شناسه خبر: 10832 | منتشر شده در مورخ: 1393/9/13 | ساعت: 10:41 | گروه: صفحه نخست |
درپی اعزام سفیر ایران و اعلام سلامت همۀ کارکنان سفارت ایران در صنعا؛
پس از عراق و سوریه؛ یمن نیز برای مبارزه با تروریسم دست به دامان ایران شد |
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از بولتن نیوز؛ سخنگوی وزارت خارجه در رابطه با خبر انفجار در یمن در نزدیکی محل اقامت سفیر ایران در صنعا گفت: طبق آخرین اطلاعات همه کارکنان ایران در سفارت یمن سالم هستند. موضوع مهمی نبوده و جزئیات این حادثه در حال پیگیری است.
در اولین ساعات صبح امروز، مقامات امنیتی و پزشکی اعلام کرده بودند، روز چهارشنبه زمانی که یک مهاجم انتحاری خودروی بمب گذاری شده خود را در مقابل اقامتگاه سفیر ایران در صنعا پایتخت یمن منفجر کرد، 3 نفر کشته شدند.
بر این اساس، خبرنگار شبکۀ تلویزیونی الحدث، درباره ارتباط احتمالی این انفجار با انفجارهای سابق که معمولاً سفارتخانه ها و منازل سفرای خارجی را در صنعا هدف قرار می دهد، گفت: واقعیت این است که حمله به سفارتخانه ها و منازل سفرا در صنعا سابقه نداشته است و پس از حمله هشت سال پیش القاعده به سفارت آمریکا در صنعا با یک خودروی بمب گذاری شده، انفجار امروز این اولین انفجاری است که منزل یک سفیر را با این قدرت و شدت هدف قرار می دهد، در نتیجه گمان می کنم پیامدهای زیادی داشته باشد و اوضاع امنیتی و دیپلماتیک در صنعا را تحت الشعاع قرار دهد. منزل سفیر ایران تقریبا در فاصله یکصد و پنجاه متری منزل سفیر فرانسه است که در همین محله قرار دارد.
با این همه می توان میان اتفاق امروز و انفجار مشابه و حملات دوگانۀ تروریستی ای که یک سال پیش در چنین روزهایی (28 آبان ماه 92) در نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی در لبنان روی داد و بر اثر آن علاوه بر شهادت 25 نفر و زخمی شدن دست کم 150 تن، حجت الاسلام انصاری، رایزن فرهنگی ایران در لبنان نیز به شهادت رسید، مشابهت هایی یافت.
این درحالی است که خانم افخم، سخنگوی وزارت خارجۀ کشورمان عصر امروز در پاسخ به سوالی در رابطه با خبر انفجار در یمن در نزدیکی محل اقامت سفیر ایران در صنعا با محکوم کردن این اقدام گفت: طبق آخرین اطلاعات همه کارکنان ایران در سفارت یمن سالم هستند. موضوع مهمی نبوده و جزئیات این حادثه در حال پیگیری است.
این درحالی است که بلافاصله پس از انتشار این خبر و تایید آن ازسوی سخنگوی وزارت خارجۀ کشورمان، تلاشی پیگیر و برنامه ریزی شده از سوی رسانه های عربی معاند برای فضاسازی در این خصوص شکل گرفت و سعی شد با زیرسوال بردن سیاست های خارجی و منطقه ای کشورمان، آمادگی ایران برای کمک به یمن برای برقراری امنیت در این کشور را تحت شعاع قرار دهند.
گفتنی است، این رسانه ها با تاکید بر انگیزه ها و مضایای فراوانی که ایران از نفوذ سیاسی در یمن به دست خواهد آورد و در این راستا موفق خواهد شد، نقش به مراتب بیشتر از گذشته در مناسبات سیاسی منطقه ای در رقابت با عربستان سعودی برای خود ایجاد کند، سعی داشتند تا این روابط دیپلماتیک متعالی را به نوعی زیرسوال برده و ناشی از زیاده خواهی ایران تحلیل نمایند.
با این همه به نظر می رسد، دستاوردهای عراق و سوریه در اعتماد به توان ایران در مبارزه با تروریسم به عنوان الگویی برای یمن موجب تمایل شدید یمن به همکاری امنیتی با کشورمان گردیده است و بی شک اگر چنین روابطی تنها برای یکی از طرفین سودمند باشد، طرف مقابل خواهد بود که خواهد توانست از اقتدار منطقه ای ایران برای ایجاد آرامش در کشور خود سود جوید.
ضمن آن که اساساً چنین تحلیلی در مباحث حوزۀ دیپلماسی که ازسوی رسانه های معاند مطرح شده و با ارائۀ تصویری مخدوش، سعی دارند ایران را به عنوان کشوری استعمارگر نمایش دهند، محلی از اعراب ندارد و هر تحلیلگر سیاسی ای با هر سطحی از دانش سیاسی می داند که اساساً تمامی روابط و مناسبات دیپلماتیک و سیاسی، سود و ضرری نسبی برای طرفین به همراه خواهد آورد و درمورد کنونی نیز گسترش این روابط دیپلماتیک بی شک به نفع هر دو طرف ایران و بحرین و البته تاحدود قابل توجهی به ضرر دشمنان سیاسی منطقه ای کشورمان همچون عربستان سعودی، اسرائیل و حتی امریکا خواهد بود.
این درحالی است آنچان که پیش تر در خبر مربوط به انفجار تروریستی در محل اقامتگاه سفیر کشورمان در صنعا که صبح امروز در «بولتن نیوز» به طبع رسید، بدان اشاره کردیم به نظر می رسد، عصبانیت تکفیری ها و امریکا از دست برتر ایران در یمن از عمده دلایل چنین اقدامات تروریستی و وحشیانه ای بوده است.
پس از اقدام مشابهی که سال گذشته در محل سفارت کشورمان در لبنان به وقوع پیوست و منجر به شهادت رایزن فرهنگی کشورمان گردید، گروه «عبدالله عزام» از گروهک های تکفیری لبنان مسئولیت این اقدام تروریستی را پذیرفت مهمتر این که بلافاصله در همان زمان اطلاعات دقیقی از پشتیبانی کامل دولت سعودی از این گروه منتشر شد و حال به نظر می رسد، برای یافتن سرنخ های حادثۀ امروز نیز باید به دنبال پشتیبانی یا اقدام مستقیم سعودی ها باشیم.
آن چنان که از شواهد و قراین پیداست عربستان سعودی بی شک یکی از دست های پشت پردۀ عملیات امروز علیه ایران و شیعیان یمن باشد که در ماه اخیر به هیچ عنوان از وضعیت سیاسی یمن راضی نیست و درحالی که هموار این کشور را به عنوان حیاط خلوت و حتی طفیلی خود می دیده، حال باید تنها نظاره گر نفوذ سیاسی عمیق ایران بر مناسبات اساسی یمن و دیگر کشورهای منطقه باشد.
به هر تفسیر به نظر می رسد، جمیع این مسائل منجر به چنین اقدامات سیاسی از سوی دشمن های سیاسی منطقه ای کشورمان و متعاقباً جبهۀ رسانه ای معاند نظام در غرب گردیده و نکته ای که بیش از همۀ این مسائل اهمیت دارد این است که هر روز بر میزان اتکای کشورهای منطقه به ایران و نیز بر تعداد آن ها افزوده شده و با وجود کارشکنی های رسانه ای و بعضاً جسارت هایی تروریستی همچون آن چه صبح امروز در صنعا رخ داد، این سیاست ها کار به جایی نخواهند برد.