عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت:شیخ ملا علی کنی یکی از برجستهترین عالمان واقف است و شیخ عبدالحسین تهرانی بعد از او در عرصه ترویج وقف پیشگام بوده است، در زمان قاجار این عالم دینی نیمی از اموال خود را وقف کرده است.
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم،حجت الاسلام والمسلمین میرلوحی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) عصر دوشنبه (۱۴اسفند) در کنگره بزرگداشت شیخ عبدالحسین تهرانی که با حضور علما و اندیشمندان دینی در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد با بیان اینکه شیخ العراقین به حدی رسیده بود که جزء پنج نفری بود که از صاحب جواهر مرجعیت خود را کسب کرده بود، اظهار داشت: شخصیت علمی، دینی و بینالمللی این فرد باید برای همگان معرفی شود زیرا او برای طلاب اسوه و الگو بوده است.
وی ادامه داد: خدمات ایشان در کاظمین، سامرا و نجف و در کل احیاء عتبات عالیات بسیار زیاد بوده است، او در ایران و عراق به شیخ العراقین معروف بوده است.
میرلوحی تاکید کرد: هدف از برگزاری این کنگره آشنایی با سیره این عالم بزرگ بوده است، همچنین به دنبال معرفی آثار فاخر در مورد ایشان نیز بودهایم تا جوانان و نوجوانان ما با عالم دینی بیشتر آشنا شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) یادآور شد: یکی دیگر از اهداف ما از این کنگره الگوگیری در عرصههای سیاسی، اجتماعی و موقوفات بوده است زیرا این عالم طراز اول در عرصه وقف یک فرد بسیار معرفی بوده است.
وی افزود: شیخ ملا علی کنی یکی از برجستهترین عالمان واقف است و شیخ عبدالحسین تهرانی بعد از او در عرصه ترویج وقف پیشگام بوده است، در زمان قاجار این عالم دینی نیمی از اموال خود را وقف کرده است.
میرلوحی با بیان اینکه دهها مقاله، آثار ادبی، شعر و داستان، پوستر، نرمافزار، وبلاگ و.. در مورد زندگی شیخ العراقین به این کنگره ارسال شده است، گفت: ما درصدد بودیم که در عرصه وقف شیخ عبدالحسین تهرانی را بیشتر معرفی کنیم، ایشان در زمان خودش برای همه الگو بوده است، یکی از موقوفات ایشان مدرسه آذربایجانیها است.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) ابراز داشت: امیر کبیر ثلث مال خود را به شیخ العراقین میدهد تا مساجد و مدارس ساخته شود.
وی بیان کرد: محور ما در این همایش نقش شیخ العراقین در گسترش اسلام در زمان قاجار بوده است و ما درصدد هستیم که نقش او را در ائتلاف شیعه مورد بررسی قرار بدهیم، شیخ العراقین مدافع ولایت بوده است و همواره از بروز اندیشههای بهائیت جلوگیری میکرده است.
میرلوحی با اشاره به اینکه شیخ عبدالحسین تهرانی در ستاد عتبات عالیات نقش زیادی داشتند، تصریح کرد: در این کنگره هنرمندانی همچون رضا رویگری، محمود پاکنیت، ناصر هاشمی، جهانگیر الماسی، جواد شمقدری، پروانه معصومی، پویا امینی، رضا اسماعیلی و ... به ما کمک کردند.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) اضافه کرد: در عرصه دین ۴۰۰ اثر در فعایتهای هنری ۱۵۰ اثر، در بخش مجازی ۵۰ اثر، در بخش علمی ۲۰ اثر بدست ما رسیده است.
در ادامه این مراسم آیتالله قائم مقامی استاد برجسته حوزه نیز گفت: امیدواریم راه ایگونه علما ادامه داشته باشد ما معتقدیم که جهان به فقهات احتیاج دارد و مراد از فقهات این است که ما چه رویکردی به دین داشته باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با فقهات است که میتوان دین را درست کرد، هرکسی نمیتواند در عرصه دین نظر خود را داشته باشد، سیستم دین اینگونه نیست که هرکسی برداشت خود را داشته باشد ما باید بفهمیم که خداوند از ما چه میخواهد و به آن عمل کنیم.