سخن روز :
پژواک
شناسه خبر: 8953 منتشر شده در مورخ: 1393/4/25 ساعت: 14:45 گروه: سیاسی  
علت بر کناره‎گیری ویلیام هیگ چیست؟

علت بر کناره‎گیری ویلیام هیگ چیست؟

در طول دو سال گذشته و پس از ماجرای حضور دانشجویان ایرانی در سفارت انگلیس در تهران، اعتراضات زیادی نسبت به نحوه واکنش این کشور در قبال این حادثه از سوی سیاستمداران ارشد بریتانیایی صورت گرفته است. به عنوان مثال، حدود یکسال و چند ماه پس از تعطیلی سفارتخانه انگلستان در ایران، یک مقام سابق دولت انگلیس اعلام کرد تعطیلی این سفارتخانه در ایران، اقدام اشتباه دولت لندن بوده است.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از رجانیوز، در اوج مذاکرات گروه 1+5 با ایران و در حالی که انگلستان یکی از کشورهای تاثیرگذار بر روند مذاکرات است، خبرگزاری‌ها از استعفای «ویلیام هیگ»، وزیر امور خارجه این کشور از سمت خود خبر می‌دهند؛ خبری که بسیار ناگهانی و بدون هرگونه پیش زمینه قبلی، در حساب رسمی توئیتر آقای هیگ منتشر شد و نشان از مهم بودن علت برکناری وی دارد.

اما علت اصلی این کناره‌گیری ناگهانی چه بود؟ پاسخ به این سوال، یک راه اصلی دارد: مراجعه به گزارش کمیته روابط خارجی مجلس عوام بریتانیا که یک روز پیش از استعفای آقای هیگ منتشر شد؛ گزارشی که در رسانه‌های فارسی‌زبان توجه خاصی به آن نشد.

تلویزیون دولتی انگلیس در این زمینه نوشته است: کمیته روابط خارجی مجلس عوام بریتانیا، گزارشی از فراز و فرودهای روابط سیاسی لندن و تهران منتشر کرده است. در این گزارش از عملکرد وزارت خارجه بریتانیا انتقاد شده است. از جمله در مورد مدیریت روابط با تهران، بعد از حمله به سفارت بریتانیا و طولانی شدن روند بازگشایی سفارت خانه بریتانیا در تهران.

نگاهی به محتوای منتشر شده‌ی این گزارش نشان می‌دهد که دامنه اعتراض مقامات ارشد بریتانیا به عملکرد وزارت خارجه این کشور در ماجرای حضور اعتراض‌آمیز برخی از دانشجویان ایرانی در سفارت انگلیس در تهران و تلاش برای قطع ارتباط سریع با ایران، به حدی بالاست که سبب شده تا ویلیام هیگ مجبور به استعفا و خروج از کابینه شود.

در این گزارش با اذعان به رویکرد محتاطانه انگلیس در قبال ایران، وزارت امور خارجه انگلیس را بازخواست کرده که چرا در از سرگیری روابط با ایران بیش از حد سختگیری کرده است و نتیجه این سختگیری را ضربه به توانایی لندن در شکل دادن به تحولات، جمع آوری اطلاعات و ایجاد روابط شخصی در ایران دانسته و آنرا برای دولت انگلیس بسیار خسارت بار عنوان کرده است. 

این مساله از آنجایی قابل تحلیل است که در طول دو سال گذشته و پس از ماجرای حضور دانشجویان ایرانی در سفارت انگلیس در تهران، اعتراضات زیادی نسبت به نحوه واکنش این کشور در قبال این حادثه از سوی سیاستمداران ارشد بریتانیایی صورت گرفته است. به عنوان مثال، حدود یکسال و چند ماه پس از تعطیلی سفارتخانه انگلستان در ایران، یک مقام سابق دولت انگلیس اعلام کرد تعطیلی این سفارتخانه در ایران، اقدام اشتباه دولت لندن بوده است. 

