کاخ سفید اعلام کرد باراک اوباما رییس جمهور امریکا با سران بحرین کویت قطر و امارات درباره توافق هسته ای لوزان برسر برنامه هسته ای ایران تلفنی گفتگو کرد.
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از خبرگزاری رویترز، همچنین سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: جان کری وزیر امور خارجه امریکا با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، کنفرانس تلفنی برگزارکرد.
ماری هارف گفت: وزیر امور خارجه صبح امروز کنفرانس تلفنی با وزرای خارجه شورای همکاری خلیج (فارس) داشت تا آخرین اطلاعات درباره مذاکره با ایران را به اطلاع آنها برساند که شامل وزرای امور خارجه عمان ،عربستان سعودی ،کویت ،قطر و بحرین بود.
گفته شده جان کری به وزرای خارجه این کشورها اطمینان داده، واشنگتن به امنیت و ثبات آنها متعهد است.
ارنست مونیز وزیرانرژی آمریکا هم درگفتگو با سی ان ان، نگرانی ها درخصوص اجرایی بودن توافق آتی با ایران را ردکرد.
وزیر انرژی آمریکا درباره انتقادهای صورت گرفته از این توافق، بخصوص انتقادهایی که از سوی اسرائیل صورت می گیرد و اینکه بر چه اساس اطمینان دارند که ایران تا پایان، بر سر این توافق می ماند گفت شایان ذکر است که بگویم این درجه از خاص بودن مرحله ای که ما به آن رسیده ایم، بسیار شگفت انگیز است. اینها فقط یک مشت قول و تدوین اصول نیستند. ما در هر قسمت، آمار و اعداد مشخص داریم و به خوبی می دانیم برنامه (اتمی ایران) در زمانی که این توافق اجرایی شود، به چه شکل خواهد بود و ما در این خصوص کاملا اطمینان داریم.
نشریه آلمانی: اعراب از نفوذ تهران در منطقه میترسند
نشریه "دی سایت" در تحلیلی از ترس اعراب درباره قدرت روزافزون ایران در منطقه نوشت.
این روزنامه با اشاره به نتیجه مذاکرات هسته ای در لوزان سوئیس از شادی در طرف ایران و سوءظن در طرفی دیگر (جبهه اعراب) خبر داده و نوشت: ایران بعد از توافق لوزان جشن می گیرد، اما اعراب از نفوذ تهران در منطقه می ترسند.
نویسنده در ادامه با اشاره به شادی ایرانی ها از توافق لوزان و استقبال گرم مردم از هیات مذاکره کننده ایرانی نوشت: اما در پایتخت های کشورهای عربی سکوت سرد و سنگینی حاکم است.
پادشاه عربستان سعودی بعد از پایان مذاکرات لوزان و بعد از گفتگویی تلفنی با اوباما ابراز امیدواری کرد که توافق اتمی با ایران برای منطقه پایداری وامنیت را به ارمغان بیاورد.
رئیس جمهوری آمریکا برای اینکه همه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را آرام کند همه پادشاهان و امیران عرب را برای یک نشست به کمپ دیوید دعوت کرد.
در ادامه این مطلب آمده است: بنابراین پادشاهان ثروتمند عرب این دینامیک ناگهانی در مناسبات بین ایران و آمریکا را با سوء ظن و بی اعتمادی دنبال می کنند.
انقلاب اسلامی ایران از زمان تاسیس خود در سال ۱۹۷۹ یک جنگ سرد تلخ را با اعراب خلیج فارس و مصر دنبال کرده است. پایتخت های عربی منطقه می ترسند که پایان تحریم ها علیه تهران و حیات مجدد بین المللی تهران این کشور را قدرتمند تر کرده و منطقه را به زعم آن ها بی ثبات تر کند.
این نشریه آلمانی در ادامه نوشت: ایران به عنوان قدرت حمایتی همه شیعیان در منطقه مطرح است.
نویسنده در ادامه با اشاره به نفوذ ایران در یمن در بخش دیگری از این مطلب نوشت: امروزه در مرزهای اسرائیل چندین هزار مبارز حزب الله حضور دارند و بر اساس ارزیابی پنتاگون آن ها از حداقل حدود ۳۰ هزار موشک برخوردارند که در بین آن ها برخی موشک ها با برد تا ۴۰۰ کیلومتر که ساخت ایران است وجود دارد.
در سوریه نیز کمک های تسلیحاتی ایران و واحدهای حزب الله از فروپاشی دولت بشار اسد جلوگیری کرده است. ایران همچنین نقش مشابهی را در دولت با اکثریت شیعی عراق ایفا می کند.
در ادامه این مطلب آمده است: به این ترتیب عربستان سعودی می خواهد با حملات خود علیه حوثی ها در یمن این سیگنال را ارسال کند که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس مصمم هستند با تلاش های توسعه طلبانه ایران در آینده همچنین به صورت نظامی مقابله کنند.
در سوریه نیز عربستان سعودی و ترکیه نگران یک تبانی و توافق ضمنی بین آمریکا و ایران هستند.
به این ترتیب وزنه سنگین سنی در منطقه یعنی ترکیه، عربستان سعودی و مصر می توانند به صورت مستقل برای یک سقوط نظامی اسد تلاش کنند. آن ها بر این باورند که از این طریق با یک تیر دو نشان را می زنند، هم مهم ترین متحد ایران پیروز، یعنی بشار اسد را از این کشور می گیرند و از طرف دیگر یک جبهه آزاد برای مبارزه با داعش که تهدیدی آشکار برای آن ها هم محسوب می شود ایجاد می کنند.