شناسه خبر: 73575 | منتشر شده در مورخ: 1399/3/8 | ساعت: 02:22 | گروه: صفحه نخست |
روحانی در مراسم آغاز به کار مجلس یازدهم:
مجلس نماد دموکراسی اسلامی و مردم سالاری دینی است /ما از مجلس، اخوّت را میخواهیم/ مبنای همکاری دولت با مجلس، چارچوب قانون اساسی است |
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم،آقای روحانی در مراسم افتتاحیه یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: آغاز مجلس یازدهم را خدمت همه نمایندگان محترم و ملت بزرگ ایران تبریک و تهنیت میگویم پارلمان و مجلس در سراسر جهان نماد مهم دموکراسی است و در ایران اسلامی، مجلس شورای اسلامی نماد دموکراسی اسلامی و مردم سالاری دینی است.
وی افزود: اولین رکن دموکراسی در تاریخ ایران در ۱۱۴ سال پیش با مجلس شورای ملی آن زمان شکل گرفت و این نهاد از مرحوم آخوند خراسانی و محقق نائینی تا امام راحل (ره) نهادی بود که به عنوان نهادی مشروع و قانونی تلقی شده است.
رئیس جمهور گفت: در مجلس شورای اسلامی از آغاز بزرگانی بر چنین صندلیهایی نشستند و ادای وظیفه کردند. از شهید آیت الله مدرس گرفته تا مقام معظم رهبری تا مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و تا شهیدانی همچون شهید رجایی، شهید باهنر و شهید چمران در مجلس اول بر همین صندلیها نشستند و به وظیفه مهم قانون گذاری پرداختند.
وی اضافه کرد: هم دوران دولت چهار ساله پایان پذیر و کوتاه است و هم دوران مجلس چهارساله و کوتاه است، اما با همکاری دولت و مجلس میتوانیم یادگاری دائمی و ماندگار برای دههها و حتی قرنها برای مردم به یادگار گذاریم و آن یادگار بزرگ قانون متقن، صحیح ، کارآمد و مفید برای جامعه است.
آقای روحانی افزود: مجلسها آمدند و رفتند، دولتها هم آمدند و رفتند، اما میبینیم قانون مدنی کشور برای دههها و بیش از یک قرن به عنوان محکمترین قانون هنوز هم جای افتخار برای ایران و قانون گذاری ایران است.
رئیس جمهور با ابراز امیدواری نسبت به همکاری مجلس یازدهم با دولت دوازدهم، گفت: ترجیح منافع ملی بر منافع بخشی، جناحی و حوزههای انتخابیه، اساس همکاری مجلس و دولت است.
آقای حسن روحانی در ادامه سخنرانی خود در آئین افتتاح یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه بهترین همکاری بین مجلس و دولت لایحه خوب از سمت دولت و بررسی و تصویب از سوی مجلس شورای اسلامی است، گفت: امیدواریم در یک سال باقی مانده این دولت و آغازین سال این مجلس، بتوانیم در این زمینه با یکدیگر همکاری داشته باشیم.
وی افزود: مبنای همکاری ما با مجلس در چارچوب قانون اساسی است و ما مجلس و تک تک نمایندگان را از دیدگاه قانون اساسی در برابر کل ملت ایران مسئول میدانیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه همه فکرها باید معطوف به منافع ملی، امنیت ملی، مصالح ملی و هویت ملی باشد و مصالح عمومی بر مسائل حزبی و جناحی ترجیح داشته باشد، گفت: بی تردید مجلس نه مجلس حوزههای انتخابیه و نه مجلس اقوام و فرق و جناح است؛ مجلس شورای اسلامی خانه ملت است.
آقای روحانی ادامه داد: ترجیح منافع ملی بر منافع بخشی و حوزههای انتخابیه و جناحی با عنوان اساس کار همکاری دولت و مجلس است.
رئیس جمهور گفت: ما در دوره گشایش توانستیم، پیشرفتهای قابل ملاحظهای بدست بیاوریم، خودکفایی ها، توسعه زمینهای کشاورزی، آماده کردن محصولات کشاورزی از نود و چند میلیون تن به ۱۲۰ میلیون تن نشانه تحرک ملت بزرگ ایران در بخش کشاورزی، در بخش صنعت و سایر بخشها بود.
