سخن روز :
پژواک
شناسه خبر: 2615 منتشر شده در مورخ: 1392/12/9 ساعت: 12:57 گروه: صفحه نخست  

اضطراب شما را می‌کشد

براساس تحقیقات جدید اضطراب و نگرانی باعث بروز سکته مغزی می‌شود.مطالعاتی که در 22 ساله اخیردر سه مرکز دانشگاهی معتبر جهان انجام شده است نشان می‌دهد که با بالا رفتن میزان اضطراب خطر بروز سکته مغزی بسیار بالا می‌رود.
مجله سیب سبز: آیا اضطراب و نگرانی باعث سکته می‌شود؟ بله،براساس تحقیقات جدید اضطراب و نگرانی باعث بروز سکته مغزی می‌شود.مطالعاتی که در 22 ساله اخیردر سه مرکز دانشگاهی معتبر جهان  انجام شده است نشان می‌دهد که با بالا رفتن میزان اضطراب خطر بروز سکته مغزی بسیار بالا می‌رود و امکان سکته قلبی نیز افزایش می‌یابد.
 
7 توصیه ساده که جان‌تان را نجات می‌دهد
 
اگر احساس می‌کنید که به میزان زیادی مضطرب، نگران و مشوش هستید حتما با پزشک خود یا یک روانشناس مشاوره صحبت کنید تا راه‌های کاهش اضطراب و استرس را به شما آموزش دهد. همچنین می‌توانید با عمل کردن به 7 توصیه ساده‌ای که انجمن بیماری‌های قلبی آمریکا برای جلوگیری از سکته قلبی و مغزی انجام داده است سلامت خود را حفظ کنید.
 
فعالیت فیزیکی خود را بیشتر کنید: سعی کنید 5 روز در هفته و هر دفعه حداقل به مدت 30 دقیقه ورزش‌های هوازی مثل پیاده‌روی انجام داده و 2 روز در هفته هم به ورزش‌های قدرتی برای تقویت عضلات‌تان بپردازید. برای اینکه بتوانید به مدت طولانی به این برنامه ادامه دهید حتما ورزشی را انتخاب کنید که از آن لذت ببرید و دوستان و فامیل‌تان را هم تشویق کنید تا با شما در انجام این ورزش همراه شوند. 
 
غذاهای سالم بخورید: سبزیجات و میوه‌های تازه بیشتر مصرف کرده و سعی کنید در رژیم خود از لبنیات کم‌چرب و غذاهای فیبردار و تهیه شده از آرد غلات کامل و گوشت‌ها و محصولات پروتئینی بی‌چربی استفاده کنید.یادتان باشد یک فهرست از غذاهایی که هر روز مصرف می‌کنید تهیه کنید تا بدانید رژیم غذایی شما چه تغییراتی کرده است.
 
وزن‌تان را پایین بیاورید: با ورزش و یک رژیم متعادل وزن خود را پایین بیاورید. از گرفتن رژیم‌های سخت بپرهیزید چراکه برای یک مدت طولانی نمی‌توانید به آن ادامه دهید.
 
حواس‌تان به کلسترول باشد: بهتر است بعد از 20 سالگی حداقل هر 5 سال یک بار آزمایش خون داده و کلسترول خود را چک کنید. اگر کلسترول‌تان بالا است از خوردن چربی‌های اشباع و ترانس و غذاهایی که برای سلامت قلب شما مضر است پرهیز کنید. همچنین می‌توانید با تجویز پزشک خود از داروهای پایین آورنده کلسترول نیز استفاده کنید. 
 
سیگار نکشید: می‌توانید برای ترک سیگار از پزشک خود یا مراکزی که در این زمینه فعالیت می‌کنند کمک بگیرید.
 
مواظب فشار خون‌تان باشید: اگر فشار خون بالا دارید سعی کنید وزن خود را حتی چند کیلو هم شده پایین بیاورید. همچنین توصیه می‌شود تحرک بیشتری داشته باشید و از استرس خود کم کنید. مصرف الکل و تنباکو را نیز به حداقل برسانید. بعضی افراد می‌توانند با تجویز پزشک متخصص از دارو استفاده کنند.
 
