شناسه خبر: 261 | منتشر شده در مورخ: 1392/11/3 | ساعت: 09:47 | گروه: صفحه نخست |
افزایش شکاف در سنا آمریکا درباره وضع تحریمهای جدید علیه ایران |
به گزارش هزاره سومبه نقل از روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست»، «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا، هفته گذشته از نمایندگان کنگره درخواست کرده بود تا از وضع تحریمهای جدید علیه ایران در حالیکه مذاکرات ایران و 1+5 (آمریکا،انگلیس،فرانسه،روسیه،چین بعلاوه آلمان) در حال پیشروی است، صرفنظر کنند.
با اینحال نمایندگان کنگره چندان اعتنایی به درخواستهای اوباما نکردند و سناتورهای آمریکایی به دنبال افزایش تعداد حامیان طرح تحریمها علیه ایران در بین سناتورهای آمریکایی شدند تا بتوانند در صورت تصویب چنین طرحی مانع از وتو شدن آن توسط رئیسجمهور شوند.
واشنگتنپست روز چهارشنبه گزارش کرد که «پتی موری» و «الیزابت وارن»، دو سناتور برجسته کنگره آمریکا اعلام کرده اند با طرحی که به دنبال افزایش تحریمها علیه برنامه هستهای ایران است، مخالفند.
به گزارش بی بی سی، با اعلام مخالفت دو عضو دیگر سنای آمریکا با طرح افزایش تحریمهای ایران، اکنون احتمال کنار گذاشته شدن این طرح بیشتر شده است.
بر اساس این گزارش،مورِی یک از افراد برجسته و سناتور دموکرات در سنای آمریکا است و به همین علت مخالفت او میتواند بیانگر شکافی جدی در میان دموکراتهای کنگره آمریکا بر سر حمایت از این طرح تلقی شود.
گزارشها حاکی از آن است که هماکنون، «هری رید»، رهبر دموکراتهای مجلس سنا به همراه پتی موری و دیک دربین از مخالفان سرشناس تصویب تحریمهای جدید علیه ایران در میان دموکراتها هستند و این میتواند احتمال به رأی گذاشته شدن چنین طرحی را به شدت کاهش دهد.
بی بی سی گزارش کرد که موری در نامهای که در همین رابطه منتشر کرده نوشته است: من هم مانند شما (سناتورها) نگران برنامه هستهای ایران هستم... و به همین علت هم از توافق (ژنو) خوشحال شدم... معتقدم این توافق و برنامه 6 ماهه گامی مهم است و باید به دولت فرصت داد تا در پیشبرد و اجرای این توافقنامه حرکت کند.
اوباما هفته گذشته ضمن دفاع از ادامه مذاکرات هستهای با ایران، بار دیگر از کنگره آمریکا خواست که از وضع تحریمهای تازه علیه ایران خودداری کند.
او روز دوشنبه هفته گذشته اعلام کرد: اکنون وقت آن است که به دیپلماتها و کارشناسهای فنی اجازه بدهیم کارشان را انجام بدهند.
پیش از این اعلام شده بود 59 سناتور آمریکایی پیش نویس طرح تحریمی تازهای را علیه ایران تدوین کردهاند و قصد دارند به طور احتیاطی آنرا به تصویب برسانند تا در صورت شکست مذاکرات با تهران، تحریمهای شدیدتر فوراً علیه ایران اعمال شود اما اوباما هشدار داده بود که مصوبه تحریمی احتمالی را وتو خواهد کرد.