خود داری ترکیه از پیوستن به اعتلاف علیه داعش و ایران خارج از ائتلاف به رهبری آمریکا را باید از جمله دلایل شکست برای راهبرد منطقهای اوباما علیه حکومت اسلامی یا همان گروه تروریستی داعش باید تلقی کرد که پیش از این هم نسبت به آن هشدار داده شده بود.
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از بولتن نیوز؛
گروه بین الملل، بازدید جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و چاک هیگل وزیر دفاع آن کشور از ترکیه، برای متقاعد کردن رئیس جمهور ترکیه رجب طیب اردوغان، برای پیوستن به ائتلاف بزرگ علیه حکومت اسلامی (داعش)، که در روز ١٠ سپتامبر توسط پرزیدنت باراک اوباما اعلام شد، به عنوان "عضو مرکزی" ائتلاف مزبور، با شکست روبرو گردید.
با آنکه مقامات آمریکائی گفتهاند که علیرغم واکنش محتاطانه اردوغان به جان کری و چاک هیگل ترکیه بالاخره برخورد با ستیزهجویان خارجی را که قصد وارد شدن به سوریه را دارند آغاز کرده است با این حال نمیتوان کتمان کرد که موضع ترکیه شکستی برای راهبرد منطقهای اوباما علیه حکومت اسلامی تلقی میگردد.
وال استریت ژورنال روز ١٣ سپتامبر ترکیه را یک "نامتحد" خواند و از قول فرانسیس ریکیاردونه، سفیر سابق آمریکا در ترکیه، نوشت که ترکیه "صادقانه" با جبهه النصره، یک گروه وابسته به القاعده کار میکرد.
ظاهرا علایم دریافتی از آنکارا چنین حکایت میکند که عدم تمایل ترکیه ناشی از نگرانی قابل درکی است که این کشور به دلیل گروگان گرفته شدن دیپلماتهایش توسط حکومت اسلامی دارد. اما این امر از تبعات رویکرد پرابهام ترکیه در برخورد با ستیزهجویان خارجی است که این ستون المانیتور از ماه ژانویه تا کنون نسبت به آن هشدار داده است.
اما مسئله حتی فراتر از این است. چنگیز کندار مینویسد: "موضع ترکیه در تلاش مشترک علیه حکومت اسلامی (داعش) در سطحی پائین و شاید بدتر از آن باشد. اگر به گفتمان اخیر تصمیم گیران (ترکیه) دقت کنیم ممکن است به این نتیجه برسیم که حاکمیت اسلامی ترکیه فاصلهاش از متحدان ناتو بیشتر است تا از حکومت اسلامی (داعش)."
به نظر کردی گورسل علت عدم تمایل ترکیه به مقابله با حکومت اسلامی "محدودیتهای ایدئولوژیکی" است که در درون رهبری حزب حاکم عدالت و توسعه وجود دارد.
گورسل مینویسد: "حزب عدالت و توسعه و رسانههای (وابسته به) آن هرگز از حکومت اسلامی به عنوان یک گروه تروریست یاد نکردهاند بلکه آنها را "عناصری رادیکال" می خوانند.
این موضوع نشان میدهد که "حکومت اسلامی تا چه حد در ذهنیت رهبران ترکیه از برخوردی احتیاط آمیز برخوردار است."این روش برخورد "احتیاط آمیز" با حکومت اسلامی باعث گردیده که موقعیت ترکیه در کنگره آمریکا متزلزل شود.
به گزارش جولیان پکه برخی از اعضاء کنگره تهدید کردهاند که ترکیه را به دلیل حمایت از حماس هدف اقدامات تنبیهی قرار خواهند داد. با توجه به اینکه آمریکا اینک رسما با حکومت اسلامی وارد جنگ شده است انتظار کنگره از متحدینش این است که پا جلو بگذارند. آنها که چنین نمیخواهند، به احتمال قوی زیر ذره بین قرار خواهند گرفت که چرا علیه دشمنی که اوباما از آنها با عنوان "منحصر بهفرد در وحشیگری" و کسانی که "رهبرانشان مکررا آمریکا را تهدید کردهاند" یاد کرده، با آمریکا همداستان نمیشوند.