سخن روز :
پژواک
شناسه خبر: 8831 منتشر شده در مورخ: 1393/4/20 ساعت: 15:19 گروه: سیاسی  
نحوه کشته‌شدن پسرآیت‌الله گیلانی

نحوه کشته‌شدن پسرآیت‌الله گیلانی

داماد خانواده آیت‌الله گیلانی گفت: ایشان برای فرزندانش منزلی خریده بود، اما وقتی آنها به گروه منافقین پیوستند به دلیل اینکه اموال آنها مشمول مصادره می‌شد با حکم خود آیت‌الله گیلانی آن خانه به نفع بنیاد شهید مصادره شد.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم، محمدمهدی مفتح نماینده مجلس شورای اسلامی و داماد خانواده آیت‌الله محمدی گیلانی درباره ویژگی‌های این روحانی فقید اظهار داشت: آیت‌الله گیلانی از مجتهدین مبرز حوزه علمیه قم و از شاگردان نزدیک به امام خمینی (ره) بود، در یک خانواده کشاورز به دنیا آمد پدر ایشان کشاورز ساده‌ای در روستای دعوی‌سرا استان گیلان بود و خانواده متدینی داشتند.

* اساتید آیت‌الله گیلانی در حوزه علمیه

وی تصریح کرد: با وجود اینکه پدر آیت‌الله گیلانی کشاورز بود اما امامت جماعت روستا را نیز بر عهده داشت. در سن 10 - 15 سالگی در مدرسه علمیه رودسر می‌رود بعد از چند سال تحصیل در آنجا به قم مهاجرت می‌کند در قم استعداد بالا و علاقه‌ای بسیار از خود نشان می‌دهد و همین امر موجب شد محضر علمای بزرگی همچون آیت‌الله بروجردی، آیت‌الله محقق داماد، علامه طباطبایی و به ویژه حضرت امام(ره) مدارج تحصیلی را پشت سر گذارد و یک مجتهد و فقیه مسلمی در علوم دینی و اسلامی می‌شود و از همان سال‌ها که نهضت امام خمینی(ره) آغاز شده بود به عنوان یک شاگرد نزدیک حضرت امام(ره) در تمام لحظات انقلاب حضور فعال داشت.

این فرزند شهید مفتح عنوان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل جایگاه علمی و فقهی آیت‌الله محمدی ایشان و دقت بالا و احتیاطی که در مسائل گوناگون داشت مورد تأیید حضرت امام (ره) قرار گرفت و خطیرترین مسئولیت روزهای اول انقلاب که مسئولیت دادگاه‌های انقلاب بود از جانب امام راحل به ایشان سپرده شد همچنین سال‌هایی که عناصر منحط رژیم پهلوی فعال بودند و عوامل رژیم پهلوی در دادگاه‌های اسلامی محاکمه شدند آیت‌الله محمدی گلپایگانی علاوه بر تخصص و آگاهی به حدود و ثغور مباحث فقهی، قاطعیت، احتیاط و ... همه موارد در ایشان جمع بود و در واقع ملکه عدالت در آیت‌الله گیلانی بسیار درخشان بود و به همین دلیل حضرت امام چنین مسئولیت‌های خطیری را به ایشان سپردند.

وی تصریح کرد: همچنین ایشان مورد عنایت و توجه مقام معظم رهبری بود و از جانب ایشان نیز مسئولیت‌های متعددی را برعهده داشت از جمله اینکه عضو شورای افتای مقام معظم رهبری بودند که سال‌‌ها است هر هفته جلسه‌ای تشکیل می‌شود و فقهای بزرگ مسائل فقهی را در حضور رهبری بحث و بررسی می‌کنند ایشان یکی از اولین اعضای این جلسات بود.

