شبکه خبری هزاره سوم
printlogo


کد خبر: 7689تاریخ: 1393/3/20 22:19
هدف بعدی داعش پس از اشغال موصل
عراق در آستانه کودتا؟
هدف بعدی داعش پس از اشغال موصل
به نظر می رسد که داعش علاوه بر موصل، متوجه سایر نقاط سنی نشین خواهند شد و استانهای بیشتری را برای تشکیل دولت ادعایی خود اشغال خواهد کرد، همسویی کشورهای منطقه مانند عربستان با گروهک داعش نشانه وجود یک توطئه سازمان یافته داخلی و منطقه ای برای تغییر ساختار سیاسی وامنیت عراق است.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از مهر، رسانه های عراق امروز از اشغال کامل شهر موصل توسط تروریستهای داعش و به ویژه سیطره آنها بر فرودگاه بین المللی این شهر و برخی مناطق دیگر استان نینوی خبر دادند، خبری که در بیشتر رسانه های جهان هم انعکاس پیدا کرده است.


تروریستهای داعش پنجشنبه ۱۵ خرداد نیز به صورت گسترده و هنگام بامداد به شهر مقدس سامراء با هدف اشغال مرقد مطهر امامین عسکریین علیهما السلام حمله ور شدند، اما با واکنش قاطع نیروهای امنیتی و عشایر متحمل تلفات سنگین و متواری شدند، بسیاری از تروریستهایی که به هلاکت رسیدند، ملیت عربی و غیر عراقی داشتند.

در پی اشغال شهر موصل، ائمه و خطیبان نینوا از همه مردم خواستند علیه تروریستهای تکفیری سلاح به دست بگیرند و آنها را از این شهر بیرون برانند. خطیبان و ائمه مساجد استان نینوی تاکید کردند هر شهروندی که می تواند سلاح به دست بگیرد، با تروریستهای داعش بجنگد.

از سوی دیگر، اسامه النجیفی رئیس پارلمان عراق امروز در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت باید تمام امکانات بین المللی و ملی برای مقابله با داعش به کار گرفته است، در غیر این صورت، عراق نابود خواهد شد.

تروریستهای تکفیری هفته پیش هم یورش گسترده ای به شهر سامراء داشتند و توانستند چندین ساعت در این شهر مقدس جولان بدهند و اگر دخالت به موقع نیروهای امنیتی و حمایت عشایر نبود، آنها مرقد مطهر امامین عسکریین علیهما السلام را هم به اشغال خود در می آوردند.

اما چرا داعش به این راحتی به شهرهای مختلف حمله می کند و حتی می تواند آنها را به اشغال خود درآورد؟ چه عوامل داخلی و خارجی در اوج گرفتن این گروه تروریستی تکفیری خطرناک دخیل است؟

طی روزهای گذشته، خبرهای متعددی درباره هلاکت تروریستهای سعودی، یمنی، افغانی، قطری وابسته به داعش و انهدام خودروهای سعودی و قطری متعلق به این گروه تروریستی منتشر شده است که همه این نشانه ها از ارتباط مستحکم این گروهک با برخی کشورهای منطقه خبر می دهد.

اگر سخنان اخیر نوری المالکی نخست وزیر عراق که به صراحت از دست داشتن عربستان و قطر در ناآرامی های عراق سخن گفته است، مورد توجه قرار دهیم، به راحتی به این نتیجه می رسیم که اتاق فکر و فرمان این گروهک در خارج از عراق و در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس قرار دارد که همچنان از عادی سازی روابط با عراق با وجود گذشت بیش از یک دهه از سرنگونی رژیم بعثی صدامی خودداری می کنند و طی این مدت این کشورها، با اعزام تروریستهای مزدور خود باعث کشته و زخمی شدن دهها هزار نفر از مردم عراق طی سالهایی که از سقوط صدام می گذرد، شده اند و همچنان به حمایتهای خود از تروریستها در عراق برای به شکست کشاندن روند سیاسی ادامه می دهند.

در این زمینه یک رسانه عراقی از نشست سرکردگان گروه تروریستی داعش با پادشاه عربستان پرده برداشته است. پایگاه خبری دولت قانون فاش کرده است عبدالله بن عبدالعزیز در نشستی با سرکردگان گروه تروریستی داعش، اجرای طرح اشغال سامراء و موصل را بررسی کرد.

این پایگاه خبری به نقل از منابعی که بلندپایه توصیف کرد، نوشت عملیات گروه تروریستی داعش در سامراء و موصل با نظارت مستقیم پادشاه عربستان و با هماهنگی قطر انجام شد.

این منبع نوشت دستگاههای اطلاعاتی عراق اطلاعات دقیقی در دست دارند و همچنین اعترافات سرکردگان داعش، دست داشتن عربستان و قطر در عملیات تروریستهای داعش برای ایجاد هرج و مرج در عراق با هدف تجزیه این کشور را اثبات می کند.

این منابع گفتند عملیات تروریستهای داعش از شش ماه پیش تحت نظارت مستقیم عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان و با هماهنگی قطر برنامه ریزی شده بود و امکانات مالی و لجستیکی بزرگی که به سه میلیارد دلار می رسد، برای اجرای این طرح هزینه شده بود.

هدف از اجرای این عملیات، ایجاد ناآرامی های امنیتی گسترده و اشغال برخی استانهای شمالی برای رساندن این پیام به افکارعمومی جهان مبنی بر ضرورت ایجاد اقلیم های سنی با هدف تسهیل برپایی امارتهای تکفیری و تبدیل آن به اقلیمهایی که تکفیریها بر آن حکومت کنند.

