به گزارش شبکه خبری هزاره سوم به نقل از تسنیم، شاید موضوع توسعه پهنای باند با موضوع فتوای آیتالله مکارم شیرازی در محافل خبر داغ شد که ایشان این امر را کاری عجولانه دانسته بودند؛ از آنجا بود که نظرات مخالف و موافق نظر ایشان در دنیای خبر مطرح شد و البته در این ارتباط پای نظراتی بعضاً با 180 درجه اختلاف به میان آمد.
ماجرا این بود که وزیر ارتباطات به دستور رئیسجمهور و البته طبق اعلام معاون اول رئیسجمهور که اعلام کرده بود سرعت پهنای باند و اینترنت را در کشور باید توسعه دهیم اقدام به این کار میکند و طرحهایی را به اجرا در میآورد اما در مقابل برخی از کاشناسان کشور در این حوزه و حتی برخی از اعضای شورای عالی فضای مجازی، نظراتی متفاوت دارند.
البته در این بین برخی هم شیطنت رسانهای را در دستور کار خود قرار دادند و اعلام کردند که گروه مخالف این اقدام دولت، در کل، مخالف توسعه پهنای باند هستند و نمیخواهند اینترنت پرسرعت در اختیار مردم قرار گیرد در حالی که در واقع این موضوع صحت نداشته و تقریباً در تمام مصاحبههای گروه مخالف این موضوع، مخالفتی با اصلِ توسعه پهنای باند وجود ندارد.
اصل موضوع مخالفت با اقدام دولت این است که برخی از اعضای شورای عالی فضای مجازی و کارشناسان، موضوع فراهمنبودن زیرساختهای مورد نیاز برای این کار را مطرح و اعلام کردند که تجربیات بینالمللی کشورهایی مانند آلمان، فرانسه، چین و روسیه نشان میدهد که آنها قبل از توسعه پهنای باند، اقدام به راهاندازی شبکه ملی اطلاعات خود پرداختند، همچنین ارزآوری و واردات پهنای باند از کشورهای دیگر موجب تحمیل هزینههای گزاف بر کشور میشود در حالی که میتوان برای بیش از 80 درصد مصرف اینترنت توسط مردم، از شبکه ملی اطلاعات استفاده کرد و هزینهها را بسیار پائین آورد. ضمن اینکه راهاندازی شبکه ملی اطلاعات هم هزینه زیادی در پی ندارد.
به همین منظور هم وزیر ارتباطات برای توضیح درباره علت توسعه شبکه و پهنای باند اینترنت بدون پیوست فرهنگی به مجلس فراخوانده شد.
موضوع مهم دیگری که بسیار با اهمیت به نظر میرسد این است که اسفند سال 90 در کشور به دستور مقام معظم رهبری شورای عالی فضای مجازی با ریاست رئیسجمهور و اعضایی چون رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه قضائیه، رئیس سازمان صدا و سیما، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر اطلاعات، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و همچنین برخی از اعضای حقیقی تشکیل شد.
بر اساس این حکم، مهمترین وظیفه این شورا، سرمایهگذاری وسیع و هدفمند در جهت بهرهگیری حداکثری از فرصتهای ناشی از گسترش فزاینده فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطاتی به ویژه شبکه جهانی اینترنت و آثار چشمگیر آن در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی و برنامهریزی و هماهنگی مستمر به منظور صیانت از آسیبهای ناشی از آن بود و البته تأکید هم شده است که این شورا باید نقطه کانونی متمرکزی برای سیاستگذاری، تصمیمگیری و هماهنگی در فضای مجازی کشور باشد.
لذا یکی از موضوعاتی که نگرانیها را افزایش داده این است که وزیر ارتباطات بدون اینکه این موضوع را در شورای عالی فضای مجازی مطرح کند، اقدام به عملی میکند که مورد نظر برخی از اعضای این شورا از جمله نیروی انتظامی و برخی از اعضای حقیقی این شورا نیست و برخی از آنها اعلام کردهاند اصلاً وزیر ارتباطات طرحی در این خصوص به شورا ارائه نداده است.
با توجه به اینکه اعضایی چون رئیس قوه قضاییه، رئیس مجلس شورای اسلامی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و رئیس سازمان صدا و سیما به دستور مقام معظم رهبری عضو این شورا هستند، به نظر میرسد با توجه به تاثیر فوقالعاده این تصمیم در زندگی مردم، این اعضا با توجه به خطراتی که برخی کارشناسان مطرح کردهاند بهتر است نظرات خود را در این زمینه مطرح کنند تا بتواند این مشکل را راهگشایی کند.