شناسه خبر: 7166 | منتشر شده در مورخ: 1393/3/8 | ساعت: 08:27 | گروه: سیاسی |
بازخوانیمواضعآیتاللهزرندی درمقابلتبلیغاتبیتمنتظری |
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم آیت الله محمد حسین زرندی شامگاه دوشنبه پنجم خرداد ماه سال جاری در بیمارستان قلب امام علی (ع) به دیار باقی شتافت.
از ولادت تا پیروزی انقلاب
مرصاد نیوز نوشت: وی در زرندیه ساوه و در خانواده ای متدین و علاقه مند به روحانیت متولد شد و علاوه بر تحصیل در محضر علمایی چون آیت الله فکور، سلطانی و اشعری تلمذ و دروس خارج فقه و اصول را نزد حضرت آیت الله العظمی امام خمینی (ره) به مدت هشت سال و حضرت آیت الله العظمی بروجردی به مدت سه سال و خارج مکاسب را نزد حضرت آیت الله العظمی اراکی و دروس فلسفه (منظومه) را نزد حضرت آیت الله حاج آقا رضا صدر و بخشی از اسفار و شفاء را نزد مرحوم علامه حضرت آیت الله العظمی محمد حسین طباطبایی گذراندند.
وی از علاقمندان و ارادتمندان امام خمینی (ره) بود و در آغاز نهضت حضرت امام با عشق و علاقه وافر همگام با آن حضرت، در نهضت اسلامی شرکت کرد. در سال ۴۲ هجری شمسی پس از تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه مدت کوتاهی در قم بازداشت شد و پس از آزادی از محبس، با تشویق و اصرار برخی از بزرگان و علماء محلی، به منظور تبیین و ترویج احکام نورانی اسلام و رسالت انقلابی، به شهر کرمانشاه عزیمت و در همانجا ازدواج کرد.
پس از ادامه مبارزه و روشن کردن ماهیت رژیم منحوس پهلوی در سال ۱۳۵۳ به مدت سیزده ماه توسط ساواک دستگیر و به جرم طرفداری از امام خمینی (ره) و ترویج راه ایشان در زندانهای رژیم ستمشاهی محبوس بود.
بعد از انقلاب و امامت جمعه کرمانشاه / اولین کسی که قرار بود به دست منافقین اعدام شود
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بنا به حکم حضرت امام خمینی (ره) به همراه مرحوم آیت الله حاج آخوند، به عنوان سرپرست مدارس علمیه کرمانشاه منصوب شد و با تلاشهای آیت الله زرندی، مدارس علمیه کرمانشاه با جذب طلاب جوان و پرشور و علاقمند رونق یافت.
آیت الله زرندی در سال ۱۳۶۳ از سوی رهبر کبیر انقلاب به عنوان نماینده ایشان در استان و امام جمعه کرمانشاه منصوب شد و از آن سال تا پایان سال ۸۶ این وظیفه را بر عهده داشت.
او از بدو ورود به استان کرمانشاه تا پایان دهه شصت از جمله افرادی بود به شدت مورد هجمه منافقین قرار داشت به گونه ای که از طرف گروهک رجوی تهدید شده بود در صورت رسیدن منافقین به کرمانشاه اولین کسی که اعدام شود آیت الله زرندی است.
ماجرای گفتگوی تلفنی با هاشمی رفسنجانی در عملیات مرصاد
او در عملیات مرصاد حضوری فعال داشت و به همین دلیل مورد عناد و دشمنی منافقین بود. رزمندگان و شاهدان عینی در بحبوحه عملیات مرصاد یکی از شاخص ترین خاطرات از حضور آیت الله زرندی در عملیات مرصاد را گفتگوی تلفنی او با هاشمی رفسجانی عنوان می کنند که در آن هشدارها و نگرانی شدید خود را از پیشروی منافقین اعلام می کند.
مواضع در مقابل تبلیغات نزدیکان منتظری علیه انتخاب خبرگان رهبری
مواضع قاطع آیت الله در ماجرای منتظری و بعد از انتخاب آیت الله العظمی خامنه ای به عنوان رهبر انقلاب نیز یکی دیگر از نقش آفرینی های وی در دوران انقلاب است. وی در شرایطی که برخی از صداهای تبلیغاتی دشمن از بیت آیت الله منتظری بیرون آمده و در صدد هجمه به رهبری آیت الله خامنه ای بر آمدند نیز نقش آفرین بوده است.
