شناسه خبر: 9683 | منتشر شده در مورخ: 1393/6/8 | ساعت: 10:28 | گروه: صفحه نخست |
دیپلماتهای خوشبین چه پاسخی دارند؟
کدخدا، توافق ژنو را کاغذ پاره کرد |
به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نق از خیبر آنلاین، ایالات متحده آمریکا با زیرپا گذشتن چندباره مفاد توافق ضعیف ژنو، نشان داد که از "برنامه مشترک اقدام" به جز مواردی که دولت یازدهم نسبت به اجرای داوطلبانه (!) آن تعهد داده و به تعهداتش عمل کرده (؟)، چیزی باقی نمانده است.
برای چندمین بار طی یکسال گذشته، دولت آمریکا به افزایش لیست تحریم های یکجانبه خود علیه ایران اقدام کرد و براساس اطلاعیه وزارت خزانه داری ایالات متحده، 28 شرکت و فرد به جمع تحریمی ها اضافه شدند.
این درحالی است که در توافق ضعیف ژنو که بعضی ها (!) از آن با عبارت موهوم "برد - برد" یاد می کردند، پیرامون مساله مذکور به صورت شفاف نکاتی تصریح شده بود.
در آن توافق عملا از بین رفته، آمده:
الف) این راه حل جامع شامل یک فرآیند متقابل و گام به گام است و به رفع جامع همه تحریم های شورای امنیت سازمان ملل، تحریم های چندجانبه و ملی مربوط به برنامه هسته ای ایران می انجامد.
ب) دولت آمریکا، در چارچوب اختیارات قانونی رئیس جمهور و کنگره، از تحمیل تحریمهای جدید مرتبط با هسته ای خودداری خواهد کرد.
پ) هیچ چیزی توافق نمی شود مگر اینکه در مورد همه چیز توافق شود (که در متن توافق دوبار درج شده).
حال، با توجه به لیست تحریم های آمریکا علیه ملت ایران از زمان انتشار "برنامه مشترک اقدام" تا قبل از این، و همینک، افزودن بر آن تحریم ها، چگونه برخی دیپلمات هایی که خود را کارکشته، مجرب و کاربلد می دانند، همچنان نسبت به ادامه مذاکرات و هدردادن وقت و انرژی و اعتبار کشور اعلام خوش بینی می کنند؟
جالب اینجاست که وزارت خزانه داری آمریکا در نهایت گستاخی و با علم به متن توافق ضعیف ژنو مبنی بر عدم تحریم مرتبط با هسته ای ایران، یکی از علل اصلی تحریم های جدید را نقض تحریمهای هستهای اعلام کرده است.
براساس اعلام این وزارتخانه، بانک آسیا، شرکت پشتیبانی هوانوردی آسیا، خطوط هوایی کاسپین، بانک قرض الحسنه رسالت (تمام شعب در جهان)، بانک قوامین (تمام شعب در جهان)، موسسه مالی «گلدن تکس»،شرکت جهان تک رویان پارس، بانک خاورمیانه، بانک بین المللی کیش، شرکت ماندگار بسپار کیمیا، خطوط هوایی معراج، موسسه علوم هسته ای و تحقیقات فناوری، شرکت سازه مرکب و سازمان نوآوری و تحقیقات دفاعی به همراه 6 نفتکش و 8 فرد دیگر به لیست بلندبالای تحریم های ناجوانمردانه قبلی افزوده شدند.
آنان که بیش از یکسال است از "ترک خوردن دیوار و کاسه تحریم" سخن به زبان رانده و با خطابه خوانی بر روی آن مانور می دهند، در برابر زیاده خواهی اخیر کدخدای مدنظر خود چه پاسخی دارند؟
آیا بیش از یکسال بازی یکطرفه در زمین دشمن و تلف کردن انرژی پیرامون مذاکرات از قبل شکست خورده، کافی نیست؟ دولت یازدهم با آزادی عملی که پیرامون مذاکرات هسته ای در اختیار داشت و حمایت همه جانبه مسئولان مختلف نظام در این باره، و البته اصرار خود مبنی بر تداوم این مذاکرات در مقابل اعلام بدبینی مسئولان، اینک چه دستاورد چشمگیری را کسب کرده است؟ آیا زمان دل کندن از خنده های شیطانی آمریکا و چند کشور قلدر مستعمره آن و دل بستن به توان و سرمایه داخلی و ملی نرسیده است؟