سخن روز :
پژواک
شناسه خبر: 73905 منتشر شده در مورخ: 1401/10/16 ساعت: 00:18 گروه: صفحه نخست  
پیش به سوی دانش بنیان شدن صنعت نفت

پیش به سوی دانش بنیان شدن صنعت نفت

دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز کشور ضرورتی است که کارشناسان بر آن تاکید می کنند.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از الف؛ تحریم همواره واژه ای آشنا برای ما بوده است. از سال 1390 به بعد تحریم های اعمالی علیه کشورمان وارد فاز جدیدی شد و به منظور اعمال فشار حداکثری بر ایران، تحریم اقلام راهبردی و استراتژیک صنعت نفت و گاز با جدیت در دستور کار قرار گرفت.

با تشدید تحریم‌ها در سال 1397 و خروج ترامپ از برجام، کارگروه تولید بار اول معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شکل گرفت. برنامه این بود که حرکت به سوی بومی‌سازی و تولید بار اول اقلام راهبردی صنایع کشور با تکیه بر توان داخلی در دستور کار قرار بگیرد. در این ارتباط استفاده از دانش شناسایی شده  شرکت‌های دانش‌بنیان در سطح کشور و همچنین شناخت دقیق صنعت با استفاده از داده‌های تولیدی توسط خود صنایع مدنظر بود تا در نهایت به سمت داخلی‌سازی این اقلام راهبردی گام برداریم.

قبلاً دو راهکار شامل دور زدن تحریم ها و رفع آن ها با مذاکره در دستور کار قرار گرفت که ثمری نداشت. به همین دلیل مقابله  هدفمند با تحریم ها و اتکا بر توان داخلی و تولید تجهیزات و اقلام راهبردی در صنایع بزرگ کشور از جمله صنعت نفت و گاز مدنظر قرار گرفت. در نتیجه  اعتماد به توان داخلی توانستیم به نوسازی پالایشگاه های برخی کشورها مانند سوریه، ازبکستان و ونزوئلا بپردازیم و تولید خود را در پارس جنوبی افزایش دهیم.

به عقیده  برخی کارشناسان، ما توان داخلی لازم را برای گسترش این فعالیت ها داریم و باید به سمت ساماندهی منابع انسانی و طبیعی خود حرکت کنیم. با محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در این زمینه به گفتگو نشستیم که در ادامه می خوانید.

جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس با اشاره به این موضوع که امسال با عنوان اشتغال، تولید و حمایت از دانش بنیان ها نام گرفته است، به پایگاه خبری تحلیلی الف گفت: در زمینه  تولید داخلی طی سه دهه  گذشته اقدامات خوبی انجام داده ایم و تولیدات داخلی در کشورمان افزایش یافته است. نامگذاری سال های اخیر با تأکید بر تولید داخلی بیشتر بر جنبه  دستیابی به فناوری های جدید متمرکز بوده است. لازم است در زمینه  تولید تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز در کشور گام برداریم و حتی الامکان از وابستگی به دیگر کشورها بکاهیم.

به گفته وی ما تا الان بیشتر به ماشین آلات دیگر کشورها در صنایع مختلف وابسته بوده ایم. در صنایع مختلف از جمله نساجی، فولاد، کاشی و سرامیک و... از اقلام و تجهیزات خارجی استفاده می کنیم. این موضوع خطراتی برای کشور دارد. زیرا در برخی شرایط خاص مانند الان که تحریم هستیم دسترسی ما به این تجهیزات محدود می شود و در اقتصاد به مشکل می خوریم. از سوی دیگر، ما توان تولید برخی از ماشین آلات را داریم و نیازی به خروج ارز از کشور برای تأمین آن ها نداریم. 

وی در ادامه گفت: در حال حاضر، فناوری لازم را برای تولید برخی ماشین آلات و تجهیزات راهبردی در داخل کشور نداریم، اما ظرفیت های داخلی و دانش بنیانی خوبی برای دستیابی به فناوری های مورد نیاز داریم. راه حل این است که به توان داخلی اعتماد کنیم و با استفاده از ظرفیت های دانش بنیانی کشور به سمت تولید تجهیزات و اقلام راهبردی برویم. برخی وزارتخانه ها هنوز به اندازه ای که شایسته است به حمایت از تولیدات داخلی اعتقاد ندارند و استفاده از تولیدات بار اول را در دستور کار خود قرار نداده اند. باید تمامی دستگاه ها و نهادها به سمت استفاده از تولیدات داخلی و اعتماد به ظرفیت های دانش بنیانی کشور حرکت کنند. 

