سخن روز :
پژواک
شناسه خبر: 1906 منتشر شده در مورخ: 1392/11/28 ساعت: 12:59 گروه: صفحه نخست  

مهمترین دلایل استفاده از چت و بلوتوث چیست؟

35/5 درصد پاسخگویان معتقدند از بلوتوث استفاده نادرستی می شود، 62/1 درصد هم مخالف این موضوع هستند که بلوتوث بازی سبب تقویت دوستی‌ها می شود

نتایج تحقیقات جدید بین جوانان 15 تا 29 سال شهر تهران نشان می دهد کسب شادمانی، غلبه بر تنهایی، مهیج بودن و پیدا کردن دوست مهترین انگیزه‌های جوانان پایتخت برای استفاده از بلوتوث و چت است.


به نوشته رسالت، نتایج یک پژوهش انجام شده با جامعه آماری 800 نفر در میان جوانان مناطق مختلف شهر تهران با موضوع بلوتوث و چت توسط وزارت ورزش و جوانان نشان می‌دهد که 43/4 درصد پاسخگویان علاقه کم و خیلی کم به بلوتوث دارند، اما 19 درصد از پاسخگویان علاقه زیاد به بلوتوث دارند و 27 درصد در حد متوسط از بلوتوث استفاده می کنند.

میزان سواد و تحصیلات افراد در این تحقیق شامل 36/8 درصد دیپلم، 23 درصد زیر دیپلم تا مقطع ابتدایی و 35/1 درصد بالای دیپلم تا سطح دکترا هستند. همچنین 24/1 درصد پاسخگویان شاغل، 18/4 درصد دانش آموز ، 21/7 درصد دانشجو، 9.5 درصد خانه‌دار و 6/5 درصد بیکار هستند. نتایج این تحقیق که در بین 800 نفر از جوانان 15 تا 29 سال که 49 درصد آنها را مردان و 45 درصد آنها را زنان تشکیل می دهد نشان می دهد: میزان علاقه به بلوتوث بازی در افراد کم سن و سال نسبت به افراد با سن بالاتر بیشتر است. ضمن آنکه علاقه افراد مجرد نسبت به افراد متاهل و بدون همسر در موضوع بلوتوث بیسیار بیشتر است.

جوانان همجنس بیشترین استفاده کنندگان بلوتوث هستند

بلوتوث در میان 28 درصد جوانان از طریق دوستان همجنس، 21/5 درصد بین افراد فامیل و آشنایان، 19 درصد افراد خانواده و 10 درصد دوستان غیرهمجنس رد و بدل می شود. دو درصد از مخاطبانی با افراد ناشناس بلوتوث بازی می کنند. کسب نشاط و شادمانی، غلبه بر تنهایی و سرگرمی و مهیج بودن از انگیزه های اصلی بلوتوث بازی است. پنج درصد مخاطبان این تحقیق انگیزه خود را از بلوتوث بازی، اذیت دیگران عنوان کردند. همچنین بیشترین مکانی که افراد اقدام به ارسال و یا دریافت بلوتوث می کنند، به ترتیب داخل خانه (28 درصد)، میهمانی ها (25/5 درصد) و اماکن عمومی (13/5 درصد) است.

موسیقی، کلیپ و جوک بیشترین بلوتوث های ارسالی جوانان تهرانی

ارسال و دریافت موسیقی و کلیپهای روز با موضوعات جوک و طنز، عشقی و عاطفی، هنری و ورزشی بیشترین موضوعاتی است که بین طرفداران بلوتوث، رد و بدل می شود به طوریکه که 23/5 درصد موسیقی و کلیپ‌های روز را برای یکدیگر ارسال می کنند، جوک و طنز هم 21/5 درصد، عشقی و عاطفی 16/4 درصد، هنری 8/9 درصد و ورزشی 7/4 درصد در رده های دوم تا پنجم است.یکی از سئوالات این تحقیق میدانی درباره میزان موافقت جوانان برای روشن کردن بلوتوث به منظور دریافت پیام افراد ناشناس بود که تحقیقات نشان می دهد: 64/2 درصد پاسخگویان تمایل خیلی کم، 9/1 درصد میزان تمایل زیاد و خیلی زیاد و 12/3 درصد تمایل در حد متوسط برای روشن کردن بلوتوث داشته اند.

35 درصد افراد از بلوتوث استفاده نادرست می کنند

یافته های این تحقیق نشان می دهد که 35/5 درصد پاسخگویان معتقدند از بلوتوث استفاده نادرستی می شود، 62/1 درصد هم مخالف این موضوع هستند که بلوتوث بازی سبب تقویت دوستیها می شود. 63/5 درصد بلوتوث بازی را سبب هدر رفتن زمان می دانند، 64/7 درصد نیز استفاده از بلوتوث را سبب اختلال در امنیت فردی و 59/2 درصد آن را سبب بی ارزش شدن اصول دینی و مذهبی می‌دانند.

27 درصد از استفاده کنندگان اینترنت چت می کنند

در این تحقیق همچنین دلایل استفاده از اینترنت و چت میان جوانان نیز بررسی شده است. نتایج نشان می‌دهد 56/1 درصد از جوانان از اینترنت استفاده می کنند که از میان آنها 27/8 درصد هنگام استفاده از اینترنت چت می کنند. ضمن آنکه میزان چت کردن در بین مردها به شکل معناداری بیش از زنان است.در این پژوهش میزان استفاده از چت در بین مذهبی‌ها یا جوانان مذهبی به طرز معناداری کمتر بوده است. 23/7 درصد از پاسخگویان علاقه زیاد و خیلی زیاد، 42 درصد علاقه کم و 10/7 درصد علاقه متوسطی به چت کردن دارند.