آقای حسن روحانی در ادامه سخنانش در مراسم افتتاحیه یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، افزود: ما در زمینه علم و دانش و فناوری از رتبه ۲۱ به رتبه ۱۶ دست پیدا کردیم و در زمینه نوآوری از رتبه ۱۳۱ به رتبه ۶۱ رسیدیم، این تحرک بزرگ در سراسر کشور در زمینههای مختلف اقتصادی و اجتماعی بود.
رئیس جمهور گفت: البته در سایر زمینهها نیز شرایطی را بوجود آوردیم که خودکفاییها و خوداتکاییها بتواند ظهور و بروز پیدا کند.
وی افزود: شما میدانید ما از ۵۲ میلیون لیتر مصرف بنزین در روز به ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین در روز رسیدیم و در زمینه تولید گاز آنچنان به خودکفایی رسیدیم که امروز تولید گاز ما در روز حدود هزار میلیون متر مکعب است و این تحولات عظیم در سایه راهبرد گشایش و پیشرفت در کشور بود.
آقای روحانی همچنین گفت: در زمینه نظامی ما در رتبه ۲۲ در جهان بودیم و امروز در رتبه ۱۴ هستیم و قدرت نظامی ما در بخشهای مختلف در طول سالیان گذشته شاهد تحول بزرگ بودیم.
وی گفت: در همه زمینههای زیربنایی ما شاهد تحول عظیم بودیم، در بزرگراههای کشور از ۱۴ هزار کیلومتر به ۲۸ هزار کیلومتر رسیدیم، یعنی به دو برابر آنچه که کشور قبل از دولت یازدهم در اختیار داشت.
رئیس جمهور ادامه داد: در سایر زمینهها از جمله بنادر، ریل و سایر زمینهها این حرکت خوب را در کشور شاهد بودیم.
وی گفت: پایان این دوره نخست، شاهد آمار و ارقامی بودیم که از روز اول دولت، امید به آن داشتیم، رشد اقتصادی کشور در سال ۹۵ بالاترین رشد اقتصادی جهان بود، رشد اقتصادی ایران در سال ۹۵، ۱۲/۵ بوده است که بزرگترین رشد در سراسر جهان بود و ما در تورم توانستیم به تورم تک رقمی ۹ درصد و حتی به ۷ درصد برسیم.
آقای روحانی افزود: در زمینه صادرات غیر نفتی که ما روز به روز در تنگنا قرار گرفتیم، در چند سال متناوب صادرات غیر نفتی با واردات غیر نفتی ما تراز مثبت پیدا کرد و ما شاهد اشتغال ۹۷۰ هزار شغل جدید در سال ۹۶ بودیم.
وی در ادامه گفت: پس این دوران، یعنی دوران گشایش و پیشرفت در ۵ سال اول، با کمک مجلس و با کمک سایر قوا و با هدایت مقام معظم رهبری به این نقطه قابل قبول دست یافتیم.
رئیس جمهور با تاکید بر استفاده از فضای مجازی در کشور، گفت: تعداد موبایل هوشمند در سال ۹۲ در کشور ۳۰۰ هزار دستگاه بوده و امروز تعداد آن به ۷۰ میلیون دستگاه رسیده است.
آقای روحانی با اشاره به اینکه در ۵ سال اول، مبنای دولت گشایش و پیشرفت بود، اظهار داشت: به حمدالله در همه زمینهها در سالهای اولیه هم شاهد گشایشها در امور مهم سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بودیم و هم شاهد پیشرفت، اینکه به حمدالله امروز در ماجرای کرونا ایران در لیست کشورهای موفق در مبارزه با این ویروس خطرناک قرار گرفته است یکی از دلایل آن این است که در دولت یازدهم پایههای درمان و بهداشت در کشور مستحکم شد.
وی افزود: توانمندی درمانی کشور از تختهای بیمارستانی تا تجهیزات به دو برابر آنچه که قبل از سال ۹۲ در تاریخ ایران بود، رسید و این افتخار بزرگی برای ملت ایران و مسئولان نظام است که شرایط آنچنان مهیا شد که در آن حادثه سخت ویروس عالمگیر، نه دغدغهای از لحاظ تخت بیمارستانی داشتیم و نه دغدغهای نسبت به تختهای ویژه و آی سی یو و تنفس مصنوعی داشته باشیم.