قند خون خود را پایین بیاورید: اگر اضافه وزن دارید حتما هر 3 سال یک بار قند خون خود را آزمایش کنید. البته این کار برای سنین 45 سال به بالا بسیار ضروری است. اگر در آزمایش  قند خون شما بالا باشد همان دستوراتی که برای فشارخون بالا داده شد را انجام دهید.
 
این خطر جدی است
 
 سکته مغزی یکی از عوامل اصلی مرگ و میر و ناتوانی در سرتاسر جهان شناخته شده است.بر اساس آخرین آمار انجمن بیماری‌های قلبی و عروقی ایالات‌متحده، هر ساله حدود هشتصدهزارنفر در آمریکا دچار سکته مغزی می‌شوند و این یعنی درهر 4 دقیقه یک آمریکایی بر اثر سکته مغزی جان خود را از دست می‌دهد. براساس مطالعات انجام شده البته سیاهپوستان آمریکایی بیشتر از سفید پوستان در معرض خطر سکته هستند.  در آخرین مطالعات محققان اطلاعات به‌دست آمده از تحقیقی که توسط موسسه تغذیه و سلامت ملی ایالات متحده انجام شده بود را مورد بررسی قرار دادند. این اطلاعات شامل مصاحبه‌ها، آزمایش خون و گزارش معاینات این افراد بود. برای اندازه‌گیری سطح اضطراب از یک تست روانشناسی معتبر استفاده کردند تا بتوانند سلامت کلی روانی آنها را ارزیابی کنند. علائم اضطراب شامل احساس نگرانی، فشار و استرس روحی غیر طبیعی است. بررسی‌های بعدی روی این گروه که در ادامه این مطالعه طی 16 سال انجام شده است نشان می‌دهد افرادی از این گروه که دارای علائم اضطراب بودند  بیشتر دچار سکته مغزی شده‌اند. محققان در نهایت به این نتیجه رسیدند که با بالا رفتن اضطراب به میزان قابل توجهی خطر سکته مغزی  حدود 17درصد افزایش می‌یابد. همچنین مشخص شد که تعداد زیادی از افراد مضطرب سیگاری بوده و فعالیت فیزیکی کمی‌دارند که البته این مسئله ربطی به ارتباط سکته مغزی با اضطراب ندارد. 
 
اضطراب باعث سکته قلبی هم می‌شود
 
بر اساس مطالعات محققان هلندی اضطراب برای سلامت قلب هم مضر است. آنها با بررسی 21 تحقیق انجام شده در این زمینه به این نتیجه رسیدند که اضطراب می‌تواند باعث بروز یا تشدید بیماری عروق کرونری قلب و همچنین مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی شود. براساس آمار افراد مضطرب در مقایسه با افرادی که اضطراب کمتری دارند 26درصد بیشتر دچار بیماری کرونری قلب می‌شوند و 48درصد بیشتر در اثر بیماری‌های قلبی جان خود را از دست می‌دهند.
 
بیماران قلبی نباید اضطراب داشته باشند
 
بر اساس نتایج مطالعاتی که توسط دکتر لانا واتکینز از استادان علوم رفتاری و روان پزشکی در مرکز پزشکی دوک انجام شده است، اضطراب در افرادی که دارای بیماری‌های قلبی هستند باعث افزایش خطر مرگ می‌شود.
 
3 سال مطالعه و بررسی وضعیت این بیماران قلبی نشان داده است که وجود علائم اضطراب باعث 2برابر شدن خطر مرگ شده و چنانچه اضطراب با افسردگی همراه باشد این احتمال 3 برابر می‌شود. افراد مضطرب بیشتر احتمال دارد مشکلات قلبی داشته باشند و بیماران قلبی-عروقی هم اگر اضطراب داشته باشند در خطر بیشتری هستند.
 
