شناسه خبر: 1153 | منتشر شده در مورخ: 1392/11/16 | ساعت: 15:56 | گروه: صفحه نخست |
آیا بی سوادها حق سخن گفتن درباره کشورشان را ندارند؟
پیام بی سوادها به رئیس جمهور با سواد |
چندروز پیش حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان ایران، در سخنانی که در جمع اساتید دانشگاه به زبان آورد، منتقدان توفق ژنو را «بی سواد» خوانده و از عدم حمایت اساتید دانشگاه از این توافق پرابهام و جنجالی گله کرد. وی در سخنان خود گفت:«اما من میخواهم بگویم چرا دانشگاه خاموش است؟ چرا یک عده بیسواد که از بخشهایی خاص پول میگیرند باید حرف بزنند اما بزرگان، دانشگاهیان و اساتید ما سکوت میکنند؟ چرا وقتی یک اتفاق بینالمللی رخ میدهد، اساتید نامه خصوصی به رئیسجمهور مینویسند؟ چرا فریاد نمیزنید؟ چرا وارد میدان نمیشوید؟».
اما این سخنان در حالی بیان شده که پس از توافق ژنو بسیاری از اساتید بنام دانشگاهی، مسئولان و کارشناسان انرژی اتمی و کارشناسان امور بین الملل، این توافق را کار بزرگی ندانسته و ابهامات و نقاط ضعف بسیاری را مطرح نمودند که این موارد همگی از طرف دولت بی پاسخ ماند!
رئیس دولت کسانی را «بی سواد» می خواند که در این زمینه سوابق علمی و اجرایی نیز دارند و روند این توافق را به صلاح کشور ندانسته اند و برخی از این افراد همان کسانی بودند که در زمینه پیشرفت اتمی کشور، نقش موثری داشته اند.
همچنین رئیس جمهوری درحالی از اساتید دانشگاه گله مند است که قشر عظیمی از مردم از عملکرد این روزهای دولت ناراضی هستند؛ از توزیع سبد کالا تا مدیریت بحران بوجود آمده توسط برف. شایان ذکر است در حالی که توزیع سبد کالا با عملکردی غیرقابل قبول و به صورت غیر کارشناسی در حال توزیع است، مشکلات بسیاری در این زمینه برای مردم کشورمان بوجود آمده است.
توزیع این اقلام که به گفته کارشناسان با عدالت صورت نگرفته است و شامل حال بسیاری از اقشار زیر خط فقر جامعه نشده است، در حالی در هوای سرد زمستانی صورت می گیرد که موجب بوجود آمدن صفوف طولانی مردم در مقابل اماکن توزیع کننده سبد کالا است. مردمی که در این هوای سرد بعضا دست خالی از این صفوف باز می گردند!
به گفته کارشناسان، هنوز زیرساخت مناسب جهت توزیع این سبد کالایی آماده نشده است و همین امر موجب بروز این مشکلات شده است. یکی از مسئولان توزیع اقلام در پاسخ به کسانی که با مشکل سیستم بانکی مواجه شده اند گفته است: ممکن است این مشکل هفته آینده رفع شود.
همچنین مشکلات توزیع و کمبود اماکن توزیع از دیگر مواردی است که در این زمینه باعث دردسر برای بسیاری از هموطنان شده است.
اما نکنه مورد نظر اینجاست که پیش از این مردم باور داشتند «انرژی هسته ای حق مسلم آن ها است» اما اکنون مردم حق ندارند از حقوق مسلّم خود حرف بزنند، حتی اگر بی سواد باشند؟! پس «حقوق شهروندی» این مردم چه می شود؟ آیا حق شهروندی اختصاص به افرادی دارد که دولت آنها را باسواد و صاحب حق بداند؟
اصلا جناب روحانی، سخن گفتن از توافق ژنو باشد برای باسوادها! مردم اکنون از این عملکرد جدید دولت شما یعنی توزیع ناعادلانه و بی برنامه سبد کالا ناراضی هستند؛ آیا درباره این موضوع نیز نباید سخن گفت؟ و آیا در این زمینه هم بی سوادها باید نظاره گر پایمال شدن شان خود و بی عدالتی باشند؟!
آقای رئیس جمهور، عملکرد صد روز دوم دولت شما بیش از هر چیز، رنگ و بوی تبلیغاتی بودن دارد؛ از توافق زود هنگام ژنو گرفته تا توزیع بی برنامه سبد کالا؛ لطفا پاسخ مردم را با صداقت بدهید تا بدانند هدف دولت از این نوع عملکرد چیست؟!
راستی آقای روحانی! حتما شنیده اید آمریکایی ها توزیع سبد کالا را نشانه چه چیزی دانسته اند؟ آری آنها توزیع سبد کالا را توزیع غذا میان فقرا خوانده اند و این موضوع را نشانه حُسن نیت شما دانسته اند. شرمن در سخنان خود گفته است: «ایران اخیرا به طور قابل مشاهدهای غذا به مردم فقیر در جامعه داد که به نوعی نشاندهنده این است که کاهش هدفمند و محدود تحریمها تاثیر مستقیم بر مردم این کشور داشته است، همانطور که روحانی قول داده بود که این پول صرف اهداف دیگر نشود». اما آقای رئیس جمهور، آیا این کار باعث افزایش کرامت انسانی مردم و سربلندی کشور در جهان شده است یا تصویری از مردم صدقه بگیر از ایرانیان را در جهان منعکس نموده است؟
جناب رئیس جمهور! آیا دستاورد «توافق بزرگ ژنو»! که دوستانتان آن را بزرگترین موفقیت سیاست خارجی ایران می دانند همین سبد کالا بوده است؟ راستی می دانید رقم مبالغ آزاد شده از تحریم از پول های کشورمان معادل فقط 4 ماه پرداخت یارانه نقدی است؟
مردم به دنبال کرامت انسانی هستند، نه تحقیر در صف های طولانی! لطفا برای ما بگویید دستاوردهای واقعی این توافق بزرگ! چه بوده است؟ البته با درنظر گرفتن اینکه پس از سخنان شما صدای تکذیب طرف دیگر این توافق بلند نشود!