شناسه خبر: 2543 | منتشر شده در مورخ: 1392/12/7 | ساعت: 15:33 | گروه: صفحه نخست |
ولایت فقیه محور استقلال کشور است |
به گزارش هزاره سوم آیتالله صادق آملیلاریجانی پیش از ظهر امروز در دیدار با روحانیان و ائمه جماعات استان کرمانشاه اظهار داشت: روحانیان در مرحله استفاده از کتاب و سنت، تبلیغ و بهفعلیت رساندن نظام اسلامی وظیفه سنگینی دارند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد گسترش فهم عالمان فقهی در حوزه علمیه و گسترش تبلیغ دین اسلام هستیم، تصریح کرد: روحانیان وظیفه دارند که در مقابل شبهات مطرح شده در خصوص نظام و اعتقادت دینی مردم پاسخگو باشند.
به گفته رئیس قوه قضائیه، روحانیان علاوه بر تبلیغ مسئولیتی نیز در تبیین نظام اسلامی که با مجاهدت، ایثار و رشادتهای بسیاری از افراد بهدست آمده دارند.
آملیلاریجانی تأکید کرد: ولایت فقیه در رأس روحانیت، محور استقلال کشور است و طمأنینه و آرامش کنونی نظام و استقرار نظام اسلامی در کشور مدیون رهبری معظم است.
وی با بیان اینکه بحث اخلاق رکن رکین روحانیت است، یادآور شد: تمام آیات قرآن کریم ما را بهسوی اخلاق سوق میدهد.
رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: نخستین و مهمترین وظیفه یک فرد روحانی فهم کتاب خدا و سنت است و علمای بزرگ ما نیز در طول تاریخ این وظیفه را بهخوبی انجام دادهاند.
وی با تأکید بر فهم مجتهدانه کتاب و سنت، ابراز داشت: علما در طول تاریخ در باب فقه اجتهاد کردهاند، ولی متاسفانه در برخورد با فرهنگها و نظامهای فکری مختلف، در بحث مجاهدانه تحصیل نکردهایم.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه یک وظیفه سنگین بر دوش افرادی که فهم اجتهادی را وظیفه خود میدانند وجود دارد، تصریح کرد: روایات اعتقادی و کتاب حق تعالی نیاز به فهم اجتهادی دارد.
به گفته آملیلاریجانی، همانگونه که در بحث فقه به اجتهاد نیاز داریم، در بحث اعتقادات و اصول اخلاقی نیز نیاز به اجتهاد وجود داشته و در نقل روایات ابتدا باید جهات مختلف را دیده سپس آن را روایت کرد.
این مسئول، شأن دوم روحانیت را تبلیغ دین پس از فهم مقلدانه یا مجتهدانه عنوان کرد و اذعان داشت: دو وظیفه فهم مجتهدانه و تبلیغ را باید دو گروه مختلف با دو ابزار متفاوت انجام دهند.
رئیس قوه قضائیه شأن سوم روحانیان را شرکت در نظام و به فعلیت رساندن نظام اسلامی دانست و متذکر شد: روحانیان آنچه را که تحصیل کردهاند باید در خارج به فعلیت برسانند و گرنه اجتهاد مجتهدان در مدارس علمیه باقی میماند.