سخن روز :
پژواک
شناسه خبر: 5597 منتشر شده در مورخ: 1393/2/7 ساعت: 13:24 گروه: اقتصادی  
نرخ ارز تا کجا افزایش خواهد یافت؟

نرخ ارز تا کجا افزایش خواهد یافت؟

طی هفته های اخیر بازار ارز و در کنار آن بازار طلای کشور دچار نوسانات افزایش ی شده است که مجددا نگرانی ها در خصوص افزایش نرخ ارز تا بیش از ۳۵۰۰ تومان و تکرار تجربه سال ۹۱ را افزایش داده است.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم روند افزایشی نرخ ارز البته از حدود بیش از دو هفته پیش شورع شد که شروع آن همزمان بود با زمزمه های آغاز فاز دوم هدفمندی یارانه ها و شروع ثبت نام ها برای دریافت یارانه نقدی و البته شروع سقوط آزاد بورس در بعد از تعطیلات سال نو.

 

در حال حاضر بازار ارز همچنان دچار نوسان است و نرخ دلار با افزایش روزانه امروز به رقم ۳۲۶۰ تومان رسیده است و بهای یورو نیز به ۴۵۰۰ تومان رسیده است. البته روند افزایشی در همه ارزها به یک شکل نیست و در برخی از جمله درهم امارات و یوان چین شاهد روند نوسانی رو به کاهش هستیم. اما شرایط عمومی بازار ارز حاکی از روند افزایشی است.

 

از آن سوی در بازار طلای کشور نیز از حدود دو هفته پیش شاهد روند افزایشی هستیم که این امر منجر به آن شده در نهایت امروز بهای سکه تمام از مرز ۱ میلیون تومان گذشته و به رقم ۱ میلیون و ۳ هزار تومان برسد. همچنین طلای ۱۸ عیار نیز به رقم ۱۰۲ هزار تومان در هر گرم رسیده است.

 

البته روند افزایشی بهای طلا در بازار به نسبت بهای ارز کاملا منطقی به نظر میرسد. دلیل این امر آن است که از یک سو افزایش بهای ارز خود تاثیر مستقیم بر افزایش بهای طلا در بازار دارد و از سوی دیگر اونس جهانی طلا طی هفته های گذشته با افزایشی قبال توجه در بازار های بین الملل مواجه شده است.

 

اما در خصوص افزایش بهای ارز در بازار چه باید گفت؟

 

آنگونه که به نظر میرسد این است که در حالی حاضر بازار ارز در کشور مجددا درگیر جو روانی شده است که برای چندین ماه از آن خبری نبود و در واقع بازار ارز در شرایطی قرار گرفته است که در تابستان سال ۹۱ در آن قرار گرفته بود و برای چندین ماه پیاپی این روند و شرایط افسار بازار را در دست داشت. شرایطی که البته دلالان بازار ارز استفاده فراوانی از آن بردند.

 

این گزاره از آن روی مطرح است که نگاهی به وضعیت اقتصادی در کشور نشان از آن دارد که حداقل تا کنون هیچ اتفاقی که مستقیما بهای ارز را تحت تاثیر قرار دهد رخ نداده است.

 

البته آنگونه که در برخی از تحلیلها مطرح شده است نگرانی در خصوص به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته ای به دلیل شرایط اوکراین و ممانعت روسیه از همکاری با ۵ + ۱ و همچنین تشکیک در خصوص عدم ورود مبالغ آزاد شده از دارایی های بلوکه شده کشور در خارج بر اساس مفاد موافقتنامه ژنو در افزایش بهای ارز طی هفته های اخیر بی تاثیر نبوده است.

 

اما واقعیت آن است که هیچ کدام از این عوامل به شکل مستقیم در افزایش بهای ارز موثر نبوده اند و اگر تاثیری نیز از آنها بتوان رد یابی کرد تنها به عنوان عوامل کاتالیزور و شتاب دهنده در افزایش نرخ ارز میتوان به آنها استناد کرد.

 

شاید دلایل اصلی در افزایش نرخ ارز را بتوان در دو مورد کلی خلاصه کرد: اول سقوط آزاد بورس اوراق بهادار تهران به ویژه بعد از تعطیلات عید نوروز و دوم اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها که تاثیر روانی مستقیم بر بازارهای مالی کشور دارد.

 

کارشناسان اقتصادی نیز معتقدند که افزایش سود سپرده بانکها و جو روانی حاکم بر جامعه در خصوص شیوع گرانی در پی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها موجب شده تا در روزهای گذشته بخشی از نقدینگی مردم از بورس اوراق بهادار خارج شده و به سمت بازار ارز حرکت کند و حتی هزاران حساب پس انداز مردم نزد بانکها بسته شده و پول آنها به سمت بازار ارز و سکه سرازیر شود و همین امر موجب افزایش نرخ ارز و کاهش شاخص بورس شده است.

 

بدون شک تاثیر عوامل ساختاری و در عین حال روانی را با هم میتوان در افزایش نرخ ارز طی هفته های اخیر در بازار مشاهده نمود. اما نکته اساسی و سوال اصلی در اینجا است که علیرغم آنکه بخش مهمی از نوسانات بازار ارز حالت روانی پیدا کرده است، چرا بانک مرکزی دخالت موثری در بازار ندارد؟

 

چندی پیش ولی الله سیف در واکنش به نوسانات بازار ارز این نوسانات را موقتی خواند و اشاره کرد که به زودی قیمت ها به روال چند ماه قبل باز میگردد.

