شناسه خبر: 11959 | منتشر شده در مورخ: 1394/5/17 | ساعت: 11:12 | گروه: سیاسی |
توافق رد شود، از کمیته شورای امنیت حذف میشویم؛
اوباما نگران شد/ سلیمانی با قایقهایش ناوهای ما را منفجر میکند! |
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم، بعد از پایان مذاکرات هسته ای ایران و غرب در وین و گفتگوهای مکرر آمریکائیها با ایران، اکنون جبهه جدیدی برای دولت باراک اوباما این بار در خود آمریکا و در مورد مذاکرات هسته ای گشوده شده است.
اوباما و وزیر امور خارجه اش و همچنین طرفداران توافق هسته ای با ایران در تلاش هستند تا مخالفان را با خود همراه کنند و در همین زمینه جلسات و نشست های متعدد سخنرانی و هماهنگی با شخصیت های مختلف برگزار می شود.
روزنامه "هافینگتن پست" (HuffingtonPost) در گزارشی نوشت: باراک اوباما پس از سخنرانی روز چهارشنبه خود در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: «رد توافق یعنی جنگ؛ این از ضروریات منطق محض و به دور از احساسات است.»
این روزنامه آمریکایی به نقل از باراک اوباما نوشت: «اجرایی نکردن این توافق و چندبرابر کردن تحریم های یکجانبه، نتیجه ای را که منتقدان انتظار می کشند به بار نمی آورد و من کاملاً مطمئنم برای ما ممکن نیست کشورهای 1+5 یا دیگر کشورها مثل هند یا کره جنوبی یا حتی ژاپن را مجبور به پیروی از نگاه خود کنیم.»
اوباما گفت: «هیچ کس به من توضیح نداده که با رد کردن توافق، چه اهرم دیگری برای ما باقی می ماند؟»
او افزود: «درحالی که در این حالت، کمترین کاری که کرده ایم نشاندن ایران بر صندلی راننده است، و ایران می تواند تصمیمات متعددی بگیرد که هیچ کدام برای ما مناسب نیست و همه مواضع اتخاذ شده برای آن ها خوب است.»
رئیس جمهور آمریکا در این زمینه توضیح داد: «[ایرانیها]می توانند تصمیم بگیرند از توافق جامع یا توافق موقت کنار بکشند، همه تقصیرات را گردن آمریکا بیندازند و به تحقیق و توسعه خود و نصب سانتریفیوژهای پیشرفته تر ادامه بدهند و در تمام این مدت ادعا کنند همه این ها صلح آمیز است و این که آن ها حاضر بوده اند نصب بعضی از این سانتریفیوژها را به تأخیر بیندازند، اما به خاطر آن که کنگره آمریکا از منطقی بودن ابا دارد آن ها به راه خود ادامه می دهند.»
اوباما گفت: «در اینصورت سناریویی که همه از آن درباره اتفاقات 15 سال آینده حرف می زنند، 6، 9، یا 12 ماه بعد اتفاق می افتد.»
باراک اوباما همچنین از گزینه های دیگر ایران گفت: «یا به جای آن خواهند گفت ما ادامه می دهیم و برخلاف موضع کنگره، به توافق پایبند خواهیم ماند و به شرکای ما متذکر می شوند که آماده تجارت هستند.»
او افزود: «هرچند مطمئن نیستم، اما شاید برای مدت خاصی بتوانیم به بعضی از متحدان اروپاییمان تکیه کنیم، اما مشکل بتوان تصور کرد روسیه و چین حداکثر استفاده را از آن نبرند.
نه تنها به خاطر اهداف تجاری، بلکه به خاطر ارزش عظیم تبلیغاتی که این در اختیار آن ها قرار می دهد، در زمانی که کل داستانی که آن ها دارند در سراسر جهان می گویند این است که سلطه آمریکا تمام شده است و ما به مجموعه ای کاملاً جدید از نهادهای جهانی نیاز داریم که بیشتر منعکس کننده موازنه قدرت باشد.»
اوباما تأکید کرد: «در این سناریو، ایران به هرحال خودبخود بعضی کاهش تحریم ها را به دست می آورد. و اعتبار ما از نظر اعمال نفوذ در زمینه نگاه شورای امنیت به این قضیه کاملاً محو و نابود شده است.»
اوباما در این اظهارات، پا را از این هم فراتر گذاشت و گفت حتی با حقوقدانان خود درباره موضع آمریکا در چنین شرایطی صحبت نکرده است.
او گفت: «من حتی مجبورم با حقوقدانان درباره اینکه ما در آن صورت چه موضعی خواهیم داشت مشورت کنم، چون کنگره در آن شرایط، حضور ما را به عنوان عضوی از ماجرا رد کرده است که در اینصورت ما در شورا نخواهیم بود. من حتی با حقوقدانان دراین باره حرف نزده ام که مدیریت مقررات بازگشت تحریم ها یا شورای حل اختلاف چگونه خواهد بود چون آن موقع کنگره دقیقاً گفته است ما نمی توانیم در آن جمع حاضر باشیم.»
اوباما در ادامه افزود: «پس تقریباً در هر سناریوی ممکن، قدرت نظارت ما بر اتفاقات داخلی ایران، قدرت اطمینان از عبورنکردن آن ها از زمان گریز، قدرت بازرسی ما از تأسیسات آن ها، قدرت فشار ما به ایران برای پایبندی به توافق، محلی از اعراب نخواهد داشت. همه می دانند که ظرف 6 یا 9 ماه یا نمی دانم چه مدت بعد از کنار کشیدن ایران از توافق، یا تقلب، یا برداشتی که خلاف روح و نه متن توافق دیده شود، بعضی از همین صداهای مخالف اصرار خواهند کرد تنها راه متوقف کردن ایران از دستیابی به سلاح های اتمی حمله است، و آن را در قالب حملات محدود به تصویر می کشند و خواهند گفت ایران هم پاسخ نخواهد داد، اما با این کار ما وارد یک جنگ شده ایم.»
اوباما همچنین گفت: «معنی این حرف این نیست که ناگهان ایران با ما وارد جنگ مستقیم می شود. اما این معنی را دارد که من یک مشت نیروی نظامی آمریکایی روی زمین دارم که برای جنگ با داعش سعی بر کمک به بغداد دارند و الآن با این کار باید گوش بزنگ یک عده شبه نظامی شیعه باشند. این معنی را دارد که حزب الله احتمالاً از بعضی از این موشک ها به طرف اسرائیل استفاده می کند و این ما را مجبور به اقدام عملی می کند. این معنا را دارد که تنگه هرمز ناگهان تبدیل به صحنه نمایش زنده می شود که در آن یک عضو سپاه پاسداران یا سپاه قدس یا آقای سلیمانی یک قایق تندروی انتحاری را درون یکی از ناوهای نظامی ما میکوبد، که در اینصورت منطقی است که بگوییم فرمانده کل نظامی آمریکا مجبور به دادن پاسخ می شود.»
او در جمع بندی سخنانش گفت: «پس من فقط میخواهم صریح و شفاف با کسانی که توضیح من را منطقی نمی دانند صحبت کنم. من خیلی ساده از آن ها میخواهم ضعف منطق من را توضیح دهند. فکر نمیکنم نقصی پیدا کنند.»