سخن روز :
پژواک
شناسه خبر: 9101 منتشر شده در مورخ: 1393/5/2 ساعت: 11:35 گروه: دانش و فناوری  
چگونه جلوی داغ شدن لپ‌تاپ را بگیریم!

چگونه جلوی داغ شدن لپ‌تاپ را بگیریم!

تنظیمات بایوس را کنترل کنید. در بایوس تنظیماتی وجود دارد که به کامپیوتر شما اعلام می‌کند چه دمایی زیاد است و فن‌ها در چه دمایی سریع‌تر کار می‌کنند. به‌روزرسانی بایوس به بهتر خنک‌شدن دستگاه کمک می‌کند. در وب‌سایت سازنده لپ‌تاپ‌ها جدیدترین نسخه برای بایوس وجود دارد.

به گزارش شبکه خبری هزاره سوم، در سال‌های اخیر داغ شدن لپ‌تاپ موضوعی مهم و بحث‌برانگیز شده است. اولین بار که این موضوع توجه‌ها را جلب کرد سال 2006 بود که چندین لپ‌تاپ در سراسر دنیا آتش گرفت. علت آن اشکال فنی در باتری‌ها اعلام شد که بسیاری از کارخانه‌های بزرگ مانند دل، سونی و حتی اپل مجبور به فراخوانی انبوه لپ‌تاپ‌هایشان شدند.

به نقل از آی‌تی ایران، اما مشکل داغ شدن لپ‌تاپ‌ها چیزی غیر از باتری‌های خراب بود. منفجر شدن برخی لپ‌تاپ‌ها، سوختن پای افراد و حتی خراب شدن هارد دیسک‌ها به علت گرمای بیش از حد، از مشکلاتی بود که همچنان وجود داشت.

اما اگر ایراد از باتری‌ها نیست، چه عاملی لپ‌تاپ‌ها را تا این حد داغ می‌کند؟

حتما متوجه گرم شدن همه دستگاه‌های الکترونیکی شده‌اید، برای مثال بعد از تماشای یک فیلم می‌توانید دمای دستگاه پخش دی‌وی‌دی خود را حس کنید. همه دستگاه‌های الکترونیکی در حین کار گرما تولید می‌کنند و لپ‌تاپ شما هم از این قاعده مستثنی نیست.

می‌خواهیم بدانیم چرا لپ‌تاپ‌ها تا این حد داغ می‌شوند و چه راهکارهایی برای حل این مشکل وجود دارد. دو علت اصلی برای داغ شدن لپ‌تاپ‌ها در مقایسه با کامپیوترهای خانگی وجود دارد. اول اینکه لپ‌تاپ کوچک‌تر است و بالطبع قطعاتش هم به هم نزدیکتر. در نتیجه فضای کافی برای عبور حرارت وجود ندارد.

علت دوم قدرت پردازشگر (CPU) است، سیستم‌عامل‌ها برای اجرا به قدرت زیادی از پردازشگر نیاز دارند که این خود باعث تولید گرما می‌شود. البته سازندگان نیز این موضوع را می‌دانند و برای همین از راه‌های مختلفی استفاده کرده‌اند؛ مانند فن‌ها، صفحه‌های آلومینیوم برای انتقال حرارت و شیارهایی که برای عبور هوا طراحی شده‌اند، اما گاهی همه اینها هم کافی نیست. درست کار نکردن فن یا ایرادهایی از این دست می‌تواند لپ‌تاپ را داغ کند. در ادامه به برخی راهکارها برای رفع این مشکل می‌پردازیم.

کارهایی که شما می‌توانید انجام دهید

مطمئن شوید که فن دستگاه به درستی کار می‌کند. برای کنترل فن دستگاه بهتر است از نرم‌افزارهای عیب‌یابی استفاده کنید، چون باز کردن لپ‌تاپ علاوه‌بر اینکه کار مشکلی است، ضمانت آن را نیز باطل خواهد کرد. نرم‌افزار عیب‌یابی معمولا در سایت سازنده لپ‌تاپ‌ها موجود است، اما اگر نبود می‌توانید آن را از سایت‌های دیگر دانلود کنید. شیارهای عبور هوا را تمیز کنید.

اکثر لپ‌تاپ‌ها برای خنک شدن از فن استفاده می‌کنند که گرما را از شیارهای هوا خارج می‌کند. گرد و خاک مانع عبور هوا می‌شود. بهتر است هر چند وقت یک بار این مسیرها با پمپ باد تمیز شود. با پارچه‌ای نمدار هم می‌توان تا حدی این کار را انجام داد، فقط دقت کنید که پارچه خیس نباشد.

 تنظیمات بایوس را کنترل کنید. در بایوس تنظیماتی وجود دارد که به کامپیوتر شما اعلام می‌کند چه دمایی زیاد است و فن‌ها در چه دمایی سریع‌تر کار می‌کنند. به‌روزرسانی بایوس به بهتر خنک‌شدن دستگاه کمک می‌کند. در وب‌سایت سازنده لپ‌تاپ‌ها جدیدترین نسخه برای بایوس وجود دارد.