حتی کمی‌اضطراب هم خطرناک است
 
نتایج جدیدترین تحقیقاتی که ارتباط اضطراب با سکته را مورد بررسی قرار داده‌اند نشان می‌دهد که احتمال بروز سکته مغزی در افراد مضطرب حدود 33درصد بیشتر از افرادی است که اضطراب ندارند و آرام‌تر هستند. مطالعات قبلی ارتباط افسردگی با بروز سکته را مورد بررسی قرار داده‌اند اما مطالعات جدیدی که نتایج آن در مجله انجمن بیماری‌های قلبی ایالات‌متحده به چاپ رسیده است مشخص می‌کند که اضطراب یک فاکتور کاملا مستقل بوده و باید جدا از افسردگی مورد مطالعه قرار گیرد. دکتر مایا کمبایس یکی از محققان ارشد این مجله می‌گوید حتی کمی‌اضطراب هم خطر بروز سکته مغزی را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. پس شناخت علائم اضطراب و راه‌های درمان آن برای سلامت افراد بسیار مهم است و توصیه می‌شود اگر اضطراب در فردی بیشتر شده یا برای مدت طولانی برطرف نشده حتما فرد مورد بررسی و درمان قرار گیرد. این کار هم باعث بالا رفتن کیفیت زندگی فرد و هم کاهش خطر سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود.
twitter facebook داغ کن - کلوب دات کام
ایمیل: info@h3nn.ir
شماره پیامک: 300074370003
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
نام و نام خانوادگی :
ایمیل:
نظر:
آخرین اخبار

توییت جدید دکتر مسعود پزشکیان:

برای آبادی ایران و آزادی ایرانیان رای ما دکتر مسعود پزشکیان!

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

غربالگری یک ضرورت برای نظام سلامت کشور است

حاکمیت باید صدای کسانی که پول و آشنا ندارند را بشنود

بررسی راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت و تقویت معیشت مرزنشینان در جلسه شورای‌ اقتصادی

محاکمه پسر معتاد به اتهام قتل دختر جوان

رویارویی جذاب پیکان و ری‌را، نماد اصالت و آینده ایران‌خودرو

نمادهای پرتقاضای بورس ۲۲ آذر ۱۴۰۲/ کدام نمادها مثبت ۷ درصد شدند؟

لطیفی: میزان رضایتمندی مردم از کارکنان دولت رصد می‌شود

صادرات ایران به همسایگان با رشد ۹ درصدی به ۱۸ میلیارد دلار رسید

دهلیزهای زیرزمینی مالخران زیر نورافکن‌های پلیس!

افزایش ۴۰ درصدی نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های بادی

دهه فجر؛ تحویل ۲هزار واحد مسکونی نهضت ملی پرند

تیر خلاص فرزین بر یادگار صالح آبادی / دلار توافقی تمام شد / رئیس کل بانک مرکزی: دلار را بدون صف و به نرخ تابلو بخرید

ضرورت توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی/ چین تنها بازار ما در صنعت متانول است

افزایش تعداد شهر‌های با وضعیت «نسبتا پرخطر» کرونایی در کشور

سازمان سنجش: اختیار کامل در مورد نحوه قطع اینترنت در کنکور با وزارت ارتباطات است

یک بازی دو سر باخت !

برخی ها مایلند حرفه وکالت لاکچری بماند!

۹ رویداد بی‌سابقه در سال ۲۰۲۲؛ از اولین نخست‌وزیر رنگین‌پوست بریتانیا تا سفر در زمان به موهبت تلسکوپ جیمز وب

تولید ۳ نوع اسید آمینه مورد نیاز بیماران متابولیک برای نخستین بار در کشور

استقبال ۶۵ هزار نفر از طرح آموزش رایگان هنر در کشور

بهره‌وری سرمایه‌گذاری در کشاورزی ۳ برابر صنعت

روسیه: جهان ۵ تا ۱۰ سال آینده با کمبود انرژی مواجه می‌شود

قهوه و خواص درمانی شگفت انگیز آن

تاکید اژه‌ای بر گوش شنوای دستگاه قضایی برای استماع نقطه نظرات حقوقی

وجود گسل پنهان در مرکز تهران که تاکنون شناخته نشده بود

دو تصمیم در دو فرودگاه اصلی کشور؛ جیب مسافران فدای نفع تاکسی‌های فرودگاه

پربیننده ترین ها
  • 19
  • :
  • 54
  • :
  • 24
اپلیکیشن موبایل هزاره سوم - نسخه اندروید
Page Generated in 0/1086 sec