آیت الله زرندی در این بحبوحه با ایستادگی در برابر این هجمه ها اعلام می کند: "رهبر معظم انقلاب مجتهدی اسلام شناس، مدیر و حافظ دین است" (روزنامه قدس،۰۱/۰۹/۱۳۷۶ )
زهد آیت الله و حکایت یک بنز تشریفاتی
زهد آیت الله زرندی نیز در دوران تصدی امامت جمعه و نمایندگی ولی فقیه در استان کرمانشاه نیز یکی از ویژگی های بارز وی به شما می رود به گونه ای که حتی در خوردن و آشامیدن نیز بسیار محتاط بوده است.
یکی از مسئولین وقت استان کرمانشاه در زمان امامت جمعه آیت الله زرندی به خبرنگار مرصاد می گوید: یکی از خاطرات اوایل آمدن آقای زرندی به کرمانشاه واکنش وی به برخی شنیده ها در خصوص اتومبیل بنزی بود که ایشان استفاده می کرد.
وی که نخواست نامش در این گفتگو ذکر شود ادامه داد: در آن روزها به دلیل شهادت آیت الله اشرفی اصفهانی و تهدیدات بسیار زیاد منافقین علیه آیت الله زرندی مسئولین حفاطت از شخصیت ها تشخیص داده بودند که باید موارد امنیتی برای عدم تکرار حادثه بمب گذاری در مسجد جامع کرمانشاه، به شدت رعایت شود و یکی از موارد اتومبیل امام جمعه کرمانشاه بود.
وی افزود: یک روز دیدیم که آیت الله زرندی لباس های گرم زیادی پوشیده است و حتی دستکش هم به دست دارد. ایشان با تبسم به اتومبیل حامل خود اشاره کرد و گفت، این ماشین مصداق بارز از بیرون مردم را رنج دادن و از داخل خودمان را سوزاندن است، اتومبیلی که بخاریش از کار افتاده و قطعه آن هم پیدا نمی شود را باید تحمل کنیم…
پس از امامت جمعه و اشتغال به پرورش طلاب
دوران پس از مسئولیت آیت الله زرندی علاوه بر حضور در مجلس خبران رهبری نیز شاهد خدمات ایشان در حوزه علمیه ای که خود بنای آن را گذارده است بود.
آیت الله زرندی در سال ۱۳۶۳ در ملاقات با امام خمینی (ره)، اجازه ساخت مدرسه جدید علمیه کرمانشاه را اخذ کرد با تأخیر زیاد و مشکلات فراوان از جمله مشکلات قانونی (عمدتاٌ ناشی از قوانین میراث فرهنگی) در سال ۱۳۷۷ ساخت بنای مدرسه مذکور با زیربنای ۱۴ هزار مترمربع در بلوار طاق بستان کرمانشاه دارای مسجد، حسینیه، کتابخانه عمومی بزرگ و سالن اجتماعات و ۱۳۶ حجره و مدرسه است.
ایشان در بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ در چند محفل سیاسی بیشتر حضور نداشت و ظاهرا کهولت سن و بیماری یکی از دلایل این مسئله باشد.
توصیه های ماندگار آیت الله در ماه های پایانی حیات/ ارزشها محور باشد
اما یکی از دیدار هایی که آیت الله در آن توصیه های قابل توجهی به حاضرین داشت ملاقات با اعضای شورای حامیان دولت تدبیر امید بود. توصیه هایی که عمل به آنها می تواند به پیشبرد بهتر مسائل کمک کند.
شاهبیت توصیه های آیت الله زرندی را شاید بتوان در توجه ویژه به ارزشهای اسلام و انقلاب در مدیریت جدید و البته به کارگیری نیروهایی در راس مسئولیت ها دانست که خودشان به دنبال تصدی پست و مقامها نمی آیند بلکه باید برای اعطای مسئولیت به دیدار آنها بروید.
برای رضای خدا کسانی که مدیر و مدبرند را بایستی از خانه بیرون کشید و به عرصه بیاورید.یک عده ای خودشان می آیند و یک عده باید رفت دنبالشان. شما بروید دنبال اینها و البته برای خودتان هیچ حرکتی نکنید.
موضوعی که در این روزها ضرورت عمل به آنها بیش از پیش احساس می شود.
ارتحال
آیت الله زرندی شامگاه دوشنبه ششم خرداد و مصادف با بیست و ششم ماه رجب به دیار باقی شتافت و روز پنجشنبه نیز در حوزه علمیه امام خمینی (ره) به خاک سپرده خواهد شد.