دومین همایش ملی طراحی دارو در صنعت در تاریخ هشتم آذرماه درحالی برگزار شد که سیتکس به عنوان اصلیترین حامی این رویداد به ارائه محصول زنجیره تامین دارو بر بستر بلاکچین پرداخت.
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم،در این رویداد که جمعی از فعالین، نخبگان و اساتید حوزههای داروسازی، پزشکی و بهداشتی حضور داشتند افراد و مجموعهها به تعاملات با هم پرداختند و مجموعه سیتکس هم با سخنرانی مهندس بنیامین عباسی مدیر بخش فنی سیتکس در مورد ارتباط حوزههای دیجیتالی با صنعت دارو نقش عمدهای در این رویداد ایفا کرد.
بنیامین عباسی در سخنرانی خود در ابتدا به تعریف بلاکچین پرداخت و گفت: بلاکچین در ابتدا با نام بیتکوین و ارزهای دیجیتال شناخته شد و این برداشت میشد که صرفا کارایی در مباحث مالی از ویژگیهای فناوری بلاکچین باشد، اما مجموعه سیتکس و بخش فنی آن که متشکل از نخبگان برترین دانشگاههای کشور هستند و توانست محصولاتی را ارائه دهد که نشان از آن دارد که بلاکچین در اکثریت صنایع قابل اجراست و سیتکس هم در این عرصه محصولاتی را به نمایش گذاشته است. از جمله محصولاتی که کارایی متناسب با نیاز سازمانها و شرکتها را دارد زنجیره تامین بر بستر بلاکچین است که سیتکس با ارائه آن در فیلد دارو توانسته گامی نوین در راه پیشرفت این حوزه بردارد و زنجیره تامین دارو بر بستر بلاکچین با نام انحصاری "مداکس" را برای اولین بار در ایران به محصول نهایی تبدیل کند.
همچنین مهندس سعید سیاهپوش مدیر توسعه بازار سیتکس از اهمیت و نقش بلاکچین در صنایع مختلف گفت و تاکید کرد: ما با توسعه محصولات بلاکچینی خود گامی بزرگ در جهت روی آوردن ایران به این فناوری نوظهور برداشتیم و در سطوح بینالمللی از کشورهای پیشرو در این حوزه هستیم.
سیاهپوش درباره مداکس گفت: با استفاده از فناوری بلاکچین میتوان بسیاری از چالشهای صنعت زنجیره تامین و توزیع را حل نمود و از آن به عنوان یک جایگزین مناسب برای پایگاههای داده متمرکز (دیتابیسهای نگهداری و ردیابی محصولات) استفاده کرد. عدم شفافیت و امنیت کالایی منجر به افزایش هزینه و پیچیدگی روابط با مشتری میشود که در نهایت باعث تضعیف آن برند خواهد شد. همچنین میتوان باعث سرعت بخشیدن به فرآیندهای اداری در زنجیرههای تولید و عرضه، کاهش هزینههای اضافی موجود در سیستم و در عین حال ایجاد امنیت معاملات شد.
فرآیندی که ما به عنوان راهکار زنجیره تامین بر بستر بلاکچین تعریف کردیم به این صورت است:
1. پزشک داروساز با تعریف دارو و ثبت آن در سیستم مِداکس میتواند مالکیت معنوی طراحی خود را حفظ و نگهداری کند.
2. سازمان غذا و دارو با انجام آزمایش روی محصولات طراحی شده، در صورت تائید، اطمینان از سلامت و هویت دارو را به مشتری ارائه می دهد.
3. پزشک داروساز می تواند مالکیت خود را به صورت کامل یا شراکتی به یک تولیدکننده به فروش رساند.
4. تولیدکننده داروها را برای عمدهفروش ارسال میکند و پس از تحویل به صورت در لحظه، مبالغ مورد نیاز را دریافت مینماید.
5. عمدهفروش داروها را برای داروخانه ارسال میکند.
6. داروخانه، داروها را به دست بیماران میرساند و بیمار با تائید خرید، کالا را از چرخه زنجیره خارج کرده و در عین حال می تواند گزارش کاملی از کل فرآیند دارد دریافت نماید.
در انتها، رویداد ملی طراحی دارو در صنعت که با بیش از ۷۰۰ نفر برگزار شده بود با تجلیل از برگزیدگان این حوزه به پایان رسید.