شناسه خبر: 7651 | منتشر شده در مورخ: 1393/3/20 | ساعت: 09:54 | گروه: سیاسی |
تبعات لغو سفر رسایی به جام جهانی چیست؟
نقش این 12+1 نفر در اعزام اجباری رسایی به جام جهانی! |
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم حمید رسایی در توضیحات اخیر خود درباره حاشیه های سفر به جام جهانی در برزیل، کنایه هایی را متوجه برخی از دیگر نمایندگان مجلس کرده است.
رسایی نوشته است سفر او "از طرف کمیسیون اصل نود و با موافقت هیأت رئیسه مجلس" بوده است.
از طرفی، محمدعلی پورمختار رئیس کمیسیون اصل ۹۰ نیز در یکی از اولین واکنش ها بعد از "رو شدن" سفر رسایی، تلاش کرده بود تا بار انتقادات را خود او به دوش بکشدو پورمختار گفته بود که "آقای رسایی تمایلی برای این سفر نداشت و به اصرار من و کمیسیون حاضر به انجام سفر مذکور شد!"
این در حالی است که روز گذشته نیز وقتی نادر قاضی پور با انتقاد شدید از سفر برخی نمایندگان به برزیل و صرف هزاران میلیارد تومان بابت سفرهای اینچنینی، خطاب به لاریجانی گفت "حضرتعالی باید بگویید رفتن این افراد به مسابقات به چه دلیل است آیا هیئترئیسه آنها را انتخاب کرده است" از رییس مجلس جواب شنید که "این موضوع را بررسی میکنیم. "
با این اظهارات مختلف، فارغ از موضع گیری های رسایی و مخالفت پیشینش با سفر افراد به جام جهانی با بودجه فوتبال، انگشت ها برای تصویب سفر رسایی به برزیل، به سمت 13 نفر نشانه رفته است.
نفر اول محمدعلی پورمختار رییس کمیسیون اصل 90 است که ظاهرا قرار بود سفر رسایی از طریق این کمیسیون انجام شود و خود او نیز چند باری در نقش ضربه گیر انتقادات وارده به این نماینده نزدیک به جبهه پایداری عمل کرده بود.
فارغ از کمیسیون اصل 90، هیات رییسه مجلس نیز به دلیل آنچه رسایی "موافقت" آنها با سفر خود به برزیل اعلام کرده، وارد این گود شده است.
پاسخ کوتاه لاریجانی به قاضی پور، که به صراحت از چرایی موافقت هیات رییسه با این سفر جنجالی، پرسیده بود، شاید نشان دهنده عدم اطلاع دقیق رییس مجلس از این موضوع باشد و البته شاید بتوان آن را به تلاش لاریجانی برای کشیده نشدن این بحث به جلسه علنی نیز نسبت داد.
به هر حال موافقت هیات رییسه مجلس با سفر رسایی به کشور توریستی و خوش آب و هوای برزیل، انگشت ها را به سمت 12 عضو آن نشانه رفته است.
اگر اظهارات رسایی در خصوص موافقت صاحبان صندلیهای ویژه پارلمان با سفر او به برزیل صحت داشته باشد، مشخص نیست چرا هیچ یک از آنها تا کنون حاضر به دفاع از او نشده اند. عکس این موضوع نیز صادق است؛ بر فرض عدم درستی اظهارات رسایی، چرا هیچ یک از این 12 نفر به آن واکنش نشان نداده اند؟
علی لاریجانی رییس مجلس، محمدحسن ابوترابی فرد و محمدرضا باهنر نواب رییس مجلس، ضرغام صادقی، محمد حسین فرهنگی، مهرداد بذرپاش، محمد دهقان، علیرضا منادی سفیدان و حسین سبحانینیا دبیران هیات رییسه و سید شریف حسینی، محمد آشوری و بهروز نعمتی ناظران هیات رییسه مجلس این 12 نفر به شمار می روند.
گفتنی است تاریخ دقیقی از حضور رسایی در برزیل اعلام نشده بود اما تیم ملی فوتبال کشورمان هم اکنون 5 روز است که به برزیل رسیده و یک بازی دوستانه نیز برگزار کرده ولی همچنان خبری از نمایندگانی که قرار بود برای بررسی فساد فوتبال کشور به برزیل بروند، نشد و تاریخ رفت و برگشت آنها همچنان در هاله ای از ابهام قرار داشت.
از سوی دیگر، خبری از اینکه رسایی قصد داشت کدام بخش از فساد فوتبال ایران را – که عمدتا به لیگ های داخلی کشور معطوف می شود - در برزیل بررسی کند، و اینکه آیا بررسی این فساد نیازمند حضور در اردوی تیم ملی است یا بازی های ایران، یا کل بازی های جام جهانی، منتشر نشده بود. خود رسایی نیز صرفا به بیان این جمله که "بنده هم نمی توانستم به دلیل محرمانه بودن، برخی از ابعاد این موضوع را توضیح دهم" بسنده کرده است.
سفر رسایی به برزیل در حالی منتفی شده است که هنوز خبری از تبعات منفی و مخرب لغو این سفر بر کیفیت بررسی فساد فوتبال کشور نیز منتشر نشده است.