سخن روز :
پژواک
شناسه خبر: 8066 منتشر شده در مورخ: 1393/3/29 ساعت: 11:27 گروه: سیاسی  
اظهارات‌مقام‎ارشدامریکایی‌درباره‌جزئیات‌نگارش‌توافق‌نهایی

اظهارات‌مقام‎ارشدامریکایی‌درباره‌جزئیات‌نگارش‌توافق‌نهایی

یک مقام ارشد امریکایی که احتمال می رود وندی شرمن رییس تیم مذاکره کننده این کشور در ۱+۵ باشد به خبرنگاران گفته است «بخش عمده» متن توافق نهایی در مذاکرات وین ۵ نوشته خواهد شد.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم یک مقام ارشد امریکایی که احتمال می رود وندی شرمن رییس تیم مذاکره کننده این کشور در ۱+۵ باشد به خبرنگاران گفته است «بخش عمده» متن توافق نهایی در مذاکرات وین ۵ نوشته خواهد شد.


وب سایت وزارت خارجه امریکا متن اظهارات وی را روز دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ (۱۶ ژوئن ۲۰۱۴) منتشر کرده است.

متن کامل سخنان وی در ادامه می آید

***

موضوعات خطیری در جهان در حال روی دادن است و برنامه کاری ما هم به طور ثابت در حال تغییر است. امروز شاهد آغاز دور پنجم مذاکرات در سطح مدیران سیاسی در وین بودیم.کارشناسان ما بارها شخصا با هم دیدار ومذاکره کرده اند و یا با ارسال ایمیل با هم در ارتباط بوده اند. تمامی ما هر روز تلاش کرده ایم که شاهد پیشرفت در این مذاکرات خیلی پیچیده و دشوار باشیم.

مذاکرات در روزها و هفته های منتهی به بیستم ژوئیه تشدید شده است. من نمی توانم تصور کنم که بین حالا و بیستم ژوئیه ما به یک شکل در هر روز با هم دیدار کنیم. بخشی از تشدید تلاشهای ما به دیدار دوجانبه ای مربوط می شود که هفته گذشته با ایرانی ها در ژنو داشتیم. من بایستی به این نکته اشاره کنم که تقریبا تمامی اعضای گروه ۱+۵ با طرف ایرانی دیدارهای دو جانبه طولانی داشته اند. برخی از آنها برای این دیدارهای به تهران رفته اند.بدیهی است که آمریکا در وضعیت متفاوتی است بنا براین بهترین روش برای ما این است که دیدارهای دو جانبه را همانطور که همکاران ما رفتار کرده اند،گسترش دهیم که شاهد این موضوع در ژنو بودید.

همانطور که می دانید ما در این مذاکرات بیل برنز معاون وزیر امور خارجه و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی را هم داریم.آنها به سه دلیل به این مذاکرات ملحق شده اند. دلیل اول این است که آنها حقیقتا افرادی با تجربه و مذاکره کنندگانی زیرک هستند. دلیل دوم اینکه ممکن است که طرف ایرانی سوالاتی درباره مذاکرات پیشین داشته باشند که این موضوع به شفاف سازی نیاز داشته باشد و دلیل سوم اینکه ما می خواهیم که مذاکراتی همراه با جزئیات برگزار کنیم تا ایران به خوبی و به طور شفاف مواضع آمریکا را درک کند.

ما هلگا اشمیت معاون کاترین اشتون را برای ملحق شدن به مذاکرات دعوت کردیم زیرا معتقدیم که باید شفاف سازی وجود داشته باشد. در آخرین دور مذاکرات ما به طرح اقدام مشترک رسیدیم و حالا که زمان رسیدن به توافق جامع فرا رسیده است.

