سخن روز :
پژواک
شناسه خبر: 931 منتشر شده در مورخ: 1392/11/13 ساعت: 11:02 گروه: صفحه نخست  

نابینایی دختر 6 ساله بر اثر اشتباه پزشکی!

شوخان مدرسه می‌روی؟ نه، پیش‌دبستانی چطور ؟ نه، شوخان تهران رو دوست داری ؟ نه، چرا ؟دوست ندارم دیگه، دیوان‌دره رو دوس دارم، شوخان می‌خواهی بزرگ شدی چکاره شوی؟ دکتر، چرا دکتر؟ می‌خوام همه بچه‌ها رو خوب کنم. این‌ها حرف‌های شوخان دختر 6 ساله دیوان دره‌ای است که چشمانش قربانی یک اشتباه پزشکی شده و از دنیای رنگارنگ کودکی جز تاریکخانه‌ای برایش رنگی باقی نمانده است.

شوخان در زبان کردی یعنی دختری شاد و سرمست اما این دختر کوچک روزهاست که لبخند بر لبانش نقش نبسته و به جای بازی وشادی از این بیمارستان به آن درمانگاه می‌رود تا شاید بتواند تصویری محو ازدنیا را ببیند.

کمی تامل کنید فقط 4 سال داشت که نابینا شد و فقط 4 سال دنیا را دید. بگذارید از اینجا شروع کنیم وقتی بعد از گذشت 35 سال از پیروزی پر امید انقلاب اسلامی ایران همچنان بسیاری از مردم در مناطق دور افتاده برای دریافت حداقل حقوق اجتماعی خود به خصوص در امر بهداشت با چالش مواجهند، وقتی پزشکان متخصص حاضر به ارائه خدمات در مناطق محروم نیستند و خود راتافته ای جدا بافته از مردم جامعه می‌بینند، وقتی شرط ورود به یک بیمارستان مجهز پرداخت هزینه درمان در ابتدای امراست، وقتی خطای پزشکی جان می‌گیرد اما در جواب، همه اشتباهات به گردن «قسمت» می‌افتد، یک انسان بیاید و بگوید ما کجای این سرزمین پهناور ایستاده‌ایم.

چرا باید هر روز شاهد تباه شدن زندگی و جان انسان‌هایی باشیم که به جرم نداری و فقر قربانی می‌شوند.

«قانون» در گزارش امروز خود داستان کودکی را نقل می‌کند که یک اشتباه پزشکی زندگی‌اش را تباه کرده و هیچ‌یک از مسئولان پزشکی تاکنون حتی از این کودک عذر خواهی هم نکرده‌اند چه رسد به حمایت و کمک برای درمان.

درمانی‌ که درد داد

عباس براخاصی پدر شوخان در توضیح ماجرا به «قانون» گفت: سال 90 شوخان سرماخورد و ما به درمانگاه شهر (دیوان دره) مراجعه کردیم. دکتر پس از معاینه برای وی آمپول پنی‌سیلین تجویز کرد. من دارو را از همان داروخانه درمانگاه خریداری کردم و تزریق در همان درمانگاه انجام شد. بعد از چند روز پوست تمام بدن شوخان تاول زد و تمام ناخن‌ها و موی شوخان ریخت. بعد از مدتی وی را برای مداوا به بیمارستان سنندج اعزام کردند و حدود 20 روز بستری شد و مورد معاینات چشم پزشکی قرار گرفت و چشم پزشک به ما گفت که این بچه مبتلا به «سندرم استیون جانسون» شده است و پس ازسه ماه از تزریق آمپول شوخان بینایی خود را از دست داد.

پدر شوخان در رابطه با اقدامات پزشکی انجام شده برای نجات دخترش گفت: در بیمارستان فارابی شوخان تحت عمل جراحی پیوند قرنیه قرار گرفت. در حال حاضر دو بار عمل پیوند قرنیه انجام گرفته و هنوز این کودک فقط به صورت‌هاله‌ای کمرنگ اجسام را می‌بیند و قدرت تشخیص اجسام را ندارد. ولی باید از پرسنل و پزشکان بیمارستان فارابی تقدیر و تشکر کنم. از نظر هزینه‌ها خیلی به ماکمک کردند و پزشکان همکاری خوبی با ما داشتند.