روزنامه انگلیسی «گاردین» در آن زمان گزارش داد: «دیوید میلیبند، وزیر خارجه سابق انگلیس با انتقاد از سیاست های دولت این کشور اعلام کرده است که اقدام لندن برای تعطیل کردن سفارتخانه در تهران اشتباه بوده، و این اقدام موجب شده تا لندن قدرت درک ایران را از دست بدهد. وزیر خارجه سابق انگلیس معتقد است که تعطیل کردن سفارت این کشور در تهران موجب شده تا بریتانیا نفوذ خود در ایران را از دست بدهد. میلیبند که در موسسه "رویال یونایتد سرویس" در خصوص ایران سخنرانی می کرد در ادامه گفته است: تعطیل کردن سفارت در تهران برای آنها مایه تاسف نیست بلکه این اقدام برای انگلیس زیان بار بود. به گفته میلیبند تعطیل شدن سفارت انگلیس در تهران به افرادی که مسئول این کار بودند این فرصت را داد که تبلیغات سنگینی را در خصوص آن به راه بیاندازند و تعطیلی سفارت فقط به نفع آنها تمام شده است.»

اعتراف دولت انگلیس به تلاش برای اعمال نفوذ در ایران از طریق سفارتخانه این کشور در تهران، در حالی از سوی وزیر خارجه سابق انگلیس صورت گرفت که در زمان فتنه 88 و همزمان با حضور میلیبند در صدر دستگاه دیپلماسی این کشور، سفارت انگلیس در تهران به عنوان یکی از مراکز هدایت آشوب و اغتشاشات شناخته شد؛ به نحوی که برخی از مرتبطین با این سفارتخانه در وسط میدان آشوب و فتنه دستگیر شده و توسط محاکم قضایی ایران نیز محاکمه شدند.

این در حالی است که چند ماه پس از اعلام رسمی «جان ساورز»، رئیس دستگاه امنیتی انگلیس مبنی بر لزوم ورود به عملیات‌های پنهانی در قبال برنامه هسته‌ای ایران، موج ترور دانشمندان هسته‌ای ایران آغاز شده و پس از ترور شهید علی‌محمدی و ترور شهید شهریاری اعتراضات گسترده‌ای را به دنبال داشت؛ به نحوی که در سالگرد ترور این شهید و در حالی که انگلیس محوریت طراحی تحریم‌های جدید غرب علیه بانک مرکزی ایران را به عهده گرفته بود، تجمع اعتراضی دانشجویان در مقابل سفارتخانه این کشور در تهران، به ورود آنها به داخل سفارتخانه این کشور منجر شد.

در همین حال و همزمان با این اقدام اعتراضی، مجلس شورای اسلامی نیز با تصویب طرحی دولت را ملزم به کاهش سطح مناسبات با دولت انگلیس کرد اما دولت انگلیس تلاش کرد با بهانه قرار دادن ورود دانشجویان به سفارت انگلیس و باغ قلهک و با هدف کاهش فشارها وارد شده در قبال تصمیم دولت ایران برای کاهش روابط دیپلماتیک، روابط خود با ایران را قطع کند.

 

با این حال، در همان زمان هم اعتراضات زیادی نسبت به این اقدام وزارت خارجه انگلیس از سوی مسئولان این کشور صورت گرفت. تلاش‌های عجیب آقای هیگ برای بازگشایی هر چه سریع‌تر سفارت انگلیس در تهران بدون رعایت روال اداری و عرف بین‌المللی در ماه‌های گذشته، می‌تواند نشانه‌ای بر فشار زیادی باشد که از سوی مقامات بالاتر به وی وارد می‌شده تا عملکرد اشتباه دستگاه متبوع وی در سال 91 هر چه سریع‌تر تصحیح شود.