ما می خواهیم تمام تلاش خود را صورت دهیم تا به نتیجه ای موفقیت آمیز برسیم. برنز معاون وزیر خارجه امروز و در روز آغاز مذاکرات اینجا خواهد بود و ما امروز عصر مذاکراتی سه جانبه را برگزار خواهیم کرد تا اطلاعاتی را از ظریف وزیر خارجه ایران درباره مذاکرات دوجانبه کسب کنیم تا اگر سوالی درباره مذاکرات دو جانبه باقیمانده پاسخ آنرا به دست آوریم.

این هفته همانطور که گفته ایم هفته ای مهم برای همه و مذاکرات فراگیر است. به نظرم همه این احساس را دارند که با عزمی راسخ به توافقی خوب برسند. هنوز شکاف های قابل توجهی بین گروه ۱+۵ و مواضع ایرانی ها وجود دارد و ما هیچ شکی نداریم که نزدیک کردن این شکاف ها تا چه مقدار می تواند دشوار باشد. همانطور که می دانید این موضوع ساده ای نیست. مذاکره کنندگان و کارشناسان فنی در حال کار بر روی یک بسته جامع هستند که به بهترین روش اهداف ما را که همانا جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی است تامین کند و این موضوع تضمین شود که برنامه اتمی این کشور کاملا صلح آمیز است. همانطور که پیشتر به شما گفتم این کار تنها با انجام بررسی فهرستی از موضوعات مستقل نمی تواند تحقق پیدا کند. این کار باید با بررسی چگونگی تناسب اصول گوناگون در یک بسته کلی که تمامی نگرانی ها را رفع کند انجام شود.

ما هیچ میلی به پذیرش توافقی که نمی تواند پاسخگوی نگرانیهای دراز مدت جامعه بین المللی در رابطه با برنامه اتمی ایران باشد، نداریم. ما در این باره شفاف بوده ایم و بار دیگر امروز به شفافیت اعلام می کنیم که نبود توافق بهتر از یک توافق بد است. اگر ایران می خواهد در مسیری برود و به روشی رفتار کند که حقیقتا اعلام کرده است یعنی اینکه برای رسیدن به سلاح اتمی تلاش نمی کند و آنرا ندارد و به دنبال برنامه اتمی تسلیحاتی نیست آنگاه از نظر ما تمامی درخواست های ما از طرف ایران به آسانی باید پاسخ داده شود.

این هفته ما به آینده خواهیم نگریست و کار سختی باید انجام شود. تمام تمرکز ما بر روی پیشرفت هر چه بیشتر و البته رسیدن به توافق تا بیستم ژوئیه است. ما هفته ای پرکار را پیش رو داریم و بار دیگر آماده ایم که تمام تلاش خود را برای اینکه بتوانیم به توافقی جامع برسیم، به کار بندیم.

خبرنگار: احتمال تمدید توافق ژنو چقدر است؟

مقام ارشد امریکایی: تمام تمرکز ما بر روی بیستم ژوئیه است. به نظرم همه چه در گروه ۱+۵ و چه ایرانی ها بر این نظر هستند که این موضوع به نفع کسی نیست که امروز تصمیم بگیریم که تمدید مذاکرات تضمین شود. ما بعدا می توانیم این کار را انجام دهیم. به نظرم همه نیاز دارند که بدانند که تمدید اتوماتیک وجود ندارد و دو طرف باید بر روی آن توافق کنند. شروطی برای تمدید وجود ندارد. می توان گفت که هیچ نفعی برای ایران در درخواست تمدید وجود ندارد. در آمریکا تمایل شدیدی درباره رسیدن به توافق وجود دارد به طوریکه جامعه بین المللی بتوانند به این اطمینان و تضمین برسند که برنامه اتمی ایران کاملا صلح آمیز است.بنابراین ما بر روی بیستم ژوئیه تمرکز کرده ایم.

