سخن روز :
پژواک
شناسه خبر: 73521 منتشر شده در مورخ: 1398/12/13 ساعت: 14:53 گروه: صفحه نخست  
وقتی دولت هند یک توئیت انتقادی را تاب نمی‌آورد

وقتی دولت هند یک توئیت انتقادی را تاب نمی‌آورد

توئیت وزیر امور خارجه ایران در محکومیت اقدامات خشونت‌آمیز سازمان‌یافته علیه مسلمانان هند، احضار سفیر ایران در دهلی‌نو را به وزارت خارجه هند به همراه داشت.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم، ، امروز (سه‌شنبه) خبری در رسانه‌های هندی منتشر شد با این مضمون که وزارت خارجه هند امروز «علی چگنی» سفیر ایران در دهلی نو را به خاطر توئیت وزیر خارجه ایران درباره «خشونت‌های سازمان یافته علیه مسلمانان در هند» فراخوانده است.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دوشنبه شب در توئیتی در واکنش به اقدامات خشونت آمیز علیه مسلمانان در هند نوشته بود: «ایران موج خشونت سازمان یافته علیه مسلمانان هند را محکوم می‌کند. از مقامات هندی می‌خواهیم که رفاه همه هندی‌ها را تضمین کنند و اجازه ندهند این آدمکشی بی معنا ادامه یابد. مسیر پیش رو باید براساس گفتگوی مسالمت آمیز و حاکمیت قانون باشد.»

در همین خصوص «علی چگنی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی‌نو امروز (سه‌شنبه) در محل وزارت خارجه هند حضور یافت و با «دیپاک میتال» مدیرکل سیاسی این وزارتخانه دیدار و گفتگو کرد.

طرف هندی در این دیدار نسبت به مواضع اتخاذ شده از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران در خصوص حوادث اخیر دهلی، مراتب ناخشنودی مقامات متبوع خود را اعلام و خواهان اعلام سریع این موضع به دولت ایران شد و سفیر ایران با یادآوری روابط دوستانه بین دو کشور، ضمن اشاره به سوابق خوب کشور هندوستان در دیدگاه مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که به همزیستی مسالمت آمیز و توام با صلح و تسامح به رغم تنوع قومی، دینی و مذهبی مشهور است، ابراز امیدواری کرد که با درایت دولت و مسئولان هند آرامش و دوستی بین همه شهروندان هندی در سایه قانون و تامین حقوق همگان برقرار شود.
چگنی اطمینان داد که نظرات طرف هندی را به تهران منتقل خواهد کرد.
البته پیش از این نیز سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه (+) روز دوشنبه در نشست خبری که از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد درباره خشونت‌ها علیه مسلمانان هند عنوان کرده بود: جمهوری اسلامی ایران با نگرانی اخبار هند درباره جنگ‌ها و اختلافات قومی و مذهبی را در این کشور دنبال می‌کند و از آنچه رخ داده بسیار متاسفیم. هند را کشوری با تساهل مذهبی که هفتاد و دو ملت در آن زندگی می‌کنند و همیشه در کنار هم با آرامش و همزیستی مسالمت آمیز زندگی می‌کنند، می‌شناسیم. اخباری که می‌شنویم خیلی نگران کننده است و امیدواریم هر چه زودتر به خشونت‌ها علیه مسلمانان در هندوستان خاتمه داده شود.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین عنوان کرده بود: با درایتی که در بین مقامات هندی سراغ داریم اطمینان داریم مجددا هندوستان را به مقر مسالمت آمیز همه اقوام تبدیل خواهند کرد. این اخبار نگران کننده و ناامید کننده و باعث تاسف است و ایران از کانال‌های رسمی این قضیه را دنبال کرده و امیدواریم هر چه سریع‌تر این خشونت‌ها پایان یابد و ثبات و آرامش به اقلیت‌ها در هند به ویژه مسلمانان باز گردد.

گفتنی است به دنبال اعتراضات گسترده اخیر در هند در اعتراض به قانون جنجالی شهروندی که علیه مسلمانان به شمار می‌رود، خشونت هندوها علیه مسلمانان در این کشور به شدت افزایش یافته است. در دسامبر سال ۲۰۱۹، مجلس اعیان پارلمان هند، لایحه اعطای شهروندی به مهاجران غیرمسلمان از کشورهای همسایه را تصویب کرد. منتقدان معتقدند که این لایحه بخشی از دستور کار دولت «نارندرا مودی» نخست وزیر این کشور برای به حاشیه راندن مسلمانان ین کشور و اهانت به اصول برابری در قانون اساسی هند است. طبق این قانون اقلیت‌های دینی کشورهای منطقه از جمله هندوها، سیک‌ها و مسیحیان می‌توانند تابعیت هندی دریافت کنند، اما مسلمانان از دریافت آن محروم هستند.
در همین زمینه روزنامه انگلیسی گاردین گزارش داد که در خشونت‌های اخیر در شمال شرق دهلی نو تعدادی از مساجد به آتش کشیده و مسلمانان زنده زنده در خانه‌هایشان سوزانده شده‌اند و یا آنها را به خیابان‌ها کشانده و مورد ضرب و شتم شدید قرار داده‌اند. فروشگاه‌ها و اماکن متعلق به مسلمانان به آتش کشیده شده و در خیابان‌هایی که مسلمانان و هندوها پیش از این مسالمت آمیز در کنار هم زندگی می‌کردند اجساد کف خیابان دیده شده و مغازه ها و منازل زیادی تخریب شده‌ است.