علاوه‌بر اینها، بعضی از عادت‌ها را هم باید ترک کرد. مانند کار کردن با لپ‌تاپ زیر نور آفتاب و کنار رادیاتور یا قرار دادن لپ‌تاپ داخل ماشین در تابستان. و مورد آخر اینکه بهتر است لپ‌تاپ را روی پا نگذارید. زیرا با این کار مانع عبور هوا می‌شوید و زیر دستگاه به شدت داغ و حتی باعث سوختگی پا می‌شود.

لوازم جانبی برای خنک کردن لپ‌تاپ

حتی زمانی که لپ‌تاپ روی میز است زیر آن داغ می‌شود که برای آن راهکارهایی وجود دارد، مانند پایه‌هایی که لپ‌تاپ را روی آن می‌گذارند تا از سطح میز فاصله بگیرد و در زیر دستگاه هوا جریان داشته باشد. برخی از این پایه‌ها از آلومینیوم ساخته شده‌اند که به راحتی گرما را از لپ‌تاپ خارج می‌کنند. راه بعدی استفاده از پدهای مختلف است. آنهایی که از جنس آلومینیوم هستند کاربردی‌ترند.

برخی از این پدها فن دارند که از برق یو اس بی لپ‌تاپ تغذیه می‌کنند و گرما را به بیرون هدایت می‌کنند. شما می‌توانید این پدها را از فروشگاه‌های لوازم کامپیوتر تهیه کنید. یک نکته را هم در نظر داشته باشید؛ دمای لپ‌تاپ شما در تغییر است و ثابت نمی‌ماند. پس حتی اگر از این روش‌ها استفاده می‌کنید باز هم بهتر است یک نرم‌افزار برای کنترل دمای لپ‌تاپ داشته باشید و ببینید چه کارهایی دمای دستگاه را افزایش یا کاهش می‌دهد.

twitter facebook داغ کن - کلوب دات کام
ایمیل: info@h3nn.ir
شماره پیامک: 300074370003
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
نام و نام خانوادگی :
ایمیل:
نظر:
آخرین اخبار

توییت جدید دکتر مسعود پزشکیان:

برای آبادی ایران و آزادی ایرانیان رای ما دکتر مسعود پزشکیان!

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

غربالگری یک ضرورت برای نظام سلامت کشور است

حاکمیت باید صدای کسانی که پول و آشنا ندارند را بشنود

بررسی راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت و تقویت معیشت مرزنشینان در جلسه شورای‌ اقتصادی

محاکمه پسر معتاد به اتهام قتل دختر جوان

رویارویی جذاب پیکان و ری‌را، نماد اصالت و آینده ایران‌خودرو

نمادهای پرتقاضای بورس ۲۲ آذر ۱۴۰۲/ کدام نمادها مثبت ۷ درصد شدند؟

لطیفی: میزان رضایتمندی مردم از کارکنان دولت رصد می‌شود

صادرات ایران به همسایگان با رشد ۹ درصدی به ۱۸ میلیارد دلار رسید

دهلیزهای زیرزمینی مالخران زیر نورافکن‌های پلیس!

افزایش ۴۰ درصدی نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های بادی

دهه فجر؛ تحویل ۲هزار واحد مسکونی نهضت ملی پرند

تیر خلاص فرزین بر یادگار صالح آبادی / دلار توافقی تمام شد / رئیس کل بانک مرکزی: دلار را بدون صف و به نرخ تابلو بخرید

ضرورت توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی/ چین تنها بازار ما در صنعت متانول است

افزایش تعداد شهر‌های با وضعیت «نسبتا پرخطر» کرونایی در کشور

سازمان سنجش: اختیار کامل در مورد نحوه قطع اینترنت در کنکور با وزارت ارتباطات است

یک بازی دو سر باخت !

برخی ها مایلند حرفه وکالت لاکچری بماند!

۹ رویداد بی‌سابقه در سال ۲۰۲۲؛ از اولین نخست‌وزیر رنگین‌پوست بریتانیا تا سفر در زمان به موهبت تلسکوپ جیمز وب

تولید ۳ نوع اسید آمینه مورد نیاز بیماران متابولیک برای نخستین بار در کشور

استقبال ۶۵ هزار نفر از طرح آموزش رایگان هنر در کشور

بهره‌وری سرمایه‌گذاری در کشاورزی ۳ برابر صنعت

روسیه: جهان ۵ تا ۱۰ سال آینده با کمبود انرژی مواجه می‌شود

قهوه و خواص درمانی شگفت انگیز آن

تاکید اژه‌ای بر گوش شنوای دستگاه قضایی برای استماع نقطه نظرات حقوقی

وجود گسل پنهان در مرکز تهران که تاکنون شناخته نشده بود

دو تصمیم در دو فرودگاه اصلی کشور؛ جیب مسافران فدای نفع تاکسی‌های فرودگاه

پربیننده ترین ها
  • 3
  • :
  • 13
  • :
  • 41
اپلیکیشن موبایل هزاره سوم - نسخه اندروید
Page Generated in 0/0823 sec