خبرنگار: موضوع همکاری بین ایران و آمریکا بر سر عراق می تواند در این مذاکرات مطرح شود یا نه؟

مقام ارشد امریکایی:
 درباره موضوع عراق باید بگویم که این مذاکرات منحصرا بر روی موضوع اتمی ایران متمرکز شده است. همانطور که اشاره شد برنز معاون وزیر خارجه امروز در این جا حضور دارد. او برای حضور در مذاکرات سه جانبه که پیش تر برنامه ریزی شده است حضور پیدا کرده است. این مذاکرات سه جانبه در حاشیه مذاکره گروه ۱+۵ برگزار خواهد شد و کاملا با آن بی ربط و ممکن است تنها یک گفتگو باشد.

خبرنگار لس آنجلس تایمز: آیا مذاکرات دو جانبه ژنو شکاف های بین آمریکا و ایران را برطرف کرده است یا نه؟

مقام ارشد امریکایی:
من قصد ندارم وارد جزئیات شوم. می توانم بگویم که ما نه تنها همدیگر را بهتر درک کردیم بلکه دو طرف جاهائیکه می توانند شکاف ها را کم کنند بهتر دیدند اما تا زمانی که درباره همه مسائل توافق نشود نمی توان شاهد توافقی بود. بنابراین باید کارهای زیادی انجام شود تا شاهد شفافیت بیشتر باشیم و به نظرم ما پیش از این بررسی این موضوع که بتوانیم به توافق برسیم را شروع کرده ایم. این موضوع زمانی تحقق پیدا خواهد کرد که تمامی قطعات با هم متناسب باشند.

خبرنگار نشریه جروزالم پست: نقش کنگره درباره توافق اتمی با ایران و درباره احتمال تحریم بیشتر ایران چیست؟

مقام ارشد امریکایی:
 درباره نقش کنگره باید بگویم که ما همیشه به سخنان اعضای کنگره توجه داریم.کنگره شریک ما در نگرانی هایی است که در رابطه با برنامه اتمی ایران داریم و ما از ادامه این همکاری خوشحالیم. ما همیشه به شفافیت گفته ایم که تحریم هایی که وجود دارد تحریم هایی است که بر روی موضوع اتمی تمرکز دارند. ما در این رابطه با ایرانیها شفاف بوده ایم که اگر به توافقی برسیم تحریم ها را به فوریت متوقف و یا آنها را پایان خواهیم داد و تحریم هایی که وجود خواهد داشت به خاطر نگرانی ها درباره حقوق بشر واقدامات مرتبط با حمایت از تروریسم خواهد بود که تشدید هم خواهند شد.

خبرنگار واشنگتن پست: می توانید حدود مسائل مطروحه در مذاکرات دو جانبه هفته گذشته در ژنو را بیان کنید؟

مقام ارشد امریکایی:
 مسائل زیادی وجود ندارد که در آن مذاکرات شفاف سازی نشده باشد. ما زمان زیادی برای مذاکرات دوجانبه در اینجا در وین داریم. در حالیکه ما در ژنو زمانی به میزان سه ساعت برای مذاکرات دو جانبه در اختیار داشتیم اما در اینجا ما دو تا سه روز زمان در اختیار داریم.آنچه که ما در ژنو به دنبال آن بودیم داشتن زمان طولانی تر برای آن مذاکرات دو جانبه بود زیرا همه مسائل باید با جزئیات کامل بررسی می شد تا همه چیز روشن سازی می شد.

خبرنگار شبکه تلویزیونی سی ان ان: آیا موضوع عراق در مذاکرات ژنو بررسی می شود یا نه؟

مقام ارشد امریکایی:
 همانطور که پیشتر گفتم بار دیگر تکرار می کنم که مذاکراتی درباره این موضوع در حواشی مذاکرات ما وجود خواهد داشت که این موضوع کاملا و به طور مجزا از مذاکرات اتمی ۱+۵ و ایران خواهد بود.