درهیچ دادسرایی شکایت نکرده‌ام

عباس براخاصی در رابطه با پیگیری‌های حقوقی و شکایت از عاملان حادثه، توضیح داد: من در این رابطه در هیچ دادسرایی شکایت نکرده‌ام. من فکر کردم ممکن است هزینه عمل حدود 4یا5 میلیون باشد که خودم با افتخار این مبلغ را می‌پردازم و نیازی به پیگیری قضایی نیست.

درمان تا 5 سال به طول می‌انجامد

محمد‌ محمد رضایی، نماینده مردم کردستان در دوره ششم مجلس شورای اسلامی که به طور داوطلبانه حاضر به کمک به این خانواده شده است، نیز در توضیح جزئیات ماجرا به «قانون» گفت: ما هم‌اکنون از بیمارستان فارابی باز می‌گردیم. در آنجا رئیس بیمارستان پس از مطالعه پرونده پزشکی شوخان گفت درمان تا پنج سال به طول می‌انجامد و در این مدت ممکن است نیاز باشد جراحی‌های زیادی روی چشم کودک انجام گیرد.

همچنین پزشکی که عمل‌های قبلی را انجام داده بود نیز اعتقاد داشت باید یک عمل پیوند قرنیه دیگر، انجام گیرد که بعد از تعطیلات نوروز این عمل روی چشم شوخان انجام می‌گیرد. ولی در این زمینه متاسفانه پزشکان امیدواری در مورد بازگشت بینایی چشم شوخان به ما نداده‌اند.

تا کنون کمکی به این خانواده نشده است

این نماینده پیشین ادامه داد: ما در حال حاضر برای پیگیری حقوقی این پرونده در حال تکاپو هستیم. پدر شوخان فقط به فرمانداری و نظام پزشکی و نمایندگان مجلس مراجعه و استمداد کمک کرده است و پس از گذشت یک سال اقدامات فقط در حد بوروکراسی و نامه‌نگاری بوده است و اقدام خاصی صورت نگرفته است و حتی در حد هزینه‌های سفر هم به این خانواده کمک نشده‌است.

محمدرضایی تصریح کرد: در این رابطه بنده مکاتباتی با وزارت‌بهداشت داشته‌ام که خوشبختانه ظرف کمتر از 48 ساعت از دفتر وزیر بهداشت با ما تماس گرفتند و اعلام کردند پرونده پزشکی شوخان را برایشان بفرستیم.

نباید فراموش کرد که این درمانگاه در مسیر شاهراه شمال غرب به جنوب غرب است که در این مسیر روزانه صدها خانواده تهرانی، اصفهانی و ... به بانه سفر می‌کنند ممکن بود که این اتفاق برای که یک کودک تهرانی یا یک شهروند مازندرانی بیفتد.

قانون مقصران را مشخص کرده است

حسین احمدی نیاز وکیل دادگستری که به صورت داوطلبانه پیگیری حقوقی این پرونده را پذیرفته است نیز به «قانون»گفت: در این قضیه چند بحث وجود دارد:
1- آیا تجویز پزشک درست بوده یا خیر؟
2- آیا تزریق آمپول پنی‌سیلین (که باید با تست همراه باشد) آیا تست صورت گرفته است یا خیر؟
3-آیا این مشکل بر اثر حساسیت به آمپول پنی‌سیلین به‌وجود آمده است؟یا شاید این آمپول تزریق شده چینی و از کیفیت لازم برخوردار نبوده است؟ که باید به صورت دقیق بررسی شود.

طبق قانون، دانشگاه علوم پزشکی و پزشک و شخصی که تزریقات را انجام داده‌است و بیمارستان دارای مسئولیت هستند.