وی ادامه داد: تمامی این موارد به دلیل استحکام پایههای درمانی در جمهوری اسلامی ایران بود، همچنین در فضای مجازی و تقویت فضای مجازی شرایطی را پیدا کردیم که به راحتی توانستیم بسیاری از امور را از طریق آن حل و فصل کنیم، رئیس جمهور با اشاره به اینکه نمونه استفاده از فضای مجازی در جلسات پایانی مجلس دهم قابل ملاحظه بود، گفت: جلسات مجلس دهم به شکل مجازی تشکیل شد.
آقای روحانی به اشاره به بهره برداری از فضای مجازی در امورات بانکی کشور نیز گفت: دولت الکترونیک موجب شده تا مردم از میلیونها مراجعه به بانکها و دستگاههای دولتی بی نیاز شوند، ۷۷ میلیون نفر نیز از بانکها وام دریافت کردند بدون اینکه یک نفر نیاز باشد به بانکها مراجعه داشته باشد
رئیس جمهور گفت: استفاده از فضای مجازی، نشان دهنده توانایی کشور از این فضا است و همچنین افزایش استفاده از موبایل هوشمند در کشور در سال ۹۲ از ۳۰۰ هزار دستگاه به بالای ۷۰ میلیون دستگاه به معنی امکانات کشور در فضای مجازی است.
آقای روحانی به وجود شرکتهای دانش بنیان هم اشاره کرد و افزود: شرکتهای دانش بنیان در دولت یازدهم و دوازدهم شاهد تحول عظیمی بودند و از ۵۲ شرکت دانش بنیان امروز به ۵ هزار شرکت دانش بنیان رسیده ایم و درآمد شرکتهای دانش بنیان در سال ۹۸، ۱۲۰ هزار میلیارد تومان بوده که این تحولی بزرگ در اشتغال و هم در زمینه فناوری نوین از طریق دانشمندان جوان به ویژه تحول در آی سی تی و موضوع ارتباطات و فناوری ارتباطات بوده است.
رئیس جمهور گفت: به دنبال مجلسی قوی، سالم و کارآمد هستیم.
آقای روحانی افزود: امروز در مرحله سوم قرار گرفته ایم و خواست من از مجلس یازدهم این است که در سال پایانی دولت و سال آغازین مجلس یازدهم بتوانیم دوران پیوند و پیروزی را شکل دهیم. دوره ما امروز دوره ایستادگی و بردباری است، اما میتوانیم با پیوند با یکدیگر، حمایت و هم افزایی کنار هم باشیم.
رئیس جمهور گفت: به هیچ عنوان دنبال این نیستم که مجلس در دو وظیفه خود یعنی تبیین و نظارت هیچ کجا کوتاه بیاید و بدون کم و کاستی کار کند. به دنبال مجلسی قوی، سالم و کارآمد هستم همانند پیام امروز مقام معظم رهبری که تاکید کردند؛ ”مجلس برای مردم امید و برای دولت تکیه گاه باشد “، بنابراین دنبال این هستیم که رابطه دولت و مجلس طوری باشد که در این سال سخت و مشکل و با همه تحریم، تحریک دشمن و بیماری خطرناک کرونا که روبرو هستیم، بتوانیم کشور را اداره کنیم و در مقابله با کرونا به موفقیت نهایی برسیم.
آقای روحانی افزود: ما در سراسر کشور به مرز مهار کرونا نزدیک شده و تقریبا در حدود ۲۰ استان به مهار تقریبی رسیده ایم و در یازده استان دیگر هم امیدواریم در هفتههای پیش رو به مهار برسیم. گرچه در این دوران همه فعالیتهای اقتصادی آزاد شده، اما دستورالعملهای بهداشتی همچنان برقرار است و ستاد ملی مقابله با کرونا دولت را موظف کرده است که برای موج جدید این بیماری در پاییز آماده شود.
وی گفت: دولت همه امکانات را برای موج دوم احتمالی شیوع کرونا آماده کرده و ذخایر ما هم در این مورد آماده است تا با کرونا، جنگ اقتصادی و تروریستی آمریکا که اخیراً به تروریسم اقتصادی و درمانی رسیده است، مقابله کنیم و راهکار آن، همکاری است.
رئیس جمهور با بیان اینکه بی تردید مجلس کار اجرایی ندارد، افزود: کار مجلس مسئولیت اجرایی و قضایی نیست، استقلال قوا در قانون اساسی تاکید شده است، اما این استقلال در برابر یکدیگر ایستادن نیست ما میتوانیم با حفظ این استقلال تعامل قوا داشته باشیم.