شناسه خبر: 5572 | منتشر شده در مورخ: 1393/2/6 | ساعت: 17:07 | گروه: اجتماعی |
یک پیشنهاد به دولتمردان
پول سبد کالا را به دارو و درمان مردم اختصاص دهید |
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم خیبر آنلاین نوشت : طبق گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دومین مرحله توزیع سبد کالا که بسیاری از آن با تعبیر "سبد تحقیر ملت" یاد کردند، از اواخر ماه جاری آغاز خواهد شد.
توزیع سبد کالا و به صف کردن مردم برای دریافت برخی اقلام غذایی تجربه جدید و البته پرحرف و حدیث دولت یازدهم بود که انتقادات گسترده ای را در سطح جامعه و فضای نخبگان به همراه داشت.
علیرغم وعده ای که شیخ حسن روحانی در جریان گزارش پرحاشیه 100 روزه اش به مردم ارایه کرده و طی آن قول داده بود که "اقدام کوچکی هم دولت امسال برای اقشار کمدرآمد انجام خواهد داد، در حد توان این دولت که به هر حال آغاز کار است و مشکلاتی که دولت دارد، ان شاءالله به اقشار کم درآمد جامعه تا پایان سال (92) دو بسته کالایی تقدیم خواهیم کرد" (اینجا) اما به جهت عدم تدبیر صحیح در تهیه جامعه آماری مدنظر و ضعف در اطلاع رسانی، مدیریت و اجرای این طرح، دولت در سال 92 تنها موفق به توزیع یک مرحله از سبد کالا شد.
اگرچه از همان مرحله نیز حرف و حدیث های بسیاری بجا ماند و بسیاری از افرادی که خود را مشمول دریافت آن می دانستند، از این اقدام دولتی محروم شده و در عوض، بسیاری دیگر که از امکانات مالی بهتری برخوردار بودند، سبد کالایی را دریافت کردند اما عدم تحقق وعده رییس دولت یازدهم در ذهن جامعه نقش بست.
اینک، با سخن امروز علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت یازدهم، دومین مرحله توزیع سبد کالا قرار است با تغییر نام(!) و با عنوان "بسته امنیت غذایی" در اواخر اردیبهشت توزیع شود.
این خبر و تغییر نام طرح دولت درشرایطی اعلام شده است که همچنان آثار منفی توزیع سبد نخست مرتفع نشده و دولتمردان نیز درباره نقاط ضعف خود در این باره و ترمیم آنها در بسته های بعدی توضیح شفافی ارایه نکرده اند.
به عنوان مثال، علاوه بر نقص شدید در جامعه آماری هدف و نیز نحوه توزیع آن که با تحقیر مردم همراه شده بود و حوادثی که بابت این مساله و به صف کردن مردم به وجود آمد و بهانه ای که در اختیار دشمنان ملت ایران قرار گرفت و آنان با انتشار تصاویر ازدحام در مقابل مراکز توزیع سبد کالا، جامعه ایرانی را جامعه ای با فقر شدید معرفی کردند و...، توزیع نصف و نیمه مواد غذایی موجود در سبد کالا در دوره قبل و کیفیت اجناس توزیع شده همچنان مورد بحث است به نحوی که به بخشی از گیرندگان سبدکالا تخم مرغ اعلام شده، تعلق نگرفت و تعدادقابل توجهی از مردم هم نسبت به کیفیت مواد توزیع شده به شدت ناراضی بودند.
از سوی دیگر، در جریان تبلیغات رسانه ای پرفشار و سنگین دولت خطاب به مردم نسبت به انصراف از دریافت یارانه که منجر به "نه بزرگ ملت به دولت" شد، دولتمردان، به ویژه شخص رییس جمهور، بیان داشتند که پول های تجمیع شده از محل انصراف یارانه در بخش بهداشت و درمان کشور هزینه خواهد شد.
اینک، با توجه به این سخنان روحانی و آن مشکلات عدیده ای که در توزیع سبد کالا به وقوع پیوست و بعید است که در مرحله جدید نیز، با تغییر اسم آن، در رفع مشکلات قبلی اتفاق خاصی بیفتد، پیشنهاد می شود با یک اقدام کارشناسی شده و با نظرخواهی از مردم، پول خرید سبد کالا (آن هم با برنج نامرغوب هندی و برخی اقلام وارداتی دیگر) خرج مساله دارو، درمان و بهداشت کشور شود تا به جای به صف کردن و تحقیر مردم و مضحکه قرارگرفتن جامعه پرافتخار ایرانی توسط دشمنان ملت و توزیع نامناسب و غیرعادلانه اقلام نامرغوب کالایی، به وضع بهداشت و درمان ایرانیان رسیدگی شود.
باتوجه به مشکلات گسترده مردم در بحث دارو و درمان، مشکلات بیمه ای میلیون ها ایرانی، تحریم دارویی و گرانی و کمیابی اقلام متعدد دارویی و شیوع بیماری های خاص مانند سرطان و...، قطعا پرداختن ویژه به این معضل و اولویت بخشی به آن بیش از بحث توزیع سبد کالا با معضلات خاص خود، می تواند موجبات رضایتمندی مردم را فراهم آورد.