لازم به ذکر است که شبکه ان دی تی وی هند گزارش داده است در درگیری‌ها در دهلی‌نو از ۲۳ تا ۲۶ فوریه تعداد ۴۷ نفرکشته شده‌اند که اغلب آنها مسلمان هستند.

خشونت‌ها در هند علیه مسلمانان با واکنش زیادی در داخل ایران مواجه شده و در همین خصوص اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشوردر نامه‌هایی خطاب به مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و علی باقری کنی معاون امور بین‌الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه خواستار اقدام کارآمدی در حمایت از مسلمانان مظلوم هند شدند.

به گزارش فارس، حال در شرایطی که خشونت‌ها علیه مسلمانان در هند رو به افزایش است و دولت هند موظف به حمایت از همه شهروندانش است، چگونه یک توئیت و اعلام موضع ایران به عنوان کشور مسلمان که بر طبق قانون اساسی و اصل ۱۵۲ «سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر اساس نفی هر گونه سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری، حفظ استقلال همه‌جانبه و تمامیت ارضی کشور، دفاع از حقوق همه مسلمانان و عدم تعهد در برابر قدرت‌های سلطه‌گر و روابط صلح‌آمیز متقابل با دول غیر محارب استوار است»، حمایت از مسلمانان در سراسر اقصی نقاط جهان جزو وظایفش است، را تحمل نکرده و با فراخواندن سفیر ایران نسبت به مواضع ایران گلایه کرده است؟

انتهای پیام/

توییت ظریف
توییت ظریف
توییت ظریف
کشتارمسلمانان هند
twitter facebook داغ کن - کلوب دات کام
ایمیل: info@h3nn.ir
شماره پیامک: 300074370003
منبع: خبرگزاری فارس
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
نام و نام خانوادگی :
ایمیل:
نظر:
آخرین اخبار

توییت جدید دکتر مسعود پزشکیان:

برای آبادی ایران و آزادی ایرانیان رای ما دکتر مسعود پزشکیان!

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

غربالگری یک ضرورت برای نظام سلامت کشور است

حاکمیت باید صدای کسانی که پول و آشنا ندارند را بشنود

بررسی راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت و تقویت معیشت مرزنشینان در جلسه شورای‌ اقتصادی

محاکمه پسر معتاد به اتهام قتل دختر جوان

رویارویی جذاب پیکان و ری‌را، نماد اصالت و آینده ایران‌خودرو

نمادهای پرتقاضای بورس ۲۲ آذر ۱۴۰۲/ کدام نمادها مثبت ۷ درصد شدند؟

لطیفی: میزان رضایتمندی مردم از کارکنان دولت رصد می‌شود

صادرات ایران به همسایگان با رشد ۹ درصدی به ۱۸ میلیارد دلار رسید

دهلیزهای زیرزمینی مالخران زیر نورافکن‌های پلیس!

افزایش ۴۰ درصدی نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های بادی

دهه فجر؛ تحویل ۲هزار واحد مسکونی نهضت ملی پرند

تیر خلاص فرزین بر یادگار صالح آبادی / دلار توافقی تمام شد / رئیس کل بانک مرکزی: دلار را بدون صف و به نرخ تابلو بخرید

ضرورت توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی/ چین تنها بازار ما در صنعت متانول است

افزایش تعداد شهر‌های با وضعیت «نسبتا پرخطر» کرونایی در کشور

سازمان سنجش: اختیار کامل در مورد نحوه قطع اینترنت در کنکور با وزارت ارتباطات است

یک بازی دو سر باخت !

برخی ها مایلند حرفه وکالت لاکچری بماند!

۹ رویداد بی‌سابقه در سال ۲۰۲۲؛ از اولین نخست‌وزیر رنگین‌پوست بریتانیا تا سفر در زمان به موهبت تلسکوپ جیمز وب

تولید ۳ نوع اسید آمینه مورد نیاز بیماران متابولیک برای نخستین بار در کشور

استقبال ۶۵ هزار نفر از طرح آموزش رایگان هنر در کشور

بهره‌وری سرمایه‌گذاری در کشاورزی ۳ برابر صنعت

روسیه: جهان ۵ تا ۱۰ سال آینده با کمبود انرژی مواجه می‌شود

قهوه و خواص درمانی شگفت انگیز آن

تاکید اژه‌ای بر گوش شنوای دستگاه قضایی برای استماع نقطه نظرات حقوقی

وجود گسل پنهان در مرکز تهران که تاکنون شناخته نشده بود

دو تصمیم در دو فرودگاه اصلی کشور؛ جیب مسافران فدای نفع تاکسی‌های فرودگاه

پربیننده ترین ها
  • 19
  • :
  • 56
  • :
  • 1
اپلیکیشن موبایل هزاره سوم - نسخه اندروید
Page Generated in 0/1564 sec