شناسه خبر: 1696 | منتشر شده در مورخ: 1392/11/25 | ساعت: 11:05 | گروه: صفحه نخست |
نظر رئیس سابق موساد درباره حمله به ایران |
به گزارش هزاره سوم از شبکه العالم، "مئیر داگان" که در همایش "سالن بین المللی در تل آویو" سخن می گفت، به عنوان رئیس سابق موساد، درباره مسائل مرتبط به آمریکا، ایران، گروه های تروریست، مصر، ترکیه و شماری از مسائل امنیتی و دیپماتیک سخن گفت.
وی که چند سال پیش، درباره مواضع خود درباره مسائلی که پشت درهای بسته درباره ایران مطرح می شد، علنا سخن گفته بود، در پاسخ به سئوالی مبنی بر این که آیا آن اظهارات به اسرائیل ضرر رسانده است، گفت: من و فرمانده کل ارتش و رئیس کمیسیون انرژی اتمی، همواره با مواضع ایهود باراک وزیر دفاع مخالف بودیم. ما بر این باور بودیم که اگر امکان داشته باشد، باید برای به تاخیر انداختن برنامه هسته ای ایران تلاش کرد و باید بررسی کنیم که اگر جنگی اتفاق بیفتد، فردای آن روز چه اتفاقی خواهد افتاد.
داگان تاکید کرد: به نظر من اگر (اسرائیل) در آستانه اتخاذ تصمیمی درباره جنگ با ایران قرار گیرد، تصمیم گیری درباره چنین مساله ای نباید فقط در دفتر نخست وزیری صورت بگیرد، بلکه باید افکار عمومی اسرائیل را نیز در این زمینه جویا شد.
وی با تاکید بر این که اقدامات نخست وزیر رژیم صهیونیستی، این رژیم را به سمت جنگ سوق می داد، خاطر نشان کرد: من که چندین جنگ از سر گذرانده ام، به شما می گویم که تصمیم گیری در این زمینه به عهده دولت است. ارتش، تسلیم دستور نخست وزیر نخواهد شد، بلکه تسلیم خواسته دولت می شود و میان این دو تفاوت وجود دارد. من به نخست وزیر وفادار نیستم، بلکه به (دولت اسرائیل) وفادارم.
رئیس سابق موساد با بیان این که در سه دولت، متصدی این پست بوده است، تنها مشکل موساد با دولت را در زمان نخست وزیری نتانیاهو اعلام کرد و گفت: سیاست گذاری به عهده دولت است و موساد فقط می تواند مواضع خود را ارائه کند. دولت حق دارد، تصمیمی که می خواهد را اتخاذ کند، اما در آن صورت، نخست وزیر مسئول تصمیم اتخاذ شده خواهد بود.
وی در ادامه، موضوع ایران را مشکلی بسیار مهم دانست و رفتار آمریکا در مذاکره با ایران را اشتباه ارزیابی کرد و گفت: ایران در این مذاکرات سه هدف را دنبال می کند، نخست حفظ نقشه کنونی، دوم کاهش تحریم ها و سوم اعطای حداقل امتیازات ممکن، آن هم در صورت لزوم. آمریکایی ها از همان ابتدا فریب ایرانی ها را خوردند، زیرا با کاهش تحریم ها موافقت کردند.