این منابع گفتند نشستهایی در برخی پایتختهای عربی از جمله اردن، قطر و برخی پایتختهای اروپایی میان نمایندگان سازمانهای اطلاعاتی عربستان و قطر با برخی سرکردگان داعش با حضور برخی سیاستمداران عراقی از جمله برخی نمایندگان پارلمان برگزار شد .

به گفته این منابع، عملیات داعش با نظارت مستقیم پادشاه عربستان انجام شد که با برخی از سرکردگان مهم این گروه تروریستی دیدار کرده و با آنها درباره آموزش تروریستها در داخل عربستان با نظارت مستقیم سازمانهای اطلاعاتی آل سعود به توافق رسیده بود.

این منابع افزودند نقش قطر در این عملیات مهم بود، زیرا این کشور وظیفه جذب تروریست از برخی کشورهای عربی از جمله کشورهای عربی شمال آفریقا را برعهده داشت و آنها را در یک اردوگاه ویژه در خارج از قطر آموزش داد و سپس آنها را از طریق ترکیه وارد عراق کرد.

عملیات اصلی طرح مشترک تروریستهای تکفیری و حامیانشان، انفجار مرقد مطهر امامین عسکریین علیهما السلام در سامراء برای شعله ور کردن آتش فتنه مذهبی و جنگ طایفه ای بود که این عملیات با واکنش قدرتمند و موفقیت آمیز نیروهای امنییت عراق و عشایر با شکست روبرو شد و تروریستها و حامیانشان تصور نمی کردند که مردم سامراء و موصل از نیروهای امنیتی در جنگ با داعش حمایت کنند و غافلگیر شدند.
ایجاد ناآرامی و هرج و مرج در استان دیالی نیز یکی از محورهای طرح رژیمهای عربی بود، اما نیروهای امنیتی عراق پیش از شروع این طرح، آن را با هلاکت شمار زیادی از تروریستهای داعش از جمله سرکردگان آنها خنثی کردند.

آیا عراق در آستانه یک کودتا قراردارد؟

حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل درباره تحولات اخیر عراق می گوید تحرکات اخیر گروهک داعش و اشغال کامل استان موصل توسط این گروهک از احتمال بروز تغییرات میدانی وسیاسی در عراق حکایت دارد.

گروهک داعش ابتدا در استان الانبار به مقابله با نیروهای مسلح پرداخت، اما با شکست روبرو شد. سپس این گروه به شهر سامراء با هدف تخریب حرمین عسکریین علیهما السلام حمله کرد، اما این حمله نیز توسط ارتش عراق دفع شد.

استراتژی داعش ایجاد یک فتنه طایفه ای و جنگ شیعه- سنی در عراق است که به نظر می رسد این گروهک با اشغال استان الموصل به هدف خود نزدیکتر شده است.

با توجه به اینکه اغلب بدنه میانی و بالایی نیروهای مسلح از افسران موصلی تشکیل می شود، بنابراین اشغال موصل یک اقدام اتفاقی ،گذرا و بی هدف نیست.

قطعا هدف اول داعش که با هماهنگی برخی از بعثی های فراری صورت گرفته نا کارآمد جلوه دادن دولت نوری المالکی و گسترش موج نا رضایتی در میان ساکنان مناطق سنی است.

این کارشناس می گوید اظهارات اخیر راجح میزان مشاور اسامه النجیفی رئیس پارلمان عراق مبنی بر اینکه باید دولت شیعه را برکنار کنیم از وجود یک توطئه داخلی و منطقه ای برای بازگرداندن عراق به قبل از سال۲۰۰۳ میلادی حکایت دارد.

طبیعی است ارتش عراق در آینده به بهانه وجود نا امنی در مناطق سنی نشین نقاط حساس مراکز مختلف عراق را در اختیار خواهد گرفت و دولت نوری المالکی را با انجام شورشهای خیابانی برکنار خواهد کرد.
آنچه اکنون در عراق جریان دارد شبیه سازی حوادث مصر برای برکناری دولت محمد مرسی است که طی ان از میان این حوادث ژنرال عبدالفتاح السیسی به عنوان ناجی ملت مصر خارج شد.

به نظر می رسد اکنون عراق در آستانه یک تحول دراماتیکی جدیدی قرار دارد که اگر دولت نوری المالکی با کمک طیفهای همسو اقدامی برای سرکوب گروهک داعش صورت ندهد، عراق به دوران ما قبل سقوط صدام باز خواهد گشت.

متاسفانه طیفهای شیعه نیز اوضاع بحرانی عراق را با دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار نمی دهند و ادامه اختلافات این طیف ها به فروپاشی ائتلاف های زیر مجموعه شیعه و در نهایت حاکمیت طیفهای دیگر منجر خواهد شد.

این کارشناس ابراز عقیده می کند لذا به نظر می رسد که داعش علاوه بر موصل متوجه سایر نقاط سنی نشین خواهند شد و استانهای بیشتری را برای تشکیل دولت اسلامی عراق و شام اشغال خواهد کرد، همسویی کشورهای منطقه مانند عربستان با گروهک داعش نشانه وجود یک توطئه سازمان یافته داخلی و منطقه ای برای تغییر ساختار سیاسی وامنیت عراق است.


لینک مطلب: http://h3nn.ir/News/7689.html

Page Generated in 0/0110 sec