شناسه خبر: 2002 | منتشر شده در مورخ: 1392/11/29 | ساعت: 19:18 | گروه: صفحه نخست |
در ایران از هر ۸۲۰ مقاله یک اختراع ثبت می شود |
عباس علی آبادی روز سه شنبه در مراسم گشایش سومین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور گفت: باید از خود بپرسیم که چرا در ژاپن از هر ۱٫۴ مقاله ، در آمریکا از هر ۲٫۷ مقاله، در کره جنوبی از هر ۳ مقاله، در آلمان از هر ۷٫۲ مقاله و در چین از هر ۳۴ مقاله یک اختراع به ثبت می رسد اما در ایران این رقم به ۸۲۰ مقاله رسیده است.
وی ادامه داد: با نگاهی به نسبت اختراعات ثبت شده به اختراعات تجاری شده حتی با شرایطی بحرانی تر رو به رو می شویم و در حالی که در کشور های توسعه یافته تولید علم منجر به ثبت اختراع و همچنین اختراعات ثبت شده با طی مراحل تجاری شدن تبدیل به ثروت می شوند در کشور ما این روند تقریبا متوقف است.
علی آبادی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر شاهد آن هستیم که شرکت های بزرگ با راهبری دولت های خود و نیز خود دولت های غربی تا ۵ درصد از درآمد های خود را صرف هزینه های تحقیقاتی می کنند ولی ما در این زمینه توفیقات چندانی نداشته ایم و حتی اگر بودجه تخصیص بدهیم مکانیسم و توان جذب آن را نیز نداریم.
مدیرعامل شرکت مپنا به یکی از طرح های پژوهشی مشترک این شرکت با دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: سال گذشته بیش از ۲۰ میلیارد تومان برای ˈمپفنˈ که مرکزی برای پروژه های مشترک تحقیقاتی ما و دانشگاه تهران است، اختصاص دادیم اما متاسفانه کمتر از دو میلیارد تومان آن را توانستیم جذب کنیم.
علی آبادی افزود: در دنیای امروزی حتی برای آن که مصرف کننده خوبی در حوزه دانش و توسعه اقتصادی باشیم نیازمند برخورداری از حداقل هایی در حوزه تولید دانش هستیم.
وی در ادامه راهکارهایی را برای تکمیل چرخه تولید علم به ثروت ارایه کرد و گفت :در گام اول نباید از سرمایه گذاری در زمینه های مرتبط با دانش نگران باشیم . علاوه بر این سرمایه های انسانی کشور را در دانشگاه و صنعت نباید دستکم بگیریم.
علی آبادی بر لزوم رعایت مقررات در حوزه توسعه علمی و ایجاد یک تولیت مرکزی نظیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یا وزارت علوم برای مدیریت این بخش تاکید کرد.
وی همچنین تقویت جایگاه انجمن های علمی و ارایه مشوق هایی برای افراد حقیقی و حقوقی به منظور همکاری با این انجمن ها را خواستار شد.
وی همچنین بر اختصاص معافیت مالیاتی برای انجمن های علمی و ارایه کمک های مالی از طریق توسعه صندوق های حمایتی به همراه تسهیلات کم بهره برای سرمایه گذاری در حوزه دانش تاکید کرد.
سومین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور به همت شورای انجمن های علمی ایران امروز – سه شنبه – در محل پژوهشگاه نیرو آغاز به کار کرد . این همایش تا فردا ادامه دارد.