جوکار خاطرنشان کرد: ما ظرفیت های نخبگانی و انسانی کمی در داخل کشور نداریم. سپردن پروژه های مختلف به آن ها می تواند زمینه را برای تقویت دانش بنیان ها و استفاده  کشور از ثمرات تحقیقات و تلاش هایشان فراهم کند. صنعت نفت و گاز یکی از صنایع بزرگ کشور ماست. الان به لحاظ صادرات نفت خام مشکل داریم و اگر با استفاده از ظرفیت های دانش بنیانی به سمت تولید مشتقات حرکت کنیم، می توانیم مقابله  هدفمند با تحریم ها را داشته باشیم. تولید تجهیزات و اقلام راهبردی مورد نیاز در داخل کشور توسط شرکت های دانش بنیان به منظور تولید محصولات با ارزش افزوده  بالا باید در صنعت نفت در دستور کار قرار بگیرد. به طور کلی دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز کشور یک ضرورت است. 

این نماینده مردم در مجلس گفت: نمونه موفق از اعتماد به توان داخلی در کشور و تولید بار اول تجهیزات پالایشگاهی در صنعت نفت کشور همین موضوع بازسازی و سهامداری در پالایشگاه فراسرزمینی با استفاده از تجهیزات بومی‌ سازی شده در داخل کشور بوده است. باید مدیران صنعتی با استفاده حداکثری از توان داخلی و اعتماد به جوانان ایرانی ذیل سیاست و سناریو بومی‌ سازی تجهیزات، ما را به موفقیت های بیشتری در زمینه تولیدات بار اول برساند و زمینه را برای صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور باز کند. 

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ادامه داد: ما به لحاظ ظرفیت های داخلی شرایط خوبی داریم و توان لازم را برای تولید اقلام راهبردی مورد نیاز در صنایع داریم. تنها لازمه اش این است که به نخبگان داخلی اعتماد کنیم و بستر را برای فعالیت بیش از پیش شرکت های دانش بنیان فراهم کنیم. صدور کاتالیست به روسیه و افزایش تولید گاز در پارس جنوبی بر اثر همین اعتماد به توان داخلی به وجود آمد و این نمونه ها نشان دهنده  توان داخلی ماست که باید به صورت حداکثری مورد استفاده قرار بگیرد.

twitter facebook داغ کن - کلوب دات کام
ایمیل: info@h3nn.ir
شماره پیامک: 300074370003
منبع: الف
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
نام و نام خانوادگی :
ایمیل:
نظر:
آخرین اخبار

توییت جدید دکتر مسعود پزشکیان:

برای آبادی ایران و آزادی ایرانیان رای ما دکتر مسعود پزشکیان!

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

غربالگری یک ضرورت برای نظام سلامت کشور است

حاکمیت باید صدای کسانی که پول و آشنا ندارند را بشنود

بررسی راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت و تقویت معیشت مرزنشینان در جلسه شورای‌ اقتصادی

محاکمه پسر معتاد به اتهام قتل دختر جوان

رویارویی جذاب پیکان و ری‌را، نماد اصالت و آینده ایران‌خودرو

نمادهای پرتقاضای بورس ۲۲ آذر ۱۴۰۲/ کدام نمادها مثبت ۷ درصد شدند؟

لطیفی: میزان رضایتمندی مردم از کارکنان دولت رصد می‌شود

صادرات ایران به همسایگان با رشد ۹ درصدی به ۱۸ میلیارد دلار رسید

دهلیزهای زیرزمینی مالخران زیر نورافکن‌های پلیس!

افزایش ۴۰ درصدی نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های بادی

دهه فجر؛ تحویل ۲هزار واحد مسکونی نهضت ملی پرند

تیر خلاص فرزین بر یادگار صالح آبادی / دلار توافقی تمام شد / رئیس کل بانک مرکزی: دلار را بدون صف و به نرخ تابلو بخرید

ضرورت توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی/ چین تنها بازار ما در صنعت متانول است

افزایش تعداد شهر‌های با وضعیت «نسبتا پرخطر» کرونایی در کشور

سازمان سنجش: اختیار کامل در مورد نحوه قطع اینترنت در کنکور با وزارت ارتباطات است

یک بازی دو سر باخت !

برخی ها مایلند حرفه وکالت لاکچری بماند!

۹ رویداد بی‌سابقه در سال ۲۰۲۲؛ از اولین نخست‌وزیر رنگین‌پوست بریتانیا تا سفر در زمان به موهبت تلسکوپ جیمز وب

تولید ۳ نوع اسید آمینه مورد نیاز بیماران متابولیک برای نخستین بار در کشور

استقبال ۶۵ هزار نفر از طرح آموزش رایگان هنر در کشور

بهره‌وری سرمایه‌گذاری در کشاورزی ۳ برابر صنعت

روسیه: جهان ۵ تا ۱۰ سال آینده با کمبود انرژی مواجه می‌شود

قهوه و خواص درمانی شگفت انگیز آن

تاکید اژه‌ای بر گوش شنوای دستگاه قضایی برای استماع نقطه نظرات حقوقی

وجود گسل پنهان در مرکز تهران که تاکنون شناخته نشده بود

دو تصمیم در دو فرودگاه اصلی کشور؛ جیب مسافران فدای نفع تاکسی‌های فرودگاه

پربیننده ترین ها
  • 6
  • :
  • 47
  • :
  • 24
اپلیکیشن موبایل هزاره سوم - نسخه اندروید
Page Generated in 0/1048 sec