به نظر می‌رسد ویلیام هیگ، اولین قربانی گزارش ارائه شده توسط کمیته روابط خارجی مجلس عوام بریتانیا درباره جمهوری اسلامی ایران باشد اما آخرین آنها نیست؛ چرا که مسئولان انگلیسی زیادی در سال‌های اخیر درگیر پرونده هسته‌ای و حتی مساله حقوق بشر در ایران بوده‌اند و لبه تیز انتقادات مطرح شده در این گزارش، قطعا یقه آنها را نیز بی‌نصیب نخواهد گذاشت.

twitter facebook داغ کن - کلوب دات کام
ایمیل: info@h3nn.ir
شماره پیامک: 300074370003
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
نام و نام خانوادگی :
ایمیل:
نظر:
آخرین اخبار

بررسی راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت و تقویت معیشت مرزنشینان در جلسه شورای‌ اقتصادی

محاکمه پسر معتاد به اتهام قتل دختر جوان

رویارویی جذاب پیکان و ری‌را، نماد اصالت و آینده ایران‌خودرو

نمادهای پرتقاضای بورس ۲۲ آذر ۱۴۰۲/ کدام نمادها مثبت ۷ درصد شدند؟

لطیفی: میزان رضایتمندی مردم از کارکنان دولت رصد می‌شود

صادرات ایران به همسایگان با رشد ۹ درصدی به ۱۸ میلیارد دلار رسید

دهلیزهای زیرزمینی مالخران زیر نورافکن‌های پلیس!

افزایش ۴۰ درصدی نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های بادی

دهه فجر؛ تحویل ۲هزار واحد مسکونی نهضت ملی پرند

تیر خلاص فرزین بر یادگار صالح آبادی / دلار توافقی تمام شد / رئیس کل بانک مرکزی: دلار را بدون صف و به نرخ تابلو بخرید

ضرورت توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی/ چین تنها بازار ما در صنعت متانول است

افزایش تعداد شهر‌های با وضعیت «نسبتا پرخطر» کرونایی در کشور

سازمان سنجش: اختیار کامل در مورد نحوه قطع اینترنت در کنکور با وزارت ارتباطات است

یک بازی دو سر باخت !

برخی ها مایلند حرفه وکالت لاکچری بماند!

۹ رویداد بی‌سابقه در سال ۲۰۲۲؛ از اولین نخست‌وزیر رنگین‌پوست بریتانیا تا سفر در زمان به موهبت تلسکوپ جیمز وب

تولید ۳ نوع اسید آمینه مورد نیاز بیماران متابولیک برای نخستین بار در کشور

استقبال ۶۵ هزار نفر از طرح آموزش رایگان هنر در کشور

بهره‌وری سرمایه‌گذاری در کشاورزی ۳ برابر صنعت

روسیه: جهان ۵ تا ۱۰ سال آینده با کمبود انرژی مواجه می‌شود

قهوه و خواص درمانی شگفت انگیز آن

تاکید اژه‌ای بر گوش شنوای دستگاه قضایی برای استماع نقطه نظرات حقوقی

وجود گسل پنهان در مرکز تهران که تاکنون شناخته نشده بود

دو تصمیم در دو فرودگاه اصلی کشور؛ جیب مسافران فدای نفع تاکسی‌های فرودگاه

هیچ اعتمادی بین نظام و مردم وجود ندارد/ جوانان دستگیر شده بعد از آزادی سریعا فوت می‌کنند!

ایزدخواه، نماینده تهران: در شروع دولت سیزدهم قیمت دلار ۲۶ هزار تومان و امروز ۳۹ هزار تومان است؛ یعنی افزایش قریب به ۵۰ درصد / قدرت پول ملی کشور جنگ زده سوریه ۸ برابر از ما بیشتر است / زمان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ما فریاد زدیم که مسئله، ارز ۴۲۰۰ تومانی نیست بلکه کاهش ارزش پول ملی است

چگونه از جزئیات دریافت سود سهام عدالت مطلع شویم؟

امروز از بحران جمعیتی رنج می‌بریم/لزوم جمع آوری اطلاعات و آدرس‌های حقوقی توسط ثبت احوال

توپ گرانی در زمین سازمان حمایت از مصرف کننده افتاد

ثبت نام بدون کنکور علمی و کاربردی در مقطع کاردانی و کارشناسی

پربیننده ترین ها
  • 8
  • :
  • 52
  • :
  • 34
اپلیکیشن موبایل هزاره سوم - نسخه اندروید بیمه پارساگاد نمایندگی محمد بیگی نیا
Page Generated in 0/2845 sec