شناسه خبر: 42796 | منتشر شده در مورخ: 1398/1/18 | ساعت: 16:15 | گروه: صفحه نخست |
روحانی در مراسم افتتاح خط ۶ مترو تهران:
طرحهای توسعهای کشور از افتخارات نظام است/ اگر سدهای خوزستان نبود خسارات شدیدتر می شد |
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم،آقای روحانی در مراسم افتتاح سه طرح بزرگ شهر تهران با اشاره به سیلاب اخیر و همچنین اهمیت سدها در برخی استان ها به ویژه خوزستان برای مقابله با این سیلاب ها افزود: روز 12 فروردین به سد کرخه در هر ثانیه 8 هزار و 500 متر مکعب سیلاب واریز می شد که اگر این سد ساخته نمی شد بسیاری از شهرهای غربی، شرقی و مرکزی خوزستان تحت تأثیر سیلاب قرار می گرفتند.
رئیس جمهور همچنین از نقش مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در اهتمام به ایجاد سد پس از پایان دفاع مقدس تجلیل کرد و گفت: انسان در شرایطی که با بارش های زیاد و سیلاب مواجه می شود بیشتر اهمیت سدهایی همچون کرخه، گتوند، شهید عباسپور و کارون ها را درمی یابد.
آقای روحانی سیل ابتدای امسال را فرصت مناسبی برای تحول در آزادسازی مسیل ها دانست و افزود: سیل طبیعتاً در مسیل ها جاری می شود و رود هم در مسیل خودش یعنی رودخانه یا خانه رود حرکت می کند که اگر سد راه آن شویم طبیعتاً مسیرش تغییر می کند.
رئیس جمهور تاکید کرد: اکنون فرصتی است که باید به حقوق طبیعت بپردازیم و به جنگل ها بیش از گذشته اهمیت دهیم چرا که جنگل غیر از زیبایی در تثبیت زمین و خاک نقش بسیار مهمی دارد.
آقای روحانی افزود: تهران باید با جنگل محاصره شود که این مهم هم در محیط زیست و هم زیبایی شهر و تثبیت خاک و ممانعت از سیلاب مؤثر است و از سوی دیگر مانع توسعه و بزرگ شدن شهر خواهد شد.
رئیس جمهور گفت: چند وقت پیش با شهردار صحبت می کردم و گفتم که در وسط رودخانه ها در برخی جاها خانه ساخته اند این که چه کسی و چگونه و با چه پولی ساخته مهم است اما از آن مهمتر این که دستگاه فاسد پولی گرفته باشد برای این که جان مردم را با این اقدامات و با پول های کثیف به خطر انداخته باشد.
آقای روحانی افزود: سال 98 باید سال آزاد سازی طبیعت در تهران و همه شهرها باشد به ویژه این که طبیعت با این سیل با صدای رسا هشدار می دهد که مرا رها کنید و به من ظلم نکنید که اگر ظلم کنید ظلم خواهید شد.
رئیس جمهور همچنین بر اهمیت لایروبی رودخانه ها و مسیل ها تاکید کرد و گفت: باید در ساخت پل ها نیز دقت کنیم و موضوع را طولانی مدت ببینیم نه اینکه بخواهیم آن را به گونه ای طراحی کنیم تا ارزان تمام شود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که امروز شاهد تحولی بسیار مثبت برای محیط زیست تهران، حمل و نقل سریع و امن و نیز مصرف کم انرژی در متروی تهران هستیم به سختی های اجرای پروژه متروی تهران از زمان طرح آن در مجلس و مخالفت هایی که برخی افراد روشنفکر با این طرح به عنوان یک طرح لوکس و طرحی که کشور را وابسته می کند اشاره کرد و گفت: این طرح در مجلس اول مخالفت هایی داشت اما در مجلس دوم عملیات اجرایی آن به تصویب رسید.
آقای روحانی اضافه کرد: خط 6 متروی تهران که امروز افتتاح شد به سمت جنوب توسعه خواهد داشت و با 38 کیلومتر یکی از طولانی ترین خطوط متروی تهران خواهد شد.
رئیس جمهور گفت: سرمایه گذاری بسیار بزرگی در مترو انجام شده اما این سرمایه گذاری مقدار زیادی کمی است و باید کیفی شود.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مراسم افتتاح سه طرح بزرگ شهری افزود: در زمینه مترو آقای مهندس هاشمی صحبت کردند و شاید مخاطب صحبت شان بیشتر دولت و بنده بودم که باید بیشتر به مترو کمک کنیم، این سخن درست است سرمایه گذاری بسیار بزرگی در مترو انجام شده اما این سرمایه گذاری مقدار زیادی کمی است و باید کیفی شود.