خبرنگار آلمانیتور: درباره تعامل بین آمریکا و ایران درباره مسائلی به جز موضوع اتمی چه نظری دارید؟

مقام ارشد امریکایی:
 به نظر من در حال حاضر مهمترین موضوع امنیت ملی آمریکا برطرف کردن نگرانی خود و جامعه بین المللی درباره موضوع اتمی ایران است و تا زمانی که این موضوع حل نشود نمی توانیم شاهد تغییر بنیادی در روابط دو کشور باشیم. من بایستی به گذشته اشاره کنم که امریکا و ایران درباره افغانستان مذاکره کرده اند. شما باید گروه شش به علاوه دو را به خاطر آورید که مذاکراتی درباره مسائل افغانستان داشتند. حتی در صورت رسیدن به توافق اتمی باید خاطر نشان کنم که نگرانی های ما درباره اقدامات تروریستی بی ثبات کننده در منطقه، نقض حقوق بشر و اینکه ایران چگونه در جهان رفتار می کند باقی خواهد ماند. بنابراین هیچکس نباید انتظار داشته باشد که تمامی این مسائل یک شبه حل و فصل شود و همه چیز تغییر پیدا کند.راهی طولانی باید پیموده شود. البته رسیدن به توافق اتمی می تواند تاثیراتی داشته باشد و اما امیدواریم که بر سر میز مذاکره بسیاری از نگرانی هایی که جهان و آمریکا درباره موضوع اتمی ایران دارند رفع شود.

خبرنگار: ایران از افزایش شمار دستگاههای سانتریفیوژ خود سخن می گوید سیاست شما در این باره چیست؟

مقام ارشد امریکایی:
 سخنان زیادی در رابطه با مواضع ایران در این مذاکرات بیان می شود.ما شاهد سخنان آقای ظریف در مصاحبه با واشنگتن پست بودیم. آقای عراقچی معاو ن وی و دیگران هم مواضعی را اعلام کرده اند اما در پایان تمامی مسائل در مذاکرات مطرح می شود و همه چیز اینجا بررسی می شود و ما به این موضع گیریها و اظهار نظرات تنها گوش فرا می دهیم.

خبرنگار: موضوع عراق می تواند بر مذاکرات اتمی ۱+۵ و ایران در وین تاثیرگذار باشد؟

مقام ارشد امریکایی:
 من هیچ اثری از این موضوع را در مذاکرات نمی بینم ما تمام تمرکز خود را بر روی جریان مذاکرات قرار داده ایم. پیشتر همگان نگرانی خود را درباره تاثیر بحران اوکراین بر این مذاکرات بیان می داشتند اما اینگونه نشد. همه تمرکز ما بر روی این مذاکرات و مسئوولیتی است که رهبرانمان به ما محول کرده اند تا بتوانیم به توافق اتمی به ایران برسیم تا این کشور نتواند به سلاح اتمی برسد و برنامه اتمی کاملا صلح آمیز داشته باشد.

می توانیم بگوییم که ما وارد روشی از تعامل شده ایم که بتوانیم چگونگی رسیدن به توافق را بررسی کنیم اما هنوز شکاف های مهمی وجود دارد و همانطور که گفتم ایران گفته که سلاح اتمی ندارد و به دنبال رسیدن به آن نیست بنابراین گفتن آری برای این کشور به تمامی درخواست های گروه ۱+۵ باید کار کاملا آسانی باشد.

خبرنگار نشریه هاآرتص: که پرسید آیا پیش بینی می کنید که در این دور از مذاکرات شاهد تهیه پیش نویس توافق باشید؟

مقام ارشد امریکایی: در دور پیشین مذاکرات شاهد مذاکره و تا اندازه ای تهیه پیش نویس بودیم. این جریانی کند و پیچیده است. می دانم که آقای ظریف وزیر خارجه ایران می گوید که ما باید به آهستگی شروع کنیم و پیش نویس توافق نامه را آماده کنیم. مقداری از این کار پیشتر انجام شده است. من انتظار دارم که بیشتر این کار در این دور انجام شود.


