عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس از جمعبندی طرح ساماندهی تعطیلات رسمی کشور در کارگروه ویژه این طرح در کمیسیون اجتماعی خبر داد.
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجفآباد، تیران و کرون و عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس در تشریح آخرین وضعیت طرح ساماندهی تعطیلات رسمی کشور در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: این طرح در کارگروه ویژهای که در کمیسیون اجتماعی با همین نام تشکیل شده بود مورد بررسی قرار گرفته و جمعبندی شده است.
وی افزود: براین اساس این طرح در دستور کار صحن کمیسیون اجتماعی قرار خواهد گرفت و بعد از اخذ نظر مراجع و تکمیل طرح در کمیسیون به صحن علنی مجلس ارسال خواهد شد.
گفتنی است؛ طرح ساماندهی تعطیلات رسمی کشور که به امضای 16 نماینده مجلس رسیده بود، 9 اسفندماه سال گذشته در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد.
بر اساس این طرح قرار بود 7 روز از تعطیلات رسمی کشور، شامل روزهای 29 اسفند، یک روز از 4 روز تعطیلی عید نوروز، 15 خرداد و 12 فروردین حذف شود و همچنین شهادت امام رضا(ع) فقط در مشهد تعطیل باشد و شهادت حضرت زهرا(س) و شهادت امام صادق(ع) نیز فقط در قم تعطیل باشد و مابقی نقاط کشور تعطیل نباشد.
البته پس از انتقاداتی که به طرح ساماندهی تعطیلات رسمی کشور وارد شد، نمایندگان مجلس تصمیم به اصلاح این طرح گرفتند.
طرح ساماندهی تعطیلات رسمی کشور
طرح ساماندهی تعطیلات رسمی کشور به این شرح است:
ماده 1- تعطیلات رسمی قطعی در تقویم کشور عبارتند از سه روز نخست فرودین، روز عیدفطر و روز بعد آن، روز عیدغدیر، روز عیدقربان، روز نیمه شعبان، روز 28 صفر، روز 29 ماه رمضان، روز عاشورای حسینی، روز 22 بهمن ، روز 14 خرداد، اربعین حسینی، سیزده رجب و سیزده فروردین.
تبصره 1- در روز تاسوعای حسینی ادارات دولتی دو ساعت زودتر تعطیل میشوند و دو روز ولادت و شهادت امام رضا(ع) در شهر مقدس مشهد و روز شهادت امام جعفر صادق و حضرت زهرا (س) در شهر مقدس قم تعطیل رسمی است.
ماده 2- کلیه ادارات، سازمانها و دستگاههای اجرایی کشور مکلف به رعایت این قانون هستند.
ماده 3- چنانکه یک روز کاری در میان دو تعطیل رسمی قرار گیرد، دولت مجاز به تعطیلنمودن آن روز نمیباشد.
ماده 4- دولت میتواند در موارد لزوم با توجه به شرایط اقلیمی در ماه مبارک رمضان حداکثر به میزان دو ساعت، ساعت کار کارکنان ادارات دستگاههای اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری را کاهش دهد و در روزهای 19 و 23 ماه مبارک رمضان کار روزانه ادارات دولتی دو ساعت دیرتر آغاز میشود.
ماده 5- هیئت وزیران میتواند با کسب نظر موافق روسای قوه مقننه و قوه قضاییه به مناسبت بروز بعضی حوادث و وقایع مهم از قبیل سیل، زلزله، آلودگی زیستمحیطی و جنگ، مناطق مربوطه یا سراسر کشور را تعطیل اعلام کند.
تبصره: هیئت دولت و کلیه دستگاههای اجرایی و قضایی و نظارتی کشور مکلفند تدابیر لازم برای ارائه خدمات ضروری توسط دستگاههای مربوطه را در روزهایی که تعطیل اعلام میشود، اتخاذ و اعمال نمایند.
ماده 6-از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون کلیه قوانین قبلی در خصوص تعطیلات ملغی میگردد.