رئیس جمهور گفت: تونل را ما زده ایم و شاید در بعضی قسمت ها ریل هم مستقر شده اما سایر کارها به صورت همزمان انجام نشده است.
آقای روحانی افزود: اینکه اساسا این ناهمزمانی درست است یا نیست، فعلا وارد آن نمی شویم زیرا معمولا دستگاه های اجرایی همین گونه یک طرحی را تحمیل می کنند، نصف یک طرح را اجرا می کنند و می گویند بیا، اگر اجرا نکنیم که سرمایه ها معطل می ماند و اگر اجرا کنیم معمولا پول، بودجه و امکانات نیست.
رئیس جمهور گفت: در عین حال ما حتما برای متروی تهران جلسه می گذاریم و فکر می کنم راه حلی برای توسعه متروی تهران وجود دارد و این برای مردم ضروری است و برای جلوگیری از شدت مصرف انرژی نیز ضروری است.
آقای روحانی افزود: در گزارشی دیدم که با استفاده هر فرد از مترو، به طور متوسط نیم لیتر سوخت صرفه جویی می شود که اگر این گزارش دقیق باشد صرفه جویی بسیار خوبی در سوخت می شود که متاسفانه در کشور ما تقریبا مجانی در اختیار گذاشته می شود و در یک چارچوب هم مصرف نمی شود یعنی هم هوا را آلوده می کند و هم یک ثروت بزرگ ملی با ثمن بخس از دست ما می رود و هم موجب فساد و قاچاق می شود.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به بحث قاچاق گفت: قاچاق گازوئیل و بنزین در استان های مرزی به دلیل تفاوت قیمتی است که نه امروز بلکه از 2 سال پیش و حتی 5 سال پیش نیز وجود داشته است.
وی افزود: من زمانی گفتم که این تفاوت قیمت باعث قاچاق می شود یک آقایی گفته بود که گرانی دلار باعث این موضوع شده است، نه بلکه زمانی هم که دلار ارزان بود باز هم قاچاق انجام می شد، با دلاری که قیمت آن 8 هزار تومان نباشد یعنی اگر شرایط ما غیر تحریمی و عادی بود، بطور طبیعی اگر قیمت دلار بالا می آمد، قیمت آن قاعدتا باید حدود 6 هزار تومان می بود.
رئیس جمهور گفت: فرض کنیم دلار 6 هزار تومان باشد، بر همان مبنا شما حساب کنید، سوخت ما باز هم نسبت به کشورهای همسایه قابل مقایسه نیست و باز هم قاچاق انجام می شود.
آقای روحانی افزود: بنابراین هم برای جلوگیری از قاچاق و فساد و هم برای کاهش این انرژی ما به جای مصرف این همه انرژی باید آن را صادر کنیم، اینکه ما در ایام عید بیش از 100 میلیون لیتر بنزین در روز مصرف کرده ایم و بطور عادی تقریبا بالای 70 تا 80 میلیون لیتر بنزین مصرف می کنیم، می شود نیمی از این بنزین صادر شود و همه مردم از صادرات آن استفاده کنند.
رئیس جمهور تصریح کرد: این خسارتی است که به ثروت ملی و همه مردم وارد می شود و مترو می تواند هم برای راحتی مردم و هم برای جلوگیری از مصرف بی رویه و هم برای رفاه مردم و محیط زیست مفید باشد.
رئیس جمهور گفت: امروز 7 خط متروی تهران در واقع کمبودها را در مرکز کشور جبران کرده است و این مسیر با کمک دولت برای رفاه بیشتر حال مردم ادامه پیدا می کند.
آقای روحانی در ادامه سخنانش افزود: ظلم های زیادی به انقلاب ما می شود و واقعا همین جنگل کاری هایی که در تهران شده است اگر انقلاب نبود انجام می شد باید سدهای امروز و توان نیرو و برق امروز را با سدها و توان و نیروی قبل از انقلاب مقایسه کنیم.
وی گفت: یکی از مسائلی که در کشورهای دیگر می دیدیم و افسوس می خوردیم همین مترو است که بشر برای رفاه حال خود انتخاب کرد و اکنون در تهران هم شاهد 7 خط مترو هستیم.
رئیس جمهور ساخت مسکن در بافت های فرسوده را ضروری خواند و افزود: پیام سیل و زلزله این است که باید بافت های فرسوده اصلاح شود و تهران جایی است که حتما باید در برابر زلزله ، سیل و طوفان احتمالی مصون بماند تا جان و رفاه مردم حفظ شود.
وی گفت: ما هم اکنون در تهران کوچه هایی به عرض 2 و نیم متر داریم که هیچ آمبولانس و خودروهای آتش نشانی نمی تواند وارد آن شود و مردم در منازلی زندگی می کنند که زندگی سختی دارند و باید به آنها کمک کنیم .