خبرنگار: آیا بر پایه برخی گزارش ها ایران و آمریکا سه روز پیش توافقاتی ابتدایی درباره عراق داشته اند یا نه؟

مقام ارشدامریکایی:
 من از این موضوع هیچ اطلاعی ندارم و اتفاقی درباره این موضوع در وین روی نداده است.

خبرنگار: نظر شما در باره اظهارات اخیر حسن روحانی رئیس جمهور ایران در یک کنفرانس خبری و ظریف وزیر خارجه این کشور در نشریه واشنگتن پست چیست؟

مقام ارشد امریکایی:
 به نظرم شما ارزیابی خود را از این سخنان دارید و من هم ارزیابی خود را خواهم داشت. بر اساس ارزیابی من اگر چه همگان می گویند که طرح اقدام مشترک می تواند تحریم ها را زیر سوال ببرد و آنها را دچار از هم گسیختگی کند اما این اتفاق نخواهد افتاد. در حقیقت این موضوع برای ایران بسیار دشوار خواهد بود که اقتصاد خود را با وضعیت موجود بازیابی کند و به جلو حرکت کند. در حقیقت ما هرگز شاهد شکاف یا از هم پاشیدگی رژیم تحریم ها نیستیم و به جای آن شاهد تلاشهایی برای نظم بخشی، انسجام بیشتر و تشدید تحریم های موجود هستیم و ساختار تمامی تحریم ها همچنان وجود دارد. من از اینکه مقامات ایران این موضوعات را مطرح می کنند تعجب نمی کنم. من می توانم در اینجا این موضوع را مطرح کنم که اگر حقیقتا ما نتوانیم به توافق برسیم و ایران احساس نکند که بتواند انتخاب های ضروری را انجام دهد من شکی ندارم که کنگره وارد عمل خواهد شد و دولت هم اعلام کرده که از کنگره در موقع مناسب حمایت می کند. باید به صراحت اعلام کنم که با ارزش ترین کار در حال حاضر تمرکز و کار بر روی رسیدن به توافق تا بیستم ژوئیه است که این بهترین منفعت را برای ایران خواهد داشت. این موضوع در راستای منافع این کشور و جامعه بین المللی خواهد بود. اینکه ایران نتواند به سلاح اتمی برسد و برنامه اتمی اش کاملا صلح آمیز باشد در راستای منافع جامعه بین المللی خواهد بود.

خبرنگار سی ان ان: مفاد مذاکرات وین چیست؟

مقام ارشد امریکایی:
 من باید بگویم که مفاد کلی حرفه ای، سازنده و جدی بوده است. من همانطور که گفتم شکی ندارم که ایران خواهان رسیدن به توافق تا بیستم ژوئیه است و در این راه تلاش می کند.آنها در این باره جدی هستند اما درباره انجام ضروریات باید کمی واقع گرا باشند. در مذاکرات دوجانبه ژنو ما همدیگر را به عنوان مذاکره کننده به خوبی شناختیم و این مذاکراتی رو در رو و مستقیم بود به طوریکه هیچکدام از همکاران من تهدید نکردند که از اتاق خارج شوند. ما ممکن است در روزهای آتی لحظاتی سخت را با نزدیک شدن به بیستم ژوئیه تجربه کنیم.شروطی دشوار وجود دارد و من مطمئنم که لحظاتی بسیار دشوار پیش رو خواهد بود. همانطور که پیشتر گفتم چیزی درباره تمدید اتوماتیک وجود ندارد و مطمئنا چیزی درباره عبارت تمدید هماهنگ نشده است و هرگونه تمدید باید به توافقی دو جانبه برسد که همه این موارد در طرح اقدام مشترک ذکر شده است. ما با تمامی کشورهای هم پیمان خود در حوزه خلیج فارس، با اسرائیل و بسیاری از کشورهای جهان قبل و پس از هر دور مذاکرات مشورت می کنیم. ما در این مشاورات به آنها اجازه می دهیم که بدانند که چه موضوعاتی مطرح شده است و ما به چه سمتی حرکت می کنیم و به سوالات آنها پاسخ می دهیم. البته ما به جریان مذاکرات احترام می گذاریم که این موضوع مهمی است. ما این کار را به نمایندگی از سازمان ملل و شورای امنیت صورت می دهیم و آن را جدی می گیریم و از موضوع مشورت پیروی می کنیم. من پیشتر گفتم که سرگئی ریباکف و مقامات ارشد روس تمرکز زیادی برروی مذاکرات اتمی دارند و حتی زمینه های اختلاف عمیق در پیش رو درباره چندین موضوع وجود دارد که ما هم بر روی این موضوعها تمرکز کرده ایم.

