شناسه خبر: 73785 | منتشر شده در مورخ: 1400/11/4 | ساعت: 20:41 | گروه: صفحه نخست |
بشریت به سلوک در دسترس حضرت زهرا (س) توجه و عمل کند |
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم،حجت الاسلام و المسلمین رئیسی روز یکشنبه در همایش «بانوی خردمند» که به منظور مراسم بزرگداشت میلاد حضرت زهرا (س)، روز زن و تجلیل از بانوان برگزار شد، ضمن تبریک میلاد صدیقه طاهره (سلام الله علیها) و گرامیداشت روز مادر گفت: صفات و جایگاه ملکوتی حضرت فاطمه اطهر (سلام الله علیها) مفاهیم بلندی دارد.
رئیس جمهور تصریح کرد: بشریت باید به آنچه از سلوک حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در دسترس است، توجه و عمل کند.
دکتر رئیسی خطبه حضرت زهرا (س) را مشتمل بر چهار محور اساسی قرآن، امام علی (ع)، عدالت و نجات انسان توصیف کرد و گفت: اگر کسی تمام ابعاد خطبه جامع فاطمی را مطالعه کند، راه چگونه زندگی کردن را خواهد آموخت.
آیت الله رئیسی اظهار داشت: خداوند حضرت زهرا (س) را به عنوان نمونه زن کمالیافته معرفی کرده است و حضرت زهرا (س) از مقام بسیار عالی برخوردار است و باید آنچه که از سیره و رفتار ایشان در اختیارمان قرار دارد را به خوبی بشناسیم و عمل کنیم.
حضرت زهرا (س) برای همه انسانها الگو است
دکتر رئیسی گفت: آنچه امروز وظیفه داریم این است که شخصیت بزرگ این بانوی گرامی که مورد احترام همه ادیان ابراهیمی است را به خوبی بشناسیم. حضرت زهرا (س) برای همه انسانها الگو بوده و منشأ همه خیرات در عالم است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تلاش زیادی میشود که حضرت زهرا (س) به عنوان الگو برای زنان و جوانان معرفی و شناخته نشود، اظهار داشت: امروز نمیخواهند شخصیت حضرت زهرا (س) شناخته شود تا بشریت را از فرهنگ و باورهای الهی دور نگه دارند، لذا باید تلاش کنیم که فرهنگ فاطمی که فرهنگی تمدنساز است، تبیین و شناسانده شود.
امروز مسأله اصلی زنان تکریم واقعی مقام زن و توجه به هویت اسلامی است
حجت الاسلام رئیسی موضوع نشستها و مجامع بینالمللی در رابطه با زنان را فهم کلی از گمگشتگی زنان دانست و گفت: در مقابل این دیدگاه و تلاشها، تمدن اسلامی به دنبال پیشگیری از گمگشتگی و گرفتاری و آسیبهای اجتماعی است.
رئیس جمهور افزود: امروز مسأله اصلی زنان تکریم واقعی مقام زن و توجه به هویت اسلامی است و با چنین دیدگاهی میتوان مسائل و مشکلات زنان را برطرف کرد.
دکتر رئیسی تأکید کرد: هیچ تفاوتی بین زن و مرد به رسیدن به کمالات عالی انسان وجود ندارد و با صیانت و پاسداری از هویت واقعی زن و تلاش برای ارتقاء شخصیت زنان میتوان بسیاری از آسیبها را حل و فصل کرد.
رئیس جمهور با اشاره به نقشآفرینی زنان در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، اظهار داشت: ایثار و رشادت رزمندگان اسلام، مرهون تربیت و همراهی مادران، خواهران و همسرانی است که صبورانه ایستادگی کردند.
حجت الاسلام رئیسی با اشاره به نگاه اسلام به زن، خاطر نشان کرد: اسلام ۱۴۰۰ سال پیش حق مالکیت، حق ارث و حق رأی را برای زنان به رسمیت شناخت این در حالی است که در غرب در قرون اخیر به این موضوعات توجه شده است.
رئیس جمهور گفت: مسأله زن را نباید به طور جداگانه از خانواده تعریف و تفکیک کرد چرا که در جامعه دینی ما خانواده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
توجه ویژه دولت به رفع آسیبهای اجتماعی
دکتر رئیسی تأکید کرد: پایه و اساس جامعه سالم که زنان بخش قابل توجه از آن را تشکیل میدهند عقلانیت، عدالت، اخلاق و معنویت است و در چنین جامعهای زنان از نقش تعیینکننده برخوردار هستند.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه دولت به رفع آسیبهای اجتماعی جامعه توجه ویژهای قائل است، اظهار داشت: همه دستگاهها و سازمانها، لازم است در این زمینه فعال بوده و ساز و کار موجود در این زمینه حتماً باید ارتقاء یابد.
آیتالله رئیسی افزود: تحصیل، ورزش و اشتغال بانوان و رسیدگی به زنان سرپرست خانوار در برنامههای دولت قرار دارد و دولت به دنبال ارائه تسهیلات و بیمه کردن زنان سرپرست خانوار است.
رایگان شدن هزینههای مشاوره برای کسانی که توان پرداخت ندارند
رئیس جمهور ضرورت توجه جدی به مشاورههای خانواده در کاهش طلاق را مورد تأکید قرار داد و گفت: طلاق توافقی نباید به سهولت انجام شود و در این رابطه مراکز مشاوره از نقش مهمی برخوردار هستند و مراجعه به مشاوران امین برای همه کسانی که توان پرداخت هزینههای مشاوره را ندارند در این دولت رایگان خواهد بود.
دکتر رئیسی تلاش دولت برای رفع مشکل و اشتغال را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: باید مشکل مسکن را حل کنیم و عقبماندگیهایی که متأسفانه در سالهای گذشته در این حوزه وجود داشته را جبران کنیم.
رئیس جمهور افزود: اشتغال از مهمترین دغدغه خانوادهها است و مصمم هستیم در بودجه ۱۴۰۱ آن را به عنوان یک مشکل اساسی مورد توجه قرار دهیم.
حجت الاسلام رئیسی همچنین بر استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد و مشارکتهای مردمی در خصوص رفع دغدغههای بانوان و خانوادهها تأکید کرد و گفت: دولت در این رابطه با جدی وظیفه حمایت، هدایت و نظارت خود را انجام خواهد داد.