رئیس جمهور افزود: با احیای بافت فرسوده یک محله و نوسازی آن هم ثروت مردم افزایش پیدا می کند و هم ارزش زمین محله بالا می رود و مدرسه و ورزشگاه و دیگر امکانات نیز در این محله ها برای مردم افزایش پیدا می کند.
آقای روحانی گفت: در آغاز کار آقای حناچی به ایشان تاکید کردم که مساله بافت فرسوده از اولویت های ماست و ما باید برای نوسازی و باز آفرینی محله ها با تمام توان ورود کنیم.
وی افزود: در این خصوص دولت می تواند زمین هایی را به شهرداری واگذار کند و شهرداری آن را در اختیار توسعه گران قرار دهد تا برای مردم مسکن ساخته شود و 50 درصد آن را می توانیم با وام 6 درصد به خانه اولی ها بدهیم.
رئیس جمهور گفت: هر سه پروژه امروز که در این مراسم افتتاح شد سه طرح مهم پایدار و قابل استمرار در تهران است که دولت در هر سه طرح آماده کمک به شهرداری و شورای شهر است و امیدواریم که شاهد تهرانی آباد و با رفاه و محیط زیست بهتر باشیم.
آقای روحانی افزود: سال 97 وضع هوای تهران بهتر بود و این کار مهمی برای سلامت مردم و حیثیت مرکز مهم کشور است و امیدواریم این خدمات را بتوانیم به مردم خوب و دلسوز تهران ارائه کنیم و آنچه در تهران ساخته می شود برای کل کشور است.
سه طرح عمرانی در حوزه های حمل و نقل شهری، مسکن و محیط زیست در تهران با حضور رئیس جمهور به صورت همزمان افتتاح شد.
افتتاح این طرح ها در قالب سفر استانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهور به جنوب تهران انجام شد.
بهره برداری از سه ایستگاه خط شش مترو تهران نخستین طرحی بود که امروز با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
خط شش مترو که امروز 9 کیلومتر از نیمه جنوبی آن با سه ایستگاه با حضور رییس جمهور در 3 ایستگاه میدان شهدا، بعثت و دولت آباد به بهره برداری رسید در مجموع 36 کیلومتر طول دارد که با 27 ایستگاه از منطقه دولت آباد تا کن امتداد می یابد.
این خط از ایستگاه دولت آباد آغاز و با عبور از عمق زمین که تا 37 متر می رسد از مناطق پرجمعیتی مانند 17 شهریور، خراسان، میدان امام حسین، میدان سپاه، هفت تیر، بلوار کشاروز، جلال آل احمد، کوی نصر، شهرک آزمایش ، مرزداران، اشرفی اصفهانی، ستاری، کاشانی، جنت آباد، شهران و سولقان به ایستگاه سولقان منتهی می شود.
آقای روحانی در این مراسم گفت: از تلاش شهرداری و بخش خصوصی برای نوآفرینی و بازآفرینی محله هایی که بافت فرسوده دارند تشکر می کنم و این اقدام ضرورتی برای سلامت و رفاه مردم است.
پیش از افتتاح این طرح مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: تا امروز قرارداد ساخت 700 واحد مسکونی با تلاش بخش خصوصی منعقد شده است و درباره 8 پروژه دیگر در حال شناسایی توسعه گران هستیم.
کاوه حاج علی اکبری افزود: در کنار موضوع نوسازی مسکن در سال 98 شورای اسلامی شهر تهران و شهرداری تهران منابعی به میزان 560 میلیارد تومان برای تأمین خدمات و زیرساخت هایی در محله های فرسوده تهران اختصاص داده است که 18 محله در اولویت هستند.
وی گفت: در خصوص نوسازی و مقاوم سازی مسکن و تأمین خدمات و زیرساخت ها نیز به طور همزمان شاهد افتتاح پروژه بهاران شرقی خواهیم بود که نخستین پروژه مسکن امید است و در جنوب غرب تهران و در حاشیه محله های فرسوده به بهره برداری می رسد.
حاج علی اکبری افزود: عملیات اجرایی این پروژه با مشارکت بخش خصوصی در زمینی به وسعت 2 و 3 دهم هکتار آغاز شد که شامل 324 واحد مسکونی و 63 واحد تجاری است و 104 میلیارد تومان سرمایه گذاری داشته است.
وی گفت: 40 درصد این پروژه در سال 96 صورت گرفت و 60 درصد بقیه در 18 ماه گذشته صورت گرفته است و همه این واحدها در اختیار اقشار کم درآمد و فاقد مسکن قرار می گیرد.
بهره برداری از طرح 1250 هکتاری جنگل کاری در جنوب تهران طرح دیگری بود که امروز با حضور رئیس جمهور به صورت ویدئو کنفرانس به صورت همزمان به بهره برداری رسید.