twitter facebook داغ کن - کلوب دات کام
ایمیل: info@h3nn.ir
شماره پیامک: 300074370003
منبع: ایران هسته ای
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
نام و نام خانوادگی :
ایمیل:
نظر:
آخرین اخبار

توییت جدید دکتر مسعود پزشکیان:

برای آبادی ایران و آزادی ایرانیان رای ما دکتر مسعود پزشکیان!

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

غربالگری یک ضرورت برای نظام سلامت کشور است

حاکمیت باید صدای کسانی که پول و آشنا ندارند را بشنود

بررسی راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت و تقویت معیشت مرزنشینان در جلسه شورای‌ اقتصادی

محاکمه پسر معتاد به اتهام قتل دختر جوان

رویارویی جذاب پیکان و ری‌را، نماد اصالت و آینده ایران‌خودرو

نمادهای پرتقاضای بورس ۲۲ آذر ۱۴۰۲/ کدام نمادها مثبت ۷ درصد شدند؟

لطیفی: میزان رضایتمندی مردم از کارکنان دولت رصد می‌شود

صادرات ایران به همسایگان با رشد ۹ درصدی به ۱۸ میلیارد دلار رسید

دهلیزهای زیرزمینی مالخران زیر نورافکن‌های پلیس!

افزایش ۴۰ درصدی نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های بادی

دهه فجر؛ تحویل ۲هزار واحد مسکونی نهضت ملی پرند

تیر خلاص فرزین بر یادگار صالح آبادی / دلار توافقی تمام شد / رئیس کل بانک مرکزی: دلار را بدون صف و به نرخ تابلو بخرید

ضرورت توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی/ چین تنها بازار ما در صنعت متانول است

افزایش تعداد شهر‌های با وضعیت «نسبتا پرخطر» کرونایی در کشور

سازمان سنجش: اختیار کامل در مورد نحوه قطع اینترنت در کنکور با وزارت ارتباطات است

یک بازی دو سر باخت !

برخی ها مایلند حرفه وکالت لاکچری بماند!

۹ رویداد بی‌سابقه در سال ۲۰۲۲؛ از اولین نخست‌وزیر رنگین‌پوست بریتانیا تا سفر در زمان به موهبت تلسکوپ جیمز وب

تولید ۳ نوع اسید آمینه مورد نیاز بیماران متابولیک برای نخستین بار در کشور

استقبال ۶۵ هزار نفر از طرح آموزش رایگان هنر در کشور

بهره‌وری سرمایه‌گذاری در کشاورزی ۳ برابر صنعت

روسیه: جهان ۵ تا ۱۰ سال آینده با کمبود انرژی مواجه می‌شود

قهوه و خواص درمانی شگفت انگیز آن

تاکید اژه‌ای بر گوش شنوای دستگاه قضایی برای استماع نقطه نظرات حقوقی

وجود گسل پنهان در مرکز تهران که تاکنون شناخته نشده بود

دو تصمیم در دو فرودگاه اصلی کشور؛ جیب مسافران فدای نفع تاکسی‌های فرودگاه

پربیننده ترین ها
  • 4
  • :
  • 29
  • :
  • 55
اپلیکیشن موبایل هزاره سوم - نسخه اندروید بیمه پارساگاد نمایندگی محمد بیگی نیا
Page Generated in 0/1169 sec