگی بیشتر در تولید محصولات را توسعه دهیم، شاید نقدشوندگی مثل بالادستی نباشد، ولی از طرفی منجر به کسب بازار‌های جدید خواهد شد و ارزش افزوده و ارز آوری بالایی نیز نصیب صنعت پتروشیمی و کشور خواهد شد.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از تابناک؛ شدت انرژی بسیار بالای صنایع کشور و استفاده غیربهینه و خارج از استاندارد صنابع انرژی به دلیل  سوخت ارزان باعث شده که طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی در سال ۲۰۲۱ ایران بیش از دو برابر متوسط جهانی برای کالا و خدمات انرژی مصرف کند؛ بنابراین، باید در خصوص جلوگیری از خام فروشی در این حوزه تدابیر لازم در دستور کار قرار گیرد‌.

برای همین مساله باید وضعیت فعلی اصلاح شود و نخستین رویکرد مهم در این زمینه، پالایش وضعیت فعلی کشور است که موجب شده تراز انرژی در زمستان منفی و تولیدات کشور نیز ارزش افزوده بسیار پایینی داشته باشد.

حمیدرضا صالحی دبیر فدراسیون صادرات انرژی در گفت و گو با تابناک اقتصادی با اشاره به ناترازی مصرف گاز در بخش تولید و مصرف اظهار کرد: طی سال های گذشته بواسطه عدم رویکرد مناسب در بخش تولید نتوانستیم سرمایه گذاری لازم در میدان های گاز داشته باشیم تا بتوانیم با استخراج و پالایش بیشتر در میادین گاز به حدی توسعه دهیم که علاوه بر تامین‌ مصرف خانگی و صنایع ، امکان صادرات را نیز داشته باشیم .
 
صالحی با اشاره به اینکه قرارداد گازی ایران با ترکیه تا پایان ۲۰۲۲ بوده است، بیان کرد: بنا بر آمار حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون متر‌مکعب به عراق صادر می شود که بر این اساس میزان صادرات نسبت به حجم تولید حدود ۵ درصد است و این عدد در صورت برنامه ریزی و تولید بیشتر می‌تواند افزایش یابد و‌ایران یک بازیگر منطقه ای در صادرات گاز قلمداد شود،
 
دبیر فدراسیون صادرات انرژی ادامه داد: با توجه به عدم سرمایه گذاری در بخش تولید، و نیامدن سرمایه گذاران خارجی و کاهش میزان تولید و افزایش میزان مصرف نسبت به متوسط دنیا در بخش خانگی (بیشتر) و صنایع، از این وضعیت مهم کمبود انرژی در دنیا متاسفانه نتوانستیم خوب ارایه و درآمد ارزی لازم را ایجاد کنیم.
 
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، با اشاره به اینکه میدان پارس جنوبی، یکی از بزرگترین میدان های گازی دنیاست که به دلیل عدم سرمایه گذاری امکان صیانت ‌و تقویت میدان و توسعه  آن وجود ندارد و این درحالی است که شاهد هستیم که قطر  در همین میدان دایما در حال سرمایه گذاری و استفاده از فرصت هاست و اخیرا چین هم که به دنبال جذب انرژی پایدار است با قطری ها یک سرمایه گذاری بزرگ را در این میدان آغاز کرده است .
 
وی ادامه داد: چین از سمت قطر برنامه سرمایه گذاری ۶۰ میلیارد دلاری و برای مدت ۲۷ سال در گنبد شمالی میدان مشترک پارس جنوبی دارد و قرار است بجای سرمایه گذاری گاز را بصورت LNG و مایع ببرد و از طرفی قطری ها هم با آلمان ها قرارداد فروش ۱۵ ساله گاز مایع منعقد و در نهایت درآمد چند ۱۰ میلیارد دلاری برای کشور کوچکی همچون قطر ایجاد می کند.در حالی که قرار بود چینی ها طی یک قرار داد ۲۵ ساله در صنعت نفت و گاز ما مانند سرمایه گذاری در میدان پارس جنوبی را عملیاتی کنند که ظاهرا سرمایه گذاری با قطری ها برایشان در الویت قرار گرفته است .
 
صالحی با اشاره به فرصت های توسعه یافتگی صنعت پتروشیمی بیان کرد: در بحث پتروشیمی هر چقدر صنایع پایین دستی را با فرمول پیچیدگی بیشتر در تولید محصولات را توسعه دهیم، شاید نقدشوندگی مثل بالادستی نباشد ولی از طرفی منجر به کسب بازارهای جدید خواهد شد و ارزش افزوده و ارز آوری بالایی نیز نصیب صنعت پتروشیمی و کشور خواهد شد .
 
به گفته وی، سیاست در خوراک و سوخت پتروشیمی ها هیچگاه نباید موجب شوک و تعطیلی واحدهای تولیدی شود بطور مثال امروزه شاهد هستیم که  تولید متانول و صادرات آن با قیمت جدید اعلامی از سوی دولت برای خوراک آن غیر اقتصادی شده و برخی این کارخانه ها تعطیل شدند ضمن اینکه با توجه به آنکه چین تنها بازار ما در صنعت متانول است؛ باعث میشود این بازار انحصاری توسط چینی ها موجب کاهش قیمت شود و این موضوع در بازار متانول تاثیر گذار می باشد.
 
وی با اشاره به افزایش ناگهانی قیمت خوراک گفت: شرایط ما با دیگر تولیدکنندگان متفاوت هست و رشد ناگهانی قیمت نشان می دهد که صنایع ما بدلیل تحریم ها و محدودیت هایی که دارند به سختی می توانند با دیگر تولیدکنندگان رقیب دنیا رقابت کنند. مثل همین موضوع که عرض کردم  درحالیکه قطری ها که رقیب ما هستند در موضوع خریدار تنها به چین نمی فروشند و هزینه های انتقال هم به صرافی ها ناشی از شرایط تحریم مثل ما را ندارند.
 
رئیس فدراسیون صادرات در پایان تصریح کرد: طیق قانون جدید قرار است از صادرات مواد کم ارزش افزوده مالیات دریافت شود، از آنجا که قرار بود این عوارض صادراتی در صندوقی برای سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی پتروشیمی ها جمع آوری تا از آن محل سرمایه گذاری و احداث مناسبی صورت گیرد.

لینک مطلب: http://h3nn.ir/News/73913.html

Page Generated in 0/0114 sec