* حکم‌های قضایی آیت‌الله گیلانی در اوایل انقلاب، اکنون نیز مورد استناد قضات است

مفتح خاطرنشان کرد: مقام علمی و دقت نظر ایشان به حدی بود که وقتی امروزه حکم‌ها و احکام دادگاه‌هایی که ایشان در همان سال‌های اولیه انقلاب دادند با آن همه شدت و فشار و حجم و فشردگی بالای کار، این حکم‌ها برای قضات و مراجع قضایی‌ ما به عنوان یک مستند به شمار می‌رود و قضات ما به این احکام، استناد می‌کنند و آیت‌الله گیلانی به دلیل برخورداری از غنای علمی، دقت، احتیاط و ملکه عدالت و اینکه حکم‌ها را مبسوط می‌نوشتند و محکومیت‌ها را به طور مستند ارائه می‌داد اینکه مثلا فلان موضوع توسط آیت‌‌الله محمدی گیلانی، چنین حکمی داده شد و اکنون نیز باید اینگونه حکم صادر شود به هر حال یک شخصیت بسیار ارزشمندی از ابعاد مختلف بود.

وی درباره خصوصیات اخلاقی فردی و خانوادگی آیت‌الله محمدی گیلانی ابراز داشت: این استاد بزرگوار بسیار در خانه با اعضای خانواده و با فرزندانش مهربان بود و یک خانواده گرم و پرمحبتی داشت بسیار در برخورد‌ها مؤدب بود و در میان علمای هم‌سن و سال خود معروف هستند که ایشان در اوایل طلبگی همواره برخوردهای مؤدبانه‌ای در راه رفتن، نشستن، صحبت کردن داشت.

*وقتی آیت‌الله گیلانی منزل خودش را مصادره کرد

این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره نحوه برخورد آیت‌الله گیلانی با فرزندانشان اظهار داشت: ایشان بسیار مهربان و دارای خانواده صمیمی بودند پسر بزرگ ایشان در همان سال‌های اول انقلاب در یک تصادف از دنیا می‌رود و دو پسر دیگر ایشان دانشجوی دانشگاه تهران بودند برای این دو فرزند خود، منزلی در تهران تهیه می‌کند و فرزندانشان مالک آن خانه می‌شوند هر چند که پدرشان آن خانه را خریده بود.

وی ادامه داد: بعد از سال‌ها زمانی که فرزندان ایشان گرایش‌های خاصی به گروهک‌ منافقین پیدا می‌کنند و به لحاظ شرعی حکم کسانی که منافق بودند، علیه نظام اسلامی اقدام و با منافقین همکاری می‌کردند این بود که اموالشان مصادره و محکوم به اعدام می‌شدند، آیت‌الله گیلانی منزلی را که برای فرزندانش خریده بود به دلیل اینکه در مالکیت فرزندانش بود و اموال آنها مشمول مصادره می‌شد به نفع بنیاد شهید مصادره شد و در اختیار بنیاد شهید قرار گرفت.

* نحوه کشته‌شدن پسر آیت‌الله گیلانی

مفتح عنوان کرد: در آن سال‌ها وقتی نهادهای انقلابی می‌خواستند یکی از منازل تیمی گروهک منافقین را شناسایی کنند ابتدا افرادی که در آن جا رفت و آمد می‌کردند را تحت نظر گرفتند. این گروه برای کسب اجازه از محضر حاکم شرع و برای مبارزه با منافقین به محضر آیت‌الله گیلانی رسیدند و پرسیدند برای دفاع در برابر منافقین اگر خطری جان ما را تهدید کرد آیا اجازه تیراندازی داریم یا نه؟! ایشان پرسیدند چه کسانی در این خانه تیمی گروهک منافقین هستند، گروه اعزامی گفتند فلان پسر شما هم در آنجا حضور دارد اما با این وجود هیچ تفاوتی در تصمیم و اجازه آیت‌الله گیلانی به وجود نیامد و ایشان همان قاطعیتی که در برخورد با منافقین داشت با فرزند خودش هم داشت لذا در همان زمان محاصره خانه تیمی گروهک منافقین و در درگیری‌ها یکی از فرزندانش در آنجا کشته شد.

*حضور مرحوم حاج احمد خمینی در منزل آیت‌الله گیلانی

وی در پاسخ به این سؤال که عکس‌العمل همسر آیت‌الله محمدی گیلانی درباره رعایت عدالت و اجرای احکام الهی گفت: خداوند همسر آیت‌الله گیلانی را رحمت کند ایشان نیز در این فضا تربیت شده بودند و می‌دانستند مطلبی که آیت‌الله گیلانی می‌فرماید همان وظیفه دینی است که باید به آن عمل کند و همواره یار و کمک کار آیت‌الله گیلانی بودند.