این حقوقدان ادامه داد: متاسفانه پدر این کودک تا به حال به علت عدم آگاهی در این مورد، در محکمه طرح دعوی نکرده است، و فقط به سازمان نظام پزشکی مراجعه کرده که جواب مثبتی نیز دریافت نکرده است و هزینه‌هایی که طی این دوسال‌ این خانواده متقبل شده‌اند را هیچ سازمان یا ارگانی به آن‌ها پرداخت نکرده است.

استمداد از رئیس‌جمهور

احمدی نیاز با استمداد از رئیس‌جمهورمحترم خاطرنشان کرد: دولت تدبیرو امید باید به قضیه ورود پیدا کند. رئیس‌جمهور حسب اصل 113و121و127قانون اساسی در برابر تمام اقداماتی که در کشور از طریق تمام دستگاه‌های اجرایی صورت می‌گیرد دارای مسئولیت کامل است. چرا کودکی که در حال حاضر باید مشغول بازی و تفریح باشد درگیر بیمارستان و عمل و جراحی باشد؟

این وکیل ادامه داد: اگرچه تا‌به‌حال دانشگاه علوم پزشکی کردستان حسب اعلام پدر کودک، برخورد مناسبی نداشته و در این زمینه احساس مسئولیت نکرده و قدمی برای جبران ضرر و زیان و احیای بینایی این طفل برنداشته‌اند که البته قانونگذار در قانون مجازات اسلامی به طور کامل مجازات این عمل را تعیین کرده است. بنده امیدوارم قبل از اینکه طرح دعوی در مورد این قضیه صورت گیرد رئیس‌جمهور و وزیر بهداشت به مسئله رسیدگی کنند.

احمدی نیاز بیان کرد: وزارت بهداشت موظف است از تکرار اتفاقات مشابه جلوگیری کند زیرا این موضوع می‌تواند جان شهروندان ما را نیز به خطر بیندازد. اگرچه این موضوع در دولت دهم اتفاق افتاده است ولی پیگیری دولت روحانی، و اتخاذ تدبیر در این زمینه برای ما حائز اهمیت است. این مردم انتظار دارند کرامت انسانی آن‌ها، حق و حقوق قانونی آن‌ها رعایت شود .

دانشگاه علوم پزشکی مکلف به جبران خسارت

احمدی نیاز در رابطه با دیه این طفل عنوان کرد: اگر بینایی این بچه کامل از دست رفته باشد دیه کامل به او تعلق می‌گیرد. بحث بعدی خسارات، ضرر و زیان ناشی از جرم است مانند هزینه درمان، طول درمان، این هزینه‌ها به علت پیوند قرنیه که هزینه‌های هنگفتی خواهد داشت، طبق قانون مسئولیت مدنی و نظریه فقها و مراجع  بحث هزینه مازاد بردیه مطرح می‌شود که دانشگاه علوم پزشکی مکلف به جبران خسارت خواهد بود.

جابه‌جایی وزیر تاثیری در قصور نهاد ندارد

وی در پایان تاکید کرد: نقش رسانه‌ها در این موارد بسیار مهم است اگر رسانه‌ها نبودند حق این کودک پایمال می‌شد، رسانه‌ها به دلیل اینکه نقش رکن چهارم دموکراسی را ایفا می‌کنند ( به علت ضعف احزاب) می‌تواند. کارکرد بهتری داشته باشند. متاسفانه این مسئله در دوره وزیر سابق اتفاق افتاده است ولی جابه‌جایی فرد، تاثیری در قصور نهاد ندارد. طبق قانون اساسی هر یک از وزرا مسئول عواقب و حوادث در حوزه تصدی خود بوده و باید پاسخگو باشند.

دکتر‌ هاشمی، نگاه‌ها به شماست

اکنون همه نگاه‌ها به دستان وزیر بهداشتی است که جزو بهترین چشم‌پزشکان کشور است. مردی که در کمتر از یک هفته پس از اطلاع از موضوع دستور رسیدگی به پرونده را داده. اتفاقی نادر که باید به فال نیک گرفت و منتظر اقدامت عملی برای بهبود این دختر خردسال شد تا چونان اسمش زندگی‌اش رنگ شادی به خود بگیرد .