 

سیف عنوان کرده بود: علایم مثبت ناشی از عملکرد اقتصاد با نوسانات روزهای اخیر در بازار ارز سازگار نیست که این امر می تواند ناشی از تاثیر عوامل غیراقتصادی باشد. وی همچنین اشاره کرده بود: در شرایط عادی بعضی از اخبار و اظهار نظرها که بنابر احتمالات و نه از روی اطلاعات واقعی مطرح می شود، می تواند آثار کوتاه مدت و موقتی بر بازار داشته باشد که البته بلندمدت نخواهد بود.هرچند ولی الله سیف به درستی به وجود عوامل غیر اقتصادی در بازار ارز و نوسانات اخیر آن اشاره میکند، اما این امر به هیچ وجه نافی ورود مستقیم بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی بازار ارز برای کنترل آن نیست. در واقع نباید مسئولان بانک مرکزی تجربه تلخ گذشته را تکرار کرده و با تکرار اینکه بازار ارز تحت عوامل سیاسی و غیر اقتصادی است آن را به حال خود رها کنند.

از سوی دیگر آنچه مسلم است این است که در نهایت بازار ارز از آنجایی که تحت عوامل روانی و غیر اقتصادی دچار نوسان گشته است، دیر یا زود حد ثبات خود را باز خواهد یافت و در نتیجه مجددا این دلالهای بازار ارز هستند که با سودها سرشار از این فضا بیرون خواهند آمد. آنچه به نظر میرسد این است که افراد عادی هشدارهای بانک مرکزی و کارشناسان اقتصادی را جدی گرفته و از ورود هیجانی به بازار ارز خودداری کنند.

twitter facebook داغ کن - کلوب دات کام
ایمیل: info@h3nn.ir
شماره پیامک: 300074370003
منبع: تابناک
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
نام و نام خانوادگی :
ایمیل:
نظر:
آخرین اخبار

توییت جدید دکتر مسعود پزشکیان:

برای آبادی ایران و آزادی ایرانیان رای ما دکتر مسعود پزشکیان!

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

غربالگری یک ضرورت برای نظام سلامت کشور است

حاکمیت باید صدای کسانی که پول و آشنا ندارند را بشنود

بررسی راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت و تقویت معیشت مرزنشینان در جلسه شورای‌ اقتصادی

محاکمه پسر معتاد به اتهام قتل دختر جوان

رویارویی جذاب پیکان و ری‌را، نماد اصالت و آینده ایران‌خودرو

نمادهای پرتقاضای بورس ۲۲ آذر ۱۴۰۲/ کدام نمادها مثبت ۷ درصد شدند؟

لطیفی: میزان رضایتمندی مردم از کارکنان دولت رصد می‌شود

صادرات ایران به همسایگان با رشد ۹ درصدی به ۱۸ میلیارد دلار رسید

دهلیزهای زیرزمینی مالخران زیر نورافکن‌های پلیس!

افزایش ۴۰ درصدی نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های بادی

دهه فجر؛ تحویل ۲هزار واحد مسکونی نهضت ملی پرند

تیر خلاص فرزین بر یادگار صالح آبادی / دلار توافقی تمام شد / رئیس کل بانک مرکزی: دلار را بدون صف و به نرخ تابلو بخرید

ضرورت توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی/ چین تنها بازار ما در صنعت متانول است

افزایش تعداد شهر‌های با وضعیت «نسبتا پرخطر» کرونایی در کشور

سازمان سنجش: اختیار کامل در مورد نحوه قطع اینترنت در کنکور با وزارت ارتباطات است

یک بازی دو سر باخت !

برخی ها مایلند حرفه وکالت لاکچری بماند!

۹ رویداد بی‌سابقه در سال ۲۰۲۲؛ از اولین نخست‌وزیر رنگین‌پوست بریتانیا تا سفر در زمان به موهبت تلسکوپ جیمز وب

تولید ۳ نوع اسید آمینه مورد نیاز بیماران متابولیک برای نخستین بار در کشور

استقبال ۶۵ هزار نفر از طرح آموزش رایگان هنر در کشور

بهره‌وری سرمایه‌گذاری در کشاورزی ۳ برابر صنعت

روسیه: جهان ۵ تا ۱۰ سال آینده با کمبود انرژی مواجه می‌شود

قهوه و خواص درمانی شگفت انگیز آن

تاکید اژه‌ای بر گوش شنوای دستگاه قضایی برای استماع نقطه نظرات حقوقی

وجود گسل پنهان در مرکز تهران که تاکنون شناخته نشده بود

دو تصمیم در دو فرودگاه اصلی کشور؛ جیب مسافران فدای نفع تاکسی‌های فرودگاه

پربیننده ترین ها
  • 9
  • :
  • 4
  • :
  • 55
اپلیکیشن موبایل هزاره سوم - نسخه اندروید
Page Generated in 0/0906 sec