 

فرزند شهید مفتح یادآور شد: آیت‌الله محمدی گیلانی جاذبه بسیار قوی‌ داشت، از نظر علمی نیز یک وزنه بود. شاگردان ایشان در حال حاضر اساتید بزرگ حوزه علمیه قم هستند؛ سال‌های سال مرحوم حاج احمد آقای خمینی فرزند حضرت امام (ره) به منزل آیت‌الله گیلانی می‌آمد و به طور خصوصی طی ساعت‌هایی از محضر ایشان درس می‌آموخت.
twitter facebook داغ کن - کلوب دات کام
ایمیل: info@h3nn.ir
شماره پیامک: 300074370003
منبع: فارس
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
نام و نام خانوادگی :
ایمیل:
نظر:
آخرین اخبار

توییت جدید دکتر مسعود پزشکیان:

برای آبادی ایران و آزادی ایرانیان رای ما دکتر مسعود پزشکیان!

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

غربالگری یک ضرورت برای نظام سلامت کشور است

حاکمیت باید صدای کسانی که پول و آشنا ندارند را بشنود

بررسی راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت و تقویت معیشت مرزنشینان در جلسه شورای‌ اقتصادی

محاکمه پسر معتاد به اتهام قتل دختر جوان

رویارویی جذاب پیکان و ری‌را، نماد اصالت و آینده ایران‌خودرو

نمادهای پرتقاضای بورس ۲۲ آذر ۱۴۰۲/ کدام نمادها مثبت ۷ درصد شدند؟

لطیفی: میزان رضایتمندی مردم از کارکنان دولت رصد می‌شود

صادرات ایران به همسایگان با رشد ۹ درصدی به ۱۸ میلیارد دلار رسید

دهلیزهای زیرزمینی مالخران زیر نورافکن‌های پلیس!

افزایش ۴۰ درصدی نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های بادی

دهه فجر؛ تحویل ۲هزار واحد مسکونی نهضت ملی پرند

تیر خلاص فرزین بر یادگار صالح آبادی / دلار توافقی تمام شد / رئیس کل بانک مرکزی: دلار را بدون صف و به نرخ تابلو بخرید

ضرورت توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی/ چین تنها بازار ما در صنعت متانول است

افزایش تعداد شهر‌های با وضعیت «نسبتا پرخطر» کرونایی در کشور

سازمان سنجش: اختیار کامل در مورد نحوه قطع اینترنت در کنکور با وزارت ارتباطات است

یک بازی دو سر باخت !

برخی ها مایلند حرفه وکالت لاکچری بماند!

۹ رویداد بی‌سابقه در سال ۲۰۲۲؛ از اولین نخست‌وزیر رنگین‌پوست بریتانیا تا سفر در زمان به موهبت تلسکوپ جیمز وب

تولید ۳ نوع اسید آمینه مورد نیاز بیماران متابولیک برای نخستین بار در کشور

استقبال ۶۵ هزار نفر از طرح آموزش رایگان هنر در کشور

بهره‌وری سرمایه‌گذاری در کشاورزی ۳ برابر صنعت

روسیه: جهان ۵ تا ۱۰ سال آینده با کمبود انرژی مواجه می‌شود

قهوه و خواص درمانی شگفت انگیز آن

تاکید اژه‌ای بر گوش شنوای دستگاه قضایی برای استماع نقطه نظرات حقوقی

وجود گسل پنهان در مرکز تهران که تاکنون شناخته نشده بود

دو تصمیم در دو فرودگاه اصلی کشور؛ جیب مسافران فدای نفع تاکسی‌های فرودگاه

پربیننده ترین ها
  • 21
  • :
  • 52
  • :
  • 49
اپلیکیشن موبایل هزاره سوم - نسخه اندروید بیمه پارساگاد نمایندگی محمد بیگی نیا
Page Generated in 0/1481 sec