این پزشک می‌داند چگونه نور را به تاریکخانه زندگی دختر 6 ساله برگرداند. اگر دکتر‌هاشمی اراده کند می‌تواند از توان داخلی و خارجی برای کمک به شوخان استفاده کند به‌هر حال نباید فراموش کرد دلیل این حادثه ضعف عملکرد نظام پزشکی ایران است حتی اگر به ارث رسیده از دولت قبلی باشد.

twitter facebook داغ کن - کلوب دات کام
ایمیل: info@h3nn.ir
شماره پیامک: 300074370003
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
نام و نام خانوادگی :
ایمیل:
نظر:
آخرین اخبار

توییت جدید دکتر مسعود پزشکیان:

برای آبادی ایران و آزادی ایرانیان رای ما دکتر مسعود پزشکیان!

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

ما به دکتر پزشکیان رای می دهیم برای اینکه ایران، ایران بماند

غربالگری یک ضرورت برای نظام سلامت کشور است

حاکمیت باید صدای کسانی که پول و آشنا ندارند را بشنود

بررسی راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت و تقویت معیشت مرزنشینان در جلسه شورای‌ اقتصادی

محاکمه پسر معتاد به اتهام قتل دختر جوان

رویارویی جذاب پیکان و ری‌را، نماد اصالت و آینده ایران‌خودرو

نمادهای پرتقاضای بورس ۲۲ آذر ۱۴۰۲/ کدام نمادها مثبت ۷ درصد شدند؟

لطیفی: میزان رضایتمندی مردم از کارکنان دولت رصد می‌شود

صادرات ایران به همسایگان با رشد ۹ درصدی به ۱۸ میلیارد دلار رسید

دهلیزهای زیرزمینی مالخران زیر نورافکن‌های پلیس!

افزایش ۴۰ درصدی نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های بادی

دهه فجر؛ تحویل ۲هزار واحد مسکونی نهضت ملی پرند

تیر خلاص فرزین بر یادگار صالح آبادی / دلار توافقی تمام شد / رئیس کل بانک مرکزی: دلار را بدون صف و به نرخ تابلو بخرید

ضرورت توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی/ چین تنها بازار ما در صنعت متانول است

افزایش تعداد شهر‌های با وضعیت «نسبتا پرخطر» کرونایی در کشور

سازمان سنجش: اختیار کامل در مورد نحوه قطع اینترنت در کنکور با وزارت ارتباطات است

یک بازی دو سر باخت !

برخی ها مایلند حرفه وکالت لاکچری بماند!

۹ رویداد بی‌سابقه در سال ۲۰۲۲؛ از اولین نخست‌وزیر رنگین‌پوست بریتانیا تا سفر در زمان به موهبت تلسکوپ جیمز وب

تولید ۳ نوع اسید آمینه مورد نیاز بیماران متابولیک برای نخستین بار در کشور

استقبال ۶۵ هزار نفر از طرح آموزش رایگان هنر در کشور

بهره‌وری سرمایه‌گذاری در کشاورزی ۳ برابر صنعت

روسیه: جهان ۵ تا ۱۰ سال آینده با کمبود انرژی مواجه می‌شود

قهوه و خواص درمانی شگفت انگیز آن

تاکید اژه‌ای بر گوش شنوای دستگاه قضایی برای استماع نقطه نظرات حقوقی

وجود گسل پنهان در مرکز تهران که تاکنون شناخته نشده بود

دو تصمیم در دو فرودگاه اصلی کشور؛ جیب مسافران فدای نفع تاکسی‌های فرودگاه

پربیننده ترین ها
  • 21
  • :
  • 9
  • :
  • 49
اپلیکیشن موبایل هزاره سوم - نسخه اندروید
Page Generated in 0/1764 sec