12 درصد افراد در چت خود را با نام مستعار معرفی می کنند

در میان افرادی که چت می کنند نیز سرگرمی، پیدا کردن دوست، غلبه بر تنهایی و مهیج بودن فضای چت بیشترین دلایل و انگیزه است. این در حالی است که 12/7 درصد خود را با نام واقعی و 14 درصد خود را با نام مستعار در چت معرفی می کنند.نتایج این تحقیق درباره کاربردهای چت نشان می دهد: 53 درصد از پاسخگویان معتقدند در محیط چت اطلاعات غلط سیاسی تبادل می‌شود، 76درصد چت را فضایی مناسب برای کاریابی می‌دانند، 58 درصد معتقدند چت سبب افزایش دانش و معلومات می شود و 68/8 درصد معتقدند معتقدند محیط چت زمینه ارتباط با جنس مخالف را برقرار می کند. 64/9 درصد نیز چت را سبب رهایی از تنهایی می دانند، 75/5 درصد معتقدند چت باعث گسترش شبکه روابط انسان ها می شود،

65 درصد چت را عاملی برای آگاهی جوانان از مسائل جنسی دانسته و 73/5 درصد آن را دارای اثار مخرب برای روح و روان جوانان و 57 درصد نیز چت را وسیله ای برای پر کردن اوقات فراغت جوانان می دانند.

پیشنهادها و راهکارها

محققان این پیمایش پیشنهاد داده اند با توجه به گستردگی ارتباطات مجازی و تاثیرگذاری این نوع ارتباطات در تغییرات اجتماعی و نوع تفکرات جوانان بهتر است سرمایه های اجتماعی و ارتباطات در میان جوانان به روشهای مختلف از قبیل مشارکت دادن آنها در امور مربوط به خود، گسترش فعالیت‌های کلی و گروهی تقویت شود تا روابط مجازی جوانان کاهش یابد.همچنین ارائه آموزشهای لازم به خانواده، آموزش نحوه صحیح استفاده از تکنولوژیهای ارتباطی، درونی کردن ارزشهای دینی و اخلاقیات، ترویج فرهنگ مطالعه و بازنمایی الگوهای مثبت از دیگر راهکارهای پیشنهادی در این تحقیق است.

twitter facebook داغ کن - کلوب دات کام
ایمیل: info@h3nn.ir
شماره پیامک: 300074370003
منبع: تابناک
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
نام و نام خانوادگی :
ایمیل:
نظر:
آخرین اخبار

توییت جدید دکتر مسعود پزشکیان:

برای آبادی ایران و آزادی ایرانیان رای ما دکتر مسعود پزشکیان!

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

غربالگری یک ضرورت برای نظام سلامت کشور است

حاکمیت باید صدای کسانی که پول و آشنا ندارند را بشنود

بررسی راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت و تقویت معیشت مرزنشینان در جلسه شورای‌ اقتصادی

محاکمه پسر معتاد به اتهام قتل دختر جوان

رویارویی جذاب پیکان و ری‌را، نماد اصالت و آینده ایران‌خودرو

نمادهای پرتقاضای بورس ۲۲ آذر ۱۴۰۲/ کدام نمادها مثبت ۷ درصد شدند؟

لطیفی: میزان رضایتمندی مردم از کارکنان دولت رصد می‌شود

صادرات ایران به همسایگان با رشد ۹ درصدی به ۱۸ میلیارد دلار رسید

دهلیزهای زیرزمینی مالخران زیر نورافکن‌های پلیس!

افزایش ۴۰ درصدی نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های بادی

دهه فجر؛ تحویل ۲هزار واحد مسکونی نهضت ملی پرند

تیر خلاص فرزین بر یادگار صالح آبادی / دلار توافقی تمام شد / رئیس کل بانک مرکزی: دلار را بدون صف و به نرخ تابلو بخرید

ضرورت توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی/ چین تنها بازار ما در صنعت متانول است

افزایش تعداد شهر‌های با وضعیت «نسبتا پرخطر» کرونایی در کشور

سازمان سنجش: اختیار کامل در مورد نحوه قطع اینترنت در کنکور با وزارت ارتباطات است

یک بازی دو سر باخت !

برخی ها مایلند حرفه وکالت لاکچری بماند!

۹ رویداد بی‌سابقه در سال ۲۰۲۲؛ از اولین نخست‌وزیر رنگین‌پوست بریتانیا تا سفر در زمان به موهبت تلسکوپ جیمز وب

تولید ۳ نوع اسید آمینه مورد نیاز بیماران متابولیک برای نخستین بار در کشور

استقبال ۶۵ هزار نفر از طرح آموزش رایگان هنر در کشور

بهره‌وری سرمایه‌گذاری در کشاورزی ۳ برابر صنعت

روسیه: جهان ۵ تا ۱۰ سال آینده با کمبود انرژی مواجه می‌شود

قهوه و خواص درمانی شگفت انگیز آن

تاکید اژه‌ای بر گوش شنوای دستگاه قضایی برای استماع نقطه نظرات حقوقی

وجود گسل پنهان در مرکز تهران که تاکنون شناخته نشده بود

دو تصمیم در دو فرودگاه اصلی کشور؛ جیب مسافران فدای نفع تاکسی‌های فرودگاه

پربیننده ترین ها
  • 4
  • :
  • 20
  • :
  • 47
اپلیکیشن موبایل هزاره سوم - نسخه اندروید
Page Generated in 0/1136 sec