شناسه خبر: 11150 | منتشر شده در مورخ: 1393/10/14 | ساعت: 10:52 | گروه: سیاسی |
به بهانه کاهش 50درصدی قیمت نفت با توطئه مشترک سعودی_آمریکایی
آیا سرنوشت مُرسی و مصدق در انتظار سازشکاران با دولت آمریکاست؟ |
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از میدان 72؛ حسین مهدیزاده نراقی: از روزهای ابتدایی روی کار آمدن دولت یازدهم شعار« تعامل با همه دنیا» و« عدم تنش زایی» به همراه کنایه های بسیار به دولت قبل، همواره از سوی مسئولین دولت موسوم به تدبیر، مهمترین وجهه مشخصه آنان شمرده شده است.
با گذشت یکسال و ۵ ماه از تنفیذ رئیس دولت و ۴۰۰ روز از انقضای مهلت۱۰۰روزه ای که بنا بود پس از آن از سوی کاندیدای محبوب رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، کشور گلستان شود، دوستان جدید رئیس دولت ایران (« عربستان[۱] » و « آمریکا[۲] » ) در توطئه ای هماهنگ و از پیش تعیین شده که مهمترین ماحصل مذاکرات یکسال و نیمه دولت روحانی با قدرتهای جهانی( به تعبیر رئیس دولت جمهوری اسلامی) بود، قیمت نفت را از ۱۱۰دلار در بشکه ابتدا به ۸۰، سپس ۷۰ و تا لحظه نگارش این وجیزه به ۵۳ دلار رسانیده و این موضوع اگرچه با سکوت رسانه های زنجیره ای اصلاح طلب و مهمتر از آن، رسانه به اصطلاح ملی! هنوز برای دولت هزینه ای نداشته است ولیکن دولتمردان یازدهم خود به خوبی بر این موضوع واقفند که تداوم قیمت گذاری به زیر ۸۰(که با وعده عربستانِ دوست آقای روحانی قرار است به زیر ۴۰دلار نیز برسد) بی تردید با کسریِ بودجه وحشتناکی که به همراه خواهد داشت وعده رهبری معظم انقلاب مبنی بر تکرار سرنوشت محمد مرسی و دکتر مصدق را برای سازشکاران به همراه خواهد داشت، ۵ نکته کلیدی و راهبردی سخنان ۱۲ آبان ۹۲ رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در آغازین روزهای مذاکرات دولت یازدهم با قدرتهای جهانی! را این گونه می توان برشمرد:
۱- « هر ملّتى به آمریکا اعتماد کرد، ضربه خورد؛ حتّى آن کسانى که دوست آمریکا بودند. حالا در کشور ما دکتر مصدّق به آمریکایىها اعتماد کرد؛ براى اینکه بتواند خود را از زیر فشار انگلیسها نجات بدهد، به آمریکایىها متوسّل شد…… مصدّق اعتماد کرد، کتکش را [هم] خورد؛ حتّى کسانى که با آمریکا میانهشان هم خوب بود و به آمریکا اعتماد کردند، ضربهاش را خوردند.»
۲- « روابط رژیم طاغوتى سابق با آمریکا خیلى صمیمى بود…. (محمدرضا شاه) دوستشان هم بود، به دوست خودشان هم رحم نکردند. همین محمّدرضا را بعد از آنکه از ایران فرار کرد و یک مدّت کوتاهى به آمریکا رفت، از آنجا بیرون کردند، او را نگه نداشتند؛ یعنى اینقدر هم به او وفادارى نکردند؛ اینجورى هستند.»
۳- « ملّتها و حتّى دولتها به آمریکا بىاعتمادند به خاطر همین رفتار و رویکردى که در سیاست آمریکایىها هست. هرکسى اعتماد کرد به آمریکا، ضربهاش را خورد.»
۴- « مذاکره در موضوعات خاص اشکالى ندارد؛ منتها گفتم من اعتماد ندارم، خوشبین نیستم به مذاکره، لکن میخواهند مذاکره کنند، بکنند؛ ما هم به اذنالله ضررى نمیکنیم.»
۵- « یکى از ترفندها و خلافگویىها این است که اینجور القا کنند به افکار عمومى مردم که اگر ما در قضیّهى هستهاى، تسلیم طرف مقابل شدیم، همهى مشکلات اقتصادى و معیشتى و غیره حل خواهد شد……در داخل هم بعضی دارند تبلیغ میکنند که اگر ما در این قضیّه کوتاه آمدیم و تسلیم شدیم در مقابلِ طرف مقابل، همهى مشکلات اقتصادى و مانند اینها حل خواهد شد؛ این خطا است.»
_________________________________________________________________________
پانوشت:
[۱] در اولین کنفرانس مطبوعاتی رئیس دولت جدید در ۱۵مرداد۹۲زمانی که وی با پرسش خبرنگار المیادین مبنی بر روابط دولت او و کشورهای عرب منطقه پرسید، روحانی با جملاتی طعن آمیز نسبت به دولت قبل گفت:
دولت آینده نسبت به روابط با همسایگان و همچنین کشورهای منطقه اولویت قائل است و توسعۀ روابط با همسایگان جزو دستور کار دولت فعلی خواهد بود. تلاش برای ایجاد آرامش و ثبات در منطقه و کاهش تنشهایی که منطقۀ ما با آن مواجه است، با کمک کشورهای دوست در منطقه جزو برنامهها و اولویتهای این دولت خواهد بود
http://president.ir/fa/70891
[۲]روحانی ۲ بهمن ۱۳۹۲ و در شهر داووس در مصاحبه ای با تلویزیون “RTS”سوییس گفته بود:
« هیچ دشمنی جاودان و هیچ دوستی پایدار و ابدی نیست و ما باید تلاش کنیم تا دشمنی ها را به دوستی تبدیل کنیم!»[۲] وی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا صلح با باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا، امکان پذیر است؟ گفت: « هر اقدامی منوط به رفتارهاست. اگر دولت آمریکا به حقوق ملت ایران اعتراف کند و فضای مناسبی را برای پایان دادن به دشمنی فراهم کند در این صورت پاسخ ما مثبت است.» رئیس جمهور ایران همچنین در پاسخ به سؤالی درباره اینکه اگر اوباما دست خود را دراز کند آیا او با وی دست خواهد داد، می گوید:
« همه باید باهم فعالیت کنیم